Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 5 november 2017
Vetus/Binnenland neemt geen punten mee uit Apeldoorn (Dames 20-1 Team)


Bijna tegelijk met onze dames 1 van Renes/Binnenland speelden de Barendrechtse talenten in Apeldoorn tegen de koploper: Royal Eagles. Vooraf was al duidelijk dat beide teams met een totaal andere line up de wedstrijd zouden gaan spelen. Bij de tegenstander misten ze maar liefst zes speelsters en wij misten er drie. Roos Koopmans en Chermensa van la Parra deden met dames 1 mee dat in sporthal De Driesprong tegen het CTO Amsterdam een spannende wedstrijd won. Eva van Oosten was op trip naar Andorra met het NT 3x3! Op de bank was de terugkeer van coach Michel Appers, na twee wedstrijden afwezigheid keerde hij terug. Daarnaast deed Florianne Boekenstijn uit de VU18 mee, een kans om minuten te maken op het hoogste niveau.

 

In een sfeerloze te grote Omnisporthal te Apeldoorn spelen de Vetus/Binnenland meiden een slecht eerste kwart. Slap verdedigen en te veel makkelijke schoten toestaan zorg ervoor dat de tegenstander maar liefst 18 punten kan maken.  Zelf gooien we te vaak de bal weg scoren slecht 10 punten. Overigens blijkt in dit kwart ook dat we spelen met een mooi nieuw scores bord zonder zoemer. In het tweede kwart gaan de teams gelijk op, maar weten de Eagles hun voorsprong uiteindelijk zelfs nog uit te bouwen met twee punten. Rust 22-32.

 

In de rust vallen er wat “harde” woorden. Te veel meiden verschuilen zich en echt verdedigen wordt niet gedaan. Bij controle van het aantal fouten blijkt Fabiënne er opeens 3 te hebben, daar waar hun nummer 12 erop eens 1 heeft. De scheidsrechters checken e.e.a. bij de assistent-coach van de Eagles en gelukkig wordt het teruggedraaid en hebben beide nummer 12-s 2 fouten.

 

Het derde kwart komen we beter in ons spel. We hebben de flow te pakken als we opeens met 44-43 voor komen. Als dan de scheidsrechter wel heel snel tot vijf telt krijgen de Eagles de bal en die eindigen het kwart met een 0-6 run. Totaal onnodig, maar we zijn dus terug in de wedstrijd. 44-49

 

In de laatste periode lijken de Barendrechts een aantal keer de weg kwijt. De Apeldoorns formatie weet een aantal keer op 10 punten te komen. Zo ook 3 minuten voor het einde als coach Appers de laatste time-out neemt. Er wordt besloten om alles of niets te spelen en dat lijkt zijn uitwerking te hebben. We stealen veelvuldig de bal en komen langzaam terug. Als met nog 22 seconden op de klok de Royal Eagles tweemaal mag nemen een 66-64 stand in hun voordeel. De eerste gaat raak en de tweede wordt gemist en er wordt ook nog eens te vroeg ingelopen. Een snelle aanval van Binnenland. Tessa Dubois dribbelt zo snel mogelijk over de lijn en we nemen met 14 seconden een schot. Dat gaat mis en de Apeldoornse guard dribbelt weg. Er wordt 8 seconden gemaakt en gefloten, maar ook de tijd is ineens om. Het protest van Binnenland zijde worden niet gehonoreerd en het falende scorebord (de zoemer bleek tijdens de wedstrijd niet te werken) zorgt er uiteindelijk voor dat er geen kans op een verlenging is en de wedstrijd dus verloren wordt.

 

Achteraf bekeken zou een winstpartij ook niet terecht zijn geweest. Daarvoor misten de Barendrechters gewoonweg te veel schoten en vooral open lay ups. De focus op finishen wordt steeds belangrijker en dat mistte het team vandaag. Kathelijne van Bennenkom onderscheidde zich andermaal met maar liefst 7 driepunters en uiteindelijk 26 punten. Een speelster om in de gaten te houden, ook door de bondscoaches!

Kathelijne van Bennenkom 26 punten, Fabiënne Dijkshoorn 10 punten, Simone Hoppe 8 punten, Tessa Dubois 7 punten, Melissa Roseval 6 punten, Anique van Schijndel 5 punten, Evianne 2 punten en 7 rebounds, Florianne Boekenstijn scoorde niet maar had wel 3 rebounds.

Aankomende vrijdag komt het CTO Amsterdam op bezoek. Oud speelster Jade Blagrove, vorig jaar nog in het blauw, za dan in het roze/zwart aantreden tegen haar oud teamgenoten. Het CTO maakt een goede ontwikkeling door en heeft de nodige wedstrijden gewonnen. Gratis tip van de schrijver: vrijdag avond 20:45 sporthal de Driesprong.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.