Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 24 december 2017
Renes/Binnenland verliest nipt in topper tegen Loon Lions (Dames 1 Team)


Zaterdagavond stond de laatste wedstrijd van 2017 op de kalender, een thuiswedstrijd tegen Loon Lions Landsmeer. Waar het de laatste wedstrijd van 2017 was, betrof het de eerste wedstrijd van de nieuwe coach Ton Kallenberg, tezamen met zijn assistenten Linda Appers en Marcel Tijssen. Bij Renes/Binnenland ontbraken Michelle Zantman, Inez van Hulsen, Jantine Kraak en Anique van Schijndel, evenals in de wedstrijd van vorige week was er ook dit keer een plaatsje in de selectie voor jeugdspeelster Simone Hoppe.

Zowel Renes/Binnenland als Loon Lions begonnen scherp aan de wedstrijd. Na diverse scores over en weer en een hoog tempo werd het eerste kwart afgesloten met een stand van 22-28 in het nadeel van Renes/Binnenland.

Het begin van het tweede kwart liet Renes Binnenland een sterke fase zien, waardoor de coach van Loon Lions zich genoodzaakt zag om na twee minuten een time-out te nemen. Tot de negende minuut van het tweede kwart bleef Loon Lions een voorsprong houden. Echter, met twee benutte vrije worpen zette Zera Butter Renes/ Binnenland op voorsprong. Met nog twee seconden op de klok, pakte Maxime Essenstam een steal, waarna zij Chermensa van la Parra op de middenlijn de bal toespeelde…. helaas, net geen buzzer-beater. Ruststand 44-41.

De eerste zes minuten van het derde kwart was voor Renes/Binnenland geen sterke fase. Er werd geen enkel punt gescoord, open lay-ups werden gemist en schoten vielen niet in het netje. Pas na zes minuten en 40 seconden werden de eerste twee punten van dit kwart gescoord. Dit gaf aan Loon Lions de gelegenheid om met een voorsprong het derde kwart af te sluiten: 53-59.

In tegenstelling tot het derde kwart, startte Renes/Binnenland het vierde kwart erg sterk. Dit resulteerde dat na drie minuten, door een mooie driepunter van Myrthe den Heeten, Renes/Binnenland op een 64-63 voorsprong kwam. Met nog tweeënhalve minuut op de klok had Renes/Binnenland een voorsprong van 1 punt. De laatste twee minuten beloofden erg spannend te worden. Met nog 1:30 te spelen, wederom een driepunter van Myrthe den Heeten (76-74). Time-out Loon Lions. Fout in het voordeel van Loon Lions, zij krijgen de bal. Met de 24 seconden klok bijna op 0 neemt Loon Lions een schot van erg ver. Tot ieders verbazing valt de bal in het netje…. 76-77. Met nog 3.6 seconden te spelen wordt er een fout gemaakt op Myrthe den Heeten, twee vrij worpen… helaas, beide schoten gaan mis, en Loon Lions gaat met de winst terug naar huis.

Scores aan de kant van Renes/Binnenland: Myrthe den Heeten 19 punten (83% score op haar driepunters (5/6)), Gabriëlle van den Bosch 17 punten, Zera Butter 14 punten, Maxime Essenstam 12 punten (en 8 rebounds), Eline Kasius 6 punten, Chermensa van la Parra 4 punten, Roos Koopmans 2 punten, Susanne Taal 2 punten, Lisa van den Adel (9 rebounds) en Simone Hoppe scoorden niet.

Na een uitwedstrijd tegen CTO op 6 januari 2018 (aanvang 17:00), is de eerstvolgende thuiswedstrijd gepland voor zaterdag 13 januari tegen FSG/Royal Eagles uit Apeldoorn (met als trainer Joost van Rangelrooy), aanvang 19.00 uur in sporthal De Driesprong.

📸: foto's gemaakt door Arie Kraak


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.