Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenwoensdag 31 januari 2018
Overtuigende Winst voor Binnenland VU14-1 in 2de wedstrijd (Meisjes 14-1 Team)

Uitslagen en standen


Deze zaterdag als 2de competitiewedstrijd , de thuiswedstrijd tegen JUVENTUS VU16-1.

Het team moet het deze keer stellen zonder Marry , die zich helaas ziek heeft moeten melden.
Deze keer is wel de beurt aan vaste bankspeelster Charity om zich bij de gelederen aan te sluiten.

Coach Lisa overweegt toch nog wat extra versterking in te lenen bij VU14-2 en doet navraag bij Coach Desire. Sema en Zoey zijn mogelijke opties .... uiteindelijk wordt er besloten dat Zoey deze keer mee doet.

Sema is op de goede weg terug van een vervelende knieblessure , wellicht dat 2 wedstrijden spelen nu even geen goed idee is.

Charity en Zoey zullen zich na de wedstrijd van VU14-1 , wel melden voor een 2de " Game " bij VU14-2 in Zwijndrecht.

Het team is dus compleet en zoals altijd ruim op tijd aanwijzig en netjes een half uur van te voren aangekleed op het veld om warm te lopen.

Er klinkt een lekker deuntje uit de speakers in de Driesprong en het team en de coaches komen ontspannen over, wellicht heeft de 1e uitwedstrijd tegen Squirrels de " spanning "  er een beetje afgehaald.

Zowel de coaches als het team + teammanager waren bij aanvang van de 2de helft van de competitie , toch wel een klein beetje gespannen hoe het in de VU16 poule zou gaan.

Er hangt dus een lekker sfeertje op het veld en bij de bank .... ..ook de tegenstander arriveert en begint warn te lopen.

Binnenland is al geruime tijd aan het warmlopen en heeft eigenlijk weinig oog voor de tegenstander en is voornamelijk gefocust op haar eigen warming-up.Lisa en Myrthe zijn druk in de weer om het tempo in de warming-up hoog te houden , er wordt geoefend met een " hand-off " gevolgd door een lay-up .... dingen die we dus graag in de wedstrijd terug willen zien.

De teammanager kan het toch niet laten om de tegenstander een beetje op sterkte in te schatten ,
op papier zou het een makkelijkere tegenstander moeten zijn als Squirrels , afgaande op de onderlinge resultaten tot nu toe.

Op het eerste gezicht is er ook niet direct een groot lengte -verschil/voordeel bij Juventus  , wel speelt Juventus met 11 speelsters tegen 8 speelsters aan de zijde van Binnenland.

Hmmm .... eens even kijken wat kunnen we nog meer achterhalen .... in de NBB app staan natuurlijk tegenwoordig de statistieken van alle speelsters vermeld! Dit blijkt toch nuttige info te kunnen zijn ... er zijn 2 speelsters bij Juventus die er qua score behoorlijk met kop en schouders bovenuit steken.

Nummer 36 en 42 meld de teammanager bij Coach Lisa .... Oh goed om te weten ... maar dat merken we snel genoeg zegt Lisa ....en is druk in de weer met de warming-up.

We gaan beginnen !

Vanaf de eerste minuut gaat Binnenland gelijk vol vertrouwen van start , de eerste score wordt geopend door Juventus , maar Rochella weet kort daarop 3 van haar 4 lay-ups te verzilveren die elkaar in een snel tempo opvolgen. We hebben niet direct de overhand , maar de toon van de wedstrijd is gezet en Juventus lijkt toch enig ontzag te tonen.

In de 2de en 3de minuut geven Maya en Milou met respectievelijke 4 en 2 punten vervolg ons aanvallende spel en staat het vervolgens in de 4e minuut 12 - 8 .


In de volgende minuten blijken inderdaad de nummer 42 van Juventus en de nummer 36 over het meest aanvallende vermogen te schikken , waardoor Milou , Saar en Rochella hun eerste fouten genoteerd zien worden in een poging hen af te stoppen.

Juventus weet de van de 6 vrije worpen er slechts 2 te benutten, andersom heeft Juventus moeite om Rochella af te stoppen die blijft zoeken naar een opening om de lay-up af te maken.

Ze weet een fraaie score te verzilveren inclusief bonus ... die ook raak gaat.

Intussen heeft Souhaila ook haar eerste 2 punten mogen noteren en brengt Saar de score aan het einde van de eerste periode op 21 - 14.

We zijn lekker bezig ... en zitten vol vertrouwen in de wedstrijd.

De 2de periode starten we direct met snelle scores van Rochella en Maya en Saar , maar ook Juventus scoort 4 punten.

