Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 27 januari 2018
Vetus/Binnenland mist teveel en verliest (Dames 20-1 Team)


Op vrijdagavond spelen betekent wederom een volle tribune. De supporters weten goed de weg naar sporthal de Driesprong te vinden voor de topper tegen Almonte uit Eindhoven. Almonte en Vetus/Binnenland staan dicht bij elkaar in de competitie en dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

De start van de wedstrijd is lastig. Er wordt over en weer gemist en de teams blijven in elkaar buurt. De Barendrechtse meiden krijgen 8 schoten meer dan de Eindhovense tegenstander en toch staat er maar een 13-12 voorsprong op het bord. Kortom de effectiviteit is ernstig laag. Dit probleem herhaalt zich in kwart twee. Wanneer dan ook nog de koppies gaan hangen aan Barendrechtse kant, neemt Almonte een voorsprong van zeven punten bij rust (23-30).

In de kleedkamer wordt een nieuw recept gebrouwen genaamd: plezier en strijd. Kwart drie begint goed voor de Binnenlanders. De basket wordt aangevallen en de afstandsschoten vallen nu wel. Helaas krijgen we een aantal calls niet mee en het geklaag van coach Appers leidt tot een waarschuwing van de scheidsrechter. Daardoor ontwaakt het vuurtje bij de meiden en het publiek. De meiden gaan er vol voor en vrijwel alles lukt. Almonte is volledig overrompeld en met een 26-15 wordt dit kwart afgesloten. De achterstand van zeven is dus verdwenen en er staat een 49-45 voorsprong op het bord.

Het laatste kwart lijkt Binnenland door te drukken. Met nog een vijf minuten te gaan komt de ploeg op een voorsprong van zeven. Almonte is echter een ploeg die nooit opgeeft en komt gewoon weer terug in de game. Dit komt mede door de vele missers van Barendrechtse zijde. Datgeen dat lukte in kwart drie lukt nu niet en het schotpercentage zakt naar een schamele 17%. Iets dat buitensporig laag is voor deze ploeg. In de eindfase mis Vetus/Binnenland dan een open lay-up, pakken de aanvallende rebound, missen het volgende schot en pakken weer de rebound om vervolgens een vervelende maar terechte aanvallende fout te krijgen.  Als daarna bij de laatste play de bal gemist wordt, maken we snel een fout. De Almonte schutter raakt de eerste bal en mist de tweede. Helaas treft het laatste noodschot vanaf de middenlijn geen doel en zo gaat de winst mee naar Eindhoven.

Zoals al te lezen valt in het verslag werd er vanavond gewoonweg veel te veel gemist. Een super derde kwart verbloemde nog een hoop, maar achteraf gezien kregen wij 19 schoten meer dan de tegenstander.

Volgende week vrijdag komt Lokomotief op bezoek in sporthal de Driesprong. Dan wordt wederom om 20:45 gespeeld. De week erna op 10 februari gaan de meiden van Vetus/Binnenland naar Den Helder om daar de halve finale van de beker te spelen. Twee moeilijke wedstrijden achter elkaar. De vraag is hoe het team met het verlies om zal gaan. U kunt het volgende week zien.

 

Nico Laban maakte een video: KLIK HIER en ook foto's: KLIK HIER

Daarnaast ook nog de foto's van Jan Wim van Genderen: KLIK HIER

 

 


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.