Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 21 januari 2018
Renes/Binnenland uit Final Four na verlies tegen Lekdetec (Dames 1 Team)


Vrijdagavond stond voor Renes/Binnenland in Katwijk de halve finale van de Final Four op het programma tegen Lekdetec uit Bemmel met voormalig Binnenland coach Gert-Jan van der Linden. In de eerste competitiehelft waren beide teams flink aan elkaar gewaagd, maar Lekdetec versterkte zich in de afgelopen weken met international Marlou de Kleijn van FSG Royal Eagles en de Turkse Merve Istek-Agir. Bij  Renes/Binnenland ontbraken de geblesseerden Inez van Hulsen, Jantine Kraak en Simone Hoppe en de zieke Roos Koopmans.  

Het eerste kwart verliep dramatisch voor Renes/Binnenland. Na een 15-4 achterstand en een time-out van coach Ton Kallenberg liep de achterstand verder op naar zelfs 22-7. Gelukkig wist Renes/Binnenland zich enigszins te herstellen waardoor de achterstand aan het eind van het eerste kwart werd teruggebracht tot 11 punten, stand 28-17 voor Lekdetec.

In het tweede kwart werd er aan de kant van Renes/Binnenland beter verdedigd, hierdoor scoorde Lekdetec slechts 13 punten. Renes/Binnenland scoorde in dit kwart 18 punten waardoor de ruststand op 41-35 kwam, nog steeds in het voordeel van Lekdetec, maar het getoonde spel van Renes/Binnenland bood voldoende perspectief om in de tweede helft nog aanspraak te gaan maken op de overwinning.

In het derde kwart gaven beide teams elkaar weer weinig ruimte, scores over en weer maakten er voor de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd van. Steeds knokte Renes/Binnenland zich terug maar net zo vaak liep Lekdetec weer een paar punten uit. Met een kwartstand van 21-19 kwam de tussenstand na het derde kwart hiermee op 62-54.

In het vierde kwart leek het er even op dat Renes/Binnenland voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong zou komen. Bij een stand van 73-70 ging het echter mis: met twee rake vrije worpen en een driepunter nam Lekdetec weer afstand en moest Renes/Binnenland zich gewonnen geven, eindstand 89-79. Al met al een verdiende overwinning voor het team uit Bemmel dat zaterdag de finale mag spelen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Solar Systemen Grasshoppers en Dozy Den Helder.

Scores aan de kant van Renes/Binnenland: uitblinkster Maxime Essenstam 25 punten (!),  Myrthe den Heeten 14 punten, Lisa van den Adel 13 punten, Gabriëlle van den Bosch 11 punten, Zera Butter 9 punten, Eline Kasius 4 en Chermensa van la Parra 3 punten.

Woensdagavond 24 januari staat er in Tubbergen een bekerwedstrijd op het programma tegen Jolly Jumpers dat uitkomt in de promotiedivisie. Zaterdagavond 27 januari kan Renes/Binnenland in Bemmel al revanche nemen op Lekdetec in de eerste competitiewedstrijd in de Elite A poule.

📸: Foto's van Peter den Heeten

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 3 februari tegen Grasshoppers, aanvang 19.00 uur.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.