Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 11 november 2017
Vetus/Binnenland zet CTO aan de kant (Dames 20-1 Team)


Dat dit niet zomaar een wedstrijdje betrof was vooraf al duidelijk. Gezien het feit dat er bij de tegenstander een oud speelsters van ons mee zou spelen werd de wedstrijd vooraf al speciaal. Daarnaast hadden beide teams de nodige wedstrijden gewonnen en dus was het een ook zo genoemde vier punten wedstrijd. Dit hadden de supporters ook door en sporthal de Driesprong liep dan ook goed vol met supporters. Op vrijdagavond spelen heeft dus duidelijk zijn voordeel en het is gewoon drukker dan bij sommige dames eredivisie games van andere teams

Dat het CTO Amsterdam deze wedstrijd ook serieus nam werd duidelijk toen niet alleen Jade Blagrove, maar ook ex-Binnenlander Lotte Sant in wedstrijd tenue aan de warming-up begon. Jade speelt haar wedstrijden altijd met de VU20, Lotte normaal niet en speelt veel in de dames eredivisie.

 

De start van de wedstrijd is voor Chermensa van la Parra die met een driepunters de wedstrijd opent. Binnen een minuut schiet ze er nog een bal in van ver. Tel daarbij de score van Kathelijne van Bennekom bij op en we beginnen goed aan de wedstrijd. De voorsprong van zes houden we niet vast, maar een vier punten voorsprong na het eerste kwart (16-12) is een redelijk mooi begin. Goed om te noteren is dat er dan al zes verschillende speelsters hebben gescoord, waaronder de van een blessure teruggekeerde Roos Koopmans en de afgelopen week jarige Anique van Schijndel.

 

Na de kwartwissels schiet Anouschka Meyer van het CTO er meteen een driepunter in en daarmee zorgt zij voor een gelijke stand. Dan is het echter even Binnenland-time en door een goede verdediging en nog betere aanvallen lopen we makkelijk uit naar 23-17 als het CTO een time-out moet nemen. Die time-out help deels, het CTO scoort 1x, maar daarna pakken Evan van Oosten en Kathelijne van Bennenkom het goed op en gooien er allebei een bal van afstand in (6 punten!). We sluiten het kwart nog af met een 7-0 run en eindigen de eerste helft met een 36-20 voorsprong.

 

Na de rust verlappen we in de aanval, maar gelukkig is het verdedigend nog redelijk. Het CTO scoort iets makkelijker dan de Barendrechts meiden en daardoor snoepen ze wat punten af van hun achterstand. Gelukkig weten de CTO-ers niet door te drukken en is Simone Hoppe (ex-CTO) belangrijk aanwezig met twee rake vrije worpen en een veldscore.

De 16 punten voorsprong is geslonken tot 12 en een spannend slot lijkt te gaan volgen.

 

Dat laatste kwart is scoren wij steeds op de juiste momenten, waardoor het CTO geen flow kan pakken. Bij 48-42 neemt coach Appers een time-out om de meiden eens goed toe te spreken. De rebounds worden niet meer gepakt en daardoor krijgt de tegenstander te makkelijk hun tweede kansen. Fabiënne Dijkshoorn maak het verschil weer acht en Kathelijne van Bennenkom weer tien. Bij 52-45 lijkt de spanning dan nog 1x terug te keren, als dan echter Kathelijne beluit om een driepunter in de break er even snel in te gooien is de wedstrijd eigenlijk binnen. In de laatste twee minuten mag Tessa Dubois nog naar de vrije worplijn, scoort Chermens van la Parra haar twaalfde punt en eindigt Eva van Oosten met een mooie harde drive naar de basket de wedstrijd bij 61-49.

 

Simone Hoppe (13 punten), Chermensa van la Parra (12 punten, rebounds en 5 steals), Kathelijne van Bennenkom (12 punten, 4 rebounds), Eva van Oosten (10 punten), Roos Koopmans (5 punten, 6 rebounds en 3 assists), Tessa Dubois (5 punten, 3 assists en 3 steals), Fabiënne Dijkshoorn (2 punten), Anique van Schijndel (2 punten), Evianne van Toor (4 rebounds) en Melissa Roseval scoorde niet.

 

Een mooie goede prestatie van het Barendrechste team. Een goede wedstrijd van Binnenlandse kant, waarbij de slechte game tegen de Eagles een week eerder redelijk weggespoeld en gegeten werd in de kantine de Tip Inn.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen de VU20 ploeg van Dozy BV Den Helder op 1 december om 20:45. Daarvoor spelen de meiden ook nog op 24 november om 19:00 (!) in Rijswijk tegen Lokomotief in de kwartfinale van de beker.

📸: FOTO'S VAN JAN WIM VAN GENDEREN KLIK HIER


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.