Renes.

Renes.







Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingen



zondag 3 december 2017
Vetus/Binnenland wint topper in eredivisie (Dames 20-1 Team)


De loting voor de halve finale van de beker was afgelopen maandag. Vetus/Binnenland werd voor die halve finale gekoppeld aan Dozy BV Den Helder. Ergens in 2018 zal die halve finale in Den Helder gespeeld gaan worden. Afgelopen vrijdag was datzelfde Den Helder in de competitie de tegenstander. De nummer twee van de competitie had twee weken terug van Almonte gewonnen een team waar de Barendrechtse meiden eerder van verloren hadden. Het affiche voor een spannende wedstrijd stond dus op de planning.

De start is goed van Barendrechtse kant. Messcherp komen de meiden uit de kleedkamer en de machine komt goed op stoom Simone Hoppe maakt de eerste vier punten, als Roos Koopmans dan een driepunter binnen knalt en Chermensa van la Para vijf punten aantekent staat het 14-2. De volgende vijf punten zijn voor Den Helder om daarna weer Barendrechtse scores te noteren. (18-7)

Het tweede kwart, wordt geopend met een score van Evianne van Toor, maar gaat verder gelijk op. Den Helder laat zien dat ze een prima ploeg hebben en door een aantal goede presses, met op dat moment slecht Barendrechtse oplossingen, komt de ploeg van oud-Binnenland speelster Laura Kooij terug tot 6 punten (27-21). Anique van Schijndel scoort vervolgens nadat de press weer goed gebroken wordt. Met nog minder dan 14 seconden te spelen neemt coach Michel Appers een time-out. Er wordt een out of bounds getekend, maar Den Helder staat zone. Als captain Roos Koopmans besluit om een goed screen te zetten en Tessa Dubois de goede keuze maakt om Eva van Oosten te bedienen. Die besluit deze mooie aanval met een driepunter en een 32-21 ruststand.

Na rust start Den Helder iets beter dan Binnenland. Gelukkig houdt Kathelijne van Bennekom de ploeg uit Noord-Holland op afstand door twee driepunters op rij. Er worden wederzijds wat runs geplaatst waarbij Eva van Oosten (3), Tessa Dubois (2), Chermensa van la Parra (3) en Fabiënne Dijkshoorn de punten voor hun rekening nemen. Het kwart wordt afgesloten bij 54-38. Coaches Appers en Appers kijken naar het scorebord en constateren dat er 17 punten tegen gescoord zijn, dat moet het laatste kwart beter.

De Barendrechters scoren in het laatste kwart zelf maar liefst vijf minuten niet. Echter lukt het de tegenstander ook niet om het netje goed te vinden. De al eerdergenoemde Eva van Oosten scoort de laatste negen punten (3x een driepunter) voor Vetus Binnenland.

Een goede teamprestatie waarin soms niet alle individuele prestaties in een verslag terugkomen. Zo speelde Melissa Roseval een goede tweede helft waarin zij veel druk gaf op de guard(s) van de tegenstander. Vochten de meiden voor elke bal en streden ze echt als team.

Na afloop van de wedstrijd lag er tot vreugde van eenieder in de kleedkamer nog een attentie vanuit Spanje. De sint had zelfs eens van zijn dichtpieten aan het werk gezet. Al met al weer een memorabele wedstrijd en avond, want ook in de kantine was het nog lang gezellig.

Eva van Oosten (15 punten), Chermensa van la Parra (11 punten, 3 assists en 3 steals), Kathelijne van Bennekom (8 punten en 3 steals), Fabiënne Dijkshoorn (8 punten en 3 steals), Roos Koopmans (7 punten en 6 rebounds), Simone Hoppe (7 punten en 3 assists), Evianne van Toor (5 punten), Anique van Schijndel (4 punten en 4 rebounds) Tessa Dubois (2 punten), Melissa Roseval.

 

📸: KEES KOOPMANS FOTO'S






Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u



Vertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus




Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.