Maar dan vinden coaches Lisa en Myrthe het hoog tijd om de druk op te voeren en de wedstrijd naar onze hand te zetten.

Wederom blijkt net als tegen Squirrels er maar 1 goede guard bij Juventus aanwezig te zijn , door bij de inname direct druk uit te oefenen op de guard met dubbele dekking (verzorgt door het koppel Rochella en Maya en de nodige bijval van de andere teamgenoten ), verliest Juventus bal na bal en regent het steals aan de kant van Binnenland.

De ene na de andere aanval kan moeiteloos afgemaakt worden richting de basket van Juventus , veel al gestart vanaf de helft van Juventus !!

2 x score Rochella
2 x score Kirsten
wederom 2 score x Rochella
1 x score Saar

Gedurende deze aanvals-salvo van Binnenland weet Juventus geen enkel punt te scoren....

In de 6e minuut van de 2e periode resulteert dit in een stand van 41 -18.

Pas vanaf de 7de minuut ziet Juventus een klein lichtpuntje in deze periode en weet nog 6 punten te veroveren waarvan 2 vrije worpen.

Met een score van 24 voor Binnenland in de 2e periode tegen 10 punten voor Juventus kunnen we wel stellen dat we de wedstrijd naar onze hand hebben weten te zetten.

De ruststand is dan ook riant met 45 -  24

Zelfverzekerd begint Binnenland na rust aan de 2de helft en de coaches zijn erg blij met de vorderingen die zichtbaar in het spel naar voren komen  , Binnenland speelt heel solide.

We blijven redelijk wat druk uitoefenen en zoals altijd zijn we in de rebound erg sterk met Maya en Kirsten , nu ook aangevuld met extra lengte van Zoey voorin.

De nummers 36 en 42 van Juventus blijven in de derde periode verwoedde pogingen doen om hun team op sleeptouw te nemen en af toe heeft Juventus een opleving maar een echte vuist kunnen zij niet meer maken.

Het ziet er naar uit dat Binnenland deze wedstrijd gecontroleerd uit kan spelen en er is ruimte om de bal goed rond te laten gaan en af en toe bepeuren we iets wat toch verdacht veel weg heeft van de geoefende "hand-off" / lay-up die tijdens de warming-up geoefend is.

Maya gaat tot 2 maal toe richting het bord en wordt foutief afgestopt wat resulteert in 4 vrij worpen , waarvan zij er 1 raakt.

Tijdens de Time-outs wordt het coach-bord veelvuldig gebruikt en wordt er aandachtig geluisterd naar alle aanwijzingen.

Door goed samenspel en mooie combinaties brengen  Rochella , Saar , Milou en Kirsten het totaal van deze periode uiteindelijk op 19 punten tegen 10 punten voor Juventus.

Einde 3e periode :  64 - 34

De laatste periode gaat van start en is er het besef dat de wedstrijd reeds in een eerder stadium bepaald is , dit geeft aan beide kanten ruimte voor andere spelers om ook op de voorgrond te treden.

Charity heeft gedurende de wedstrijd een stijgende lijn in gezet en is een aantal keer in scoringspositie gekomen , maar heeft deze wedstrijd helaas geen aanval succesvol af kunnen ronden.
Tot groot plezier van Coaches Lisa en Myrthe heeft zij wel een ongelooflijk goede verdediging laten zien deze wedstrijd , goed gedaan Charity!!

Zoey heeft tevens als extra bankspeler haar bijdrage kunnen leveren met goed verdedigend werk en sterke rebounds .... in de slotfase weet zij nog een score op haar naam te zetten.

Beide meiden waren blijkbaar goed warm gedraaid bij VU14-1 want diezelfde middag scoorden zij bij de uitwedstrijd van VU14-2 gezamenlijk 18 punten  ( Zoey 12 + Charity 6 ), wat resulteerde in een winst van 42 -61 voor Binnenland VU14-2 op Helmink Heroes.

Binnenland VU14-1 mocht tot grote tevredenheid van beide coaches een royale eindstand noteren van 79 -43 , en staat hiermee op de 2e plaats.

En kan na 2 wedstrijden in de VU16 poule , geconcludeerd worden dat we ons mannetje staan als enige VU14 team !

Scores :

Charity : geen score ( te druk met verdedigen )
Souhaila : 2 punten
Rochella : 32 punten
Saar : 18 punten
Zoey : 2 punten
Milou : 8 punten
Kirsten : 8 punten
Maya :9 punten
 


Next Games
Vertom/Binnenland H1 versus Attacus UIT