Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 21 januari 2018
Vetus/Binnenland verslaat Landsmeers Leeuwinnen (Dames 20-1 Team)


Zaterdag middag traden de meiden van Vetus/Binnenland aan tegen Landslake Lions uit Landsmeer. De afgelopen trainingsweken leerde ons dat er eigenlijk te weinig samen getraind kon worden. Tegenvallers was de afwezigheid van Tessa Dubois die met griep op bed lag. Roos Koopman had zichzelf opgelapt om mee te doen, maar na een week met griep in bed was haar inzet zeer beperkt. De grote meevaller vooraf was het feit dat Simone Hoppe haar blessure dermate snel en goed hersteld dat zij ook beperkt inzetbaar was. Overigens grote complimenten voor beide scheidsrechters, die zichzelf opgegeven hadden voor een extra wedstrijd. Dit deden zij na een noodoproep van de planner van de bond, waardoor onze game wel door kon gaan.

De basisopstelling was op maar liefst drie plaatsen gewijzigd. Chermensa van la Parra en Kathelijne van Bennekom startten deze keer met Anique van Schijndel, Evianne van Toor en Fabiënne Dijkshoorn. Een gelijk opgaande strijd in het eerste kwart waarbij Chermensa van la Parra al meteen laat zien dat zij vandaag gaat scoren: 8 punten. Dat is meer dan de helft van de productie van het eerste kwart. In kwart twee komt Lions beter voor de dag en komt scorend makkelijk door. De rollen zijn nu iets omgedraaid en de Lions maken 16 punten, terwijl de Barendrechtse meiden er 13 maken. De ruststand 26-28 voor het blauwe Binnenland is dan ook een goede afspiegeling van de eerste helft. De twee teams ontlopen elkaar maar weinig.

Het begin van het derde kwart is voor het team van coach Brian Hirman. De Lions komen op voorsprong, maar gelukkig antwoord Fabiënne Dijkshoorn met een score en een driepunter via het bord. De teams wisselen scores uit en met een periode stand van 13-13 zal de spanning in kwart vier oplopen.  Halverwege het vierde kwart komt de ploeg uit Barendrecht voor met 45-53.. Een 7-0 run voor de thuisploeg brengt hun echter weer terug in de game, time-out Vetus/Binnenland. Evianne van Toor houdt haar hoofd koel en finisht haar mooie drive naar de basket. Time-out Lions. Een turn-over later mogen de Barendrechters de bal innemen na een time-out. Er wordt een fout gemaakt op Kathelijne van Bennekom, zij maakt één van de twee vrije worpen en zo komen wij vier punten voor. Een nood driepunter van de Lions mist het doel en de laatste inname na wederom een Barendrechtse time-out zorgt voor de overwinning.

Een moeilijke wedstrijd waarbij een hele andere rotatie dan normaliter gebruikt werd. Speelsters op andere posities dan normaal, en dan toch winnen van een goed team. Kortom een geweldige prestatie. Terugkomend op de scheidsrechters die even een extra game pakten, een van beiden floot in de avond ook nog even de final four bij de dames.

Chermensa van la Parra (26 punten, 11 rebounds), Kathelijne van Bennekom (10 punten), Fabiënne Dijkshoorn (8 punten), Evianne van Toor (4 punten), Melissa Roseval (4 punten), Roos Koopmans (3 punten), Simone Hoppe (1 punt) Eva van Oosten en Anique van Schijndel scoorden niet.

Aankomende vrijdag om 20:45 spelen wij in sporthal de Driesprong tegen Almonte. De huidige nummer 2 van de competitie.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.