Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 31 december 2017
Binnenland M14-1 – Limfjords Cup 2017 – verslag van een avontuur (Jongens 14-1 Team)


Met de stukken kalkoen en kerstkransjes nog in de maag vertrekken de mannen van M14-1 op 27 december in alle vroegte richting het noorden van  Denemarken om deel te nemen aan het grote internationale basketball toernooi van Lemvig – de Limfjords Cup.

Meer dan 2000 spelers uit diverse landen zoals Denemarken, Duitsland, België , Polen en Nederland gaan de strijd aan met elkaar in de verschillende leeftijds categorieën. In de U14 klasse zijn 30 teams actief deze dagen. Er staat ons wat te wachten.

Na aankomst en registratie vertrekken we vroeg in de avond richting van onze slaapgelegenheden – de schoolcampus Nissum Skole – een kleine 10 km vanaf de centrale sporthal. Het toernooi en de deelnemers zijn verdeeld over 3 locaties in de nabijheid van Lemvig. Het vervoer tussen de sporthallen en slaapgelegenheden gaat met pendelbussen die ongeveer iedere 10 minuten vertrekken. Na het avondeten en het slaapzakken in tegen middernacht. Rond half twee zijn de praatjes op en valt iedereen in diepe rust.

Om 08:00 uur gaat de wekker en na een goed ontbijt zijn we klaar voor de eerste game tegen Zuiderkempen Diamonds uit België.  Binnenland gaat prima van start en gedurende de wedstrijd (2x15 min) bouwen we langzaam een voorsprong op. Binnenland wint de eerste wedstrijd (23-45) !

’s Middags wacht Naestved Basketbal (DK). Echt spannend wordt het niet – Binnenland is een maatje te groot voor deze jongens en de tweede winst is binnen (72-20).

Een prima start van het toernooi en we stellen als doel om in ieder geval de A-league te halen (play offs voor de beste 16 teams).

De tweede dag treden we aan tegen SC Rist Wedel 2(D). De (slaperige) koppies staan goed en ook deze wedstrijd gaat naar Binnenland (9-46), waardoor we als groepswinnaar geplaatst worden in de play offs  van de A-league.

In de middag wacht de nummer 2 uit een van de andere poules Virum Vipers (DK).  Naar aanleiding van de uitslagen uit die poule kunnen we geen conclusies trekken en we moeten dus volle bak gaan om deze 1/8 finale te winnen. Verlies betekend nl dat we gelijk uitgeschakeld worden.  Gezien de prestaties in de poule fase stellen we als doel iig de kwart finale te halen.

We spelen in de grote hal op het prachtige centre court met veel publiek op de tribunes. Virum Vipers maakt het ons niet heel moeilijk. Binnenland speelt een prima wedstrijd. Er wordt soms hard gespeeld (scheidsrechters in het buitenland hanteren soms andere normen dan wij gewend zijn) maar de jonge Barendrechters passen zich snel aan en zijn niet snel uit het veld geslagen na een duw of elleboogstoot.  Binnenland wint ruim (12-52) en mag door naar de kwart finales die later op de avond (rond half negen) gespeeld zal worden.

De kwartfinale (wederom op het centre court – nu helemaal gevuld met publiek) spelen we tegen SC Rist Wedel 1(D).  In de poule fase speelden we tegen het tweede team van Rist Wedel en al snel merken we dat het eerste team een stuk sterker is.  De eerste echte krachtsmeting voor Binnenland.  Het wordt een leuke en spannende wedstrijd. Bij de rust kijken we voor het eerst tegen een achterstand aan (13-16).  Het thuis gebleven publiek (ouders, oma’s, broers en zussen, buren etc) kan de wedstrijd live volgen via een stream op Insta, waarvan veelvuldig gebruik is gemaakt.

De tweede helft laten de jongens zien dat ze nog niet naar huis willen en gewoon de halve finale willen spelen. We komen sterk  terug en spelen ons eigen spel. Defense wordt veel beter en in de opbouw maken we meer gebruik van de ruimtes en komt de rust terug en leiden we minder balverlies.  Binnenland wint verdient (32-23) tot groot verdriet van de Duitse spelers.

Met dit resultaat plaatsen we ons voor de strijd tussen de laatste 4 teams om de Limfjords Cup op dag 3.

De laatste dag. De halve finale. We zijn moe maar strijdlustig.  Om half tien spelen we in een kleine hal (met publiek dat tegen de zijlijn aan staat) tegen Hadsten SK (DK). Bij winst spelen we de finale; bij verlies spelen we om de derde en vierde plaats. Op het veld naast ons wordt de andere halve finale gespeeld tussen Celeritas Donar  en TSV Kronhagen.  Hadsten SK blijkt een maatje te groot. Binnenland komt al snel op achterstand en weet dit niet meer te overbruggen. Vlak na rust kruipen we langzaam dichterbij, maar dat blijkt van korte duur. We moeten onze meerdere erkennen in deze Deense ploeg die prima basketbal laten zien. De winst gaat helaas naar Hadsten (23-40).

Om 2 uur spelen we de troost finale tegen Celeritas Donar, die in de halve finale met 5 punten verschil hebben verloren van Kronhagen.

De laatste wedstrijd van het toernooi. We hebben er zin in. We treden aan tegen de Nederlandse eredivisionist Celeritas Donar en we zijn vastbesloten om te laten zien dat Binnenland mee kan op dat niveau.

Het wordt een spannende, gelijk opgaande strijd. Donar (met 13 teams aanwezig op dit toernooi) vult de hele zaal en Binnenland houdt stand tussen dat geweld. We leiden de hele wedstrijd met een kleine voorsprong tussen de 6 en 2 punten. Het publiek schreeuwt continue richting de scheidsrechters dat Binnenland een zone verdediging speelt (volslagen onterecht) en uiteindelijk krijgen we een waarschuwing van de arbiter over onze help-side. De jongens zijn even van slag en staan met vraagtekens in het veld. Dat kost ons 3 dure punten. Time out. Op een te vroeg moment in de wedstrijd met nog 4 minuten te gaan MOET ik een time out nemen om de jongens uit te leggen wat er aan de hand is en opnieuw te organiseren.  We spelen door en de strijd blijft gelijk opgaan. In de laatste minuut schiet Donar een prachtige 3 punter en komt met 1 punt op voorsprong.  Er is geen wedstrijdklok aanwezig en na een paar turnovers aan beide zijden krijgen we nog 1 kans met een uitbal. Dan blijkt dat er nog maar 1 seconde te spelen is…. Donar wint met 1 punt verschil (29-30) en gaat er met de derde plaats vandoor.

Ondanks alle hectiek was het een hele mooie afsluiting van dit toernooi en zijn we enorm trots op het behalen van de 4de plaats op dit grote toernooi.

Later die middag blijkt dat Hadsten (onze tegenstander in de halve finale) kampioen wordt met een ruime overwinning op Kronhagen (57-29). De halve finale verliezen van de kampioen en de troostfinale verliezen met 1 punt…wauw !

Nogmaals dank aan de club van 100 en het bestuur en natuurlijk aan alle ouders en familie die met ons hebben meegeleefd.


Next Games
Vertom/Binnenland H1-BV Wyba
Bekerwedstrijd
20-10-2018 17:304Consult/Binnenland VSE 1- Dozy BV Den Helder.
27-10-2018 19:15


Afval Loont Saldo
230
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
17 november. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Meer informatie volgt op de contactavond op 20 september as.
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.