Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 29 oktober 2017
Vetus/Binnenland wint van Jolly Jumpers (Dames 20-1 Team)


Een heuse vier punten wedstrijd betrof deze thuiswedstrijd. Jolly Jumpers stond namelijk twee punten achter op ons en zou bij winst gelijk kunnen komen. Indien Binnenland zou winnen dan zou het verschil oplopen tot vier punten. Wij als nummer drie van de ranglijst in de vrouwen U20 eredivisie kregen de nummer zes op bezoek. Een klein examen voor de speelsters van coaches Appers en Appers, waarbij Linda Appers het echte examen had. Zij kreeg bezoek voor haar BT4 (Basketball Trainer 4 opleiding). Broer Michel moest verstek laten gaan en bleef thuis ziek in bed.

 

De start van de Barendrechtse formatie is goed. In de vierde minuut is er een klein gaatje (9-4) waarna Jolly Jumpers het momentum overneemt. Zij driven goed naar de basket en wij kunnen die niet goed afstoppen. De vele fouten die wij krijgen (en maken) leiden tot veel vrije worpen voor de Tubbergen meiden. Het kwart wordt dan ook met een terechte 18-21 afgesloten. Binnenland blijft met veel druk spelen en proberen nu ook zelf meer de basket aan te vallen. De meiden knokken zich terug in de wedstrijd en met een kwartstand van 18-12 wordt een ruststand van 36-33 behaald.

 

In de rust is het zaak om voor onze aanval de puntjes op de i te zetten. In de verdediging wordt gehamerd op een tandje bij. Dit gaat in het derde kwart erg goed. De tegenstander scoort slechts negen punten terwijl wij aanvallend nu echt losgaan. Door goede team aanvallen, waarbij vooral Fabiënne goed weet te scoren, eindeigen we het kwart met een 53-42 voorsprong.

 

Het laatste kwart lukt het niet om die lijn door te zetten en vooral verdedigend laten we wat gaten vallen. Als de Jumpers terugkomen tot vijf punten schieten Kathelijne van Bennekom en Chermensa van la Parra twee driepunters binnen. Als Chermensa daarna nog eens vijf punten maakt is het gaatje geslagen en komt de overwinning niet meer in gevaar.

 

Een belangrijke 73-63 zo vroeg in het seizoen in de strijd om in ieder geval bij de bovenste vier plekken te eindigen.

 

Fabiënne Dijkshoorn 19 punten en 5 rebounds, Chermensa van la Parra 13 punten, 5 assists en 4 steals, Tessa Dubois 10 punten en 3 steals, Simone Hoppe 7 punten, Kathelijne van Bennekom 6 punten, Eva van Oosten en Roos Koopmans beiden 5 punten, Melissa Roseval 4 punten, Anique van Schijndel 2 punten en 5 rebounds, Evianne 2 punten en 4 rebounds.

 

Wil je foto's van de game zien?

📸: Klik hier voor de foto's van Jan Wim van Genderen

📸: Klik hier voor de foto's van Kees Koopmans


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.