Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 29 oktober 2017
Renes/Binnenland wint spannende wedstrijd in Landsmeer (Dames 1 Team)


Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Dozy Den Helder, was afgelopen zaterdag Loon Lions uit Landsmeer de tegenstander. In de competitie had Loon Lions zes punten uit vier gespeelde wedstrijden, Renes/Binnenland stond met vier punten uit vier gespeelde wedstrijden hier net achter. Met andere woorden een mooie mogelijkheid om qua punten gelijk te komen met Loon Lions. Roos Koopmans, die de afgelopen weken veel last heeft gehad van de val op haar hoofd, kon gelukkig weer spelen. Vanwege een eerder opgelopen blessure, ontbrak Inez van Hulsen helaas nog wel.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd liet een gelijk opgaande wedstrijd zien tussen Renes/Binnenland en Loon Lions, met over en weer punten. Door een mooie driepunter van Chermensa van la Parra in de laatste minuut werd het eerste kwart afgesloten met een kleine voorsprong voor Renes/Binnenland. Tussenstand na het eerste kwart was 17 – 21.

De eerste vijf minuten van het tweede kwart domineerde Renes/Binnenland, wat een mooie run van 0 - 13 opleverde. Dit leidde tot een tussenstand van 17-31. In het restant van het tweede kwart snoepte Loon Lions weliswaar iets van de achterstand af, echter de rust werd ingegaan met een comfortabele voorsprong van 11 punten. Ruststand 25 – 36 voor Renes/Binnenland, en dus een uitdaging voor Loon Lions om dit in de tweede helft recht te zetten.

Na de rust kwamen de dames van Loon Lions iets beter uit de startblokken. Met name Tanya Bröring maakte een aantal goede punten. Aan de kant van Renes/Binnenland was het Gabriëlle van den Bosch die drie driepunters maakte, waardoor niet teveel van de voorsprong werd verspeeld. Eind van het derde kwart liet nog een mooie voorsprong zien van 45 – 51.

Het vierde kwart werd nog spannend, waarbij Loon Lions in de achtste minuut een kleine voorsprong nam, 63 – 61. Echter door goede driepunters van Zera Butter en Lisa van den Adel, en gemaakte fouten aan de kant van Loon Lions waarvan Lisa profiteerde via vrije worpen, verzekerde Renes/Binnenland zich van de overwinning. Einduitslag: 66 – 70.

Scores aan de kant van Renes/Binnenland: Gabriëlle van den Bosch 24 punten, Zera Butter 17 punten, Lisa van den Adel 8 punten, Myrthe den Heeten 8 punten, Suzanne Taal 5 punten, Chermensa van la Parra 4 punten, Maxime Essenstam en Jantine Kraak allebei 2 punten. Michelle Zantman en Roos Koopmans scoorden niet. Noemenswaardig is dat zowel Gabriëlle van den Bosch als Zera Butter goed op dreef waren met het maken van driepunters. Gabriëlle was met zes uit acht pogingen (75%) net iets beter op dreef dan Zera met vier uit zes pogingen (66,7%).

Aanstaande zaterdag 4 november is de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen CTO, aanvang 21:00 in sporthal De Driesprong.

📸: voor de foto's van Kees Koopmans klik hier


Next Games
Vertom/Binnenland H1 versus Black Eagles thuis
15-12-2018 20:154Consult/Binnenland VSE 1 versus Dozy BV UIT
5-1-2018 19:00


Afval Loont Saldo
510
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Vr 28-12, Oliebollentoernooi

Inschrijven vanaf19:30u
in de zaalPubquiz, vr.14-12, 19:30u

In de Tipp Inn

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.