Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 15 oktober 2017
Renes/Binnenland verliest van sterk Lekdetec (Dames 1 Team)


De derde competitiewedstrijd van Renes/Binnenland was wederom een uitwedstrijd, deze keer in Bemmel tegen Lekdetec. Dit team wist de eerste twee competitiewedstrijden knap te winnen. Renes/Binnenland wist dus dat het zeker niet eenvoudig zou gaan worden. Bij Renes/Binnenland ontbrak deze keer alleen nog Roos Koopmans, die nog teveel last had van de val op haar hoofd vorige week. Jantine Kraak en Michelle Zantman keerden terug in de selectie van coach Rychard de Jongh, al hadden beiden nog niet volledig kunnen trainen in de afgelopen week. 

 

In tegenstelling tot vorige week keek Renes/Binnenland na het eerste kwart tegen een forse achterstand aan. Lekdetec speelde met meer energie, verdedigde sterk, en wist steeds een schutter vrij te spelen. Met name de Amerikaanse Sarah Curran bleek lastig af te stoppen met 14 punten in het eerste kwart. Tussenstand na het eerste kwart was 24-15. 

 

In het tweede kwart ging Lekdetec door met het energieke spel en de sterke verdediging en had Renes/Binnenland iets meer grip op de schutters van Lekdetec. Beide teams kwamen in dit kwart moeilijk tot scoren. Lekdetec liep nog iets verder uit door 11 punten te scoren tegen slechts 8 punten van Renes/Binnenland. Hierdoor werd de ruststand 35-23. Helaas was in het tweede kwart voor Gabrielle van den Bosch de wedstrijd al afgelopen, zij viel gebeld Na de rust kwamen de dames van Renes/Binnenland iets beter voor de dag. De bal ging wat sneller rond en Lekdetec oogde wat vermoeid. Mede dankzij 6 punten van Maxime Essenstam en 5 van Zera Butter kwam Renes/Binnenland in het derde kwart tot 15 punten. Doordat Lekdetec slechts 9 punten wist te scoren werd de achterstand verkleind tot 6 punten en leek er nog iets in te zitten voor Renes/Binnenland. Tussenstand na het derde kwart: 44-38. 

 

In het vierde kwart werd al snel duidelijk dat de achterstand niet meer in te halen zou zijn. Renes/Binnenland maakte veel fouten om de klok steeds stil te zetten, en Lekdetec maakte dankbaar gebruik van de vrije worpen. Ondanks 17 punten van Renes/Binnenland in dit kwart, waaronder drie fraaie driepunters van Myrthe den Heeten kwam de tegenstander tot 21 punten, waarvan 10 uit vrije worpen. Al met al een betere wedstrijd van de Barendrechtse dames dan vorige week in Utrecht, maar helaas waren de schotpercentages te laag en was de tegenstander uit Bemmel iets te sterk. Complimenten en felicitaties aan het team van voormalig Binnenland coach Gert-Jan van der Linden. 

 

Scores aan de kant van Renes/Binnenland: Maxime Essenstam 17 punten, Myrthe den Heeten 12, Zera Butter 9 punten, Jantine Kraak 6 punten, Lisa van den Adel 5 punten, Inez van Hulsen 4 punten en Gabrielle van den Bosch 2 punten. Susanne Taal scoorde niet. Bankspeelsters Anique van Schijndel en Chermensa van la Parra bleven deze wedstrijd op de bank. 

 

Volgende week volgt een thuiswedstrijd tegen Dozy Den Helder, aanvang 19:00 in sporthal De Driesprong.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.