Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 22 oktober 2017
Energiek Renes/Binnenland wint spannend duel van Dozy Den Helder (Dames 1 Team)


Na twee uitwedstrijden stond nu een thuiswedstrijd tegen Dozy Den Helder gepland. Dozy Den Helder had de eerste drie wedstrijden van het seizoen gewonnen en deelde de eerste plaats met Lekdetec uit Bemmel. Een mooie opponent dus om te proberen om het zelfvertrouwen weer een boost te geven. Naast Roos Koopmans, die nog teveel last had van de val op haar hoofd twee weken terug, ontbrak ook Inez van Hulsen. Inez raakte vorige week geblesseerd in de wedstrijd tegen Lekdetec. Tezamen met Imke van Gelderen, terugkomende van een vervelende knie blessure, namen Roos en Inez plaats op de bank om het team van de nodige aanmoedigingen te voorzien.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd liet een gelijk opgaande wedstrijd zien tussen Renes/Binnenland en Dozy Den Helder, met over en weer punten. In de tweede vijf minuten van het eerste kwart liet Renes/Binnenland een sterke fase zien, waarin een voorsprong werd behaald van 6 punten bij het einde van het kwart. Tussenstand na het eerste kwart was 22-16.

In het begin van het tweede kwart vielen de punten iets beter aan de kant van Dozy Den Helder, wat echter door twee mooie driepunters van Chermensa van la Parra werd gerepareerd. Het tweede kwart bleef een lastig kwart voor Renes/Binnenland. Het tweede kwart ging dan ook verloren voor Renes/Binnenland met bijna dezelfde cijfers als waarmee het eerste kwart gewonnen werd, 17-22. Dit leidde tot een ruststand van 39 – 38 voor Renes/Binnenland.

Na de rust kwamen de dames van Renes/Binnenland weer sterk uit de startblokken. De bal ging lekker snel rond en er werden een aantal mooie punten gemaakt. Tot drie maal toe werd een mooi samenspel tussen Lisa van den Adel en Myrthe den Heeten afgerond met een fraaie score. In de ‘dying-seconds’ van het derde kwart bracht een sterk spelende Chermensa van la Parra de tussenstand bij het eind van het derde kwart op een mooie voorsprong van 59-49.

In de eerste vijf minuten van het vierde kwart bleef de voorsprong van Renes/Binnenland rond de 10 punten. Echter, na een time-out aan de kant van Dozy Den Helder, vielen opeens de punten aan de kant van Dozy en niet meer bij Renes/Binnenland. Zo werd het met nog anderhalve minuut te spelen 68-66 en dus een spannend slot van de wedstrijd. Door twee rake vrije worpen, na een fout gemaakt op Zera Butter, en een mooie lay-up van Jantine Kraak nam Renes/Binnenland weer een voorsprong van 6 punten en was de wedstrijd gespeeld. In de laatste seconden van de wedstrijd werden nog een aantal fouten gemaakt aan de kant van Dozy Den Helder, welke leidden tot vrije worpen voor Renes/Binnenland. Einduitslag: 75-69.

Scores aan de kant van Renes/Binnenland: Maxime Essenstam 17 punten (+11 rebounds), Jantine Kraak 15 punten (+11 rebounds), Chermensa van la Parra 10 punten, Myrthe den Heeten 10 punten, Zera Butter 9 punten, Lisa van den Adel 6 punten, Gabrielle van den Bosch 5 punten. Susanne Taal 2 punten. Michelle Zantman scoorde niet. Bankspeelster Anique van Schijndel bleef deze wedstrijd op de bank.

Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen Loon Lions uit Landsmeer, eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 4 november tegen CTO, aanvang 21:00 in sporthal De Driesprong.

 

📸: Voor foto's van de game door Arie Kraak klik hier


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
260
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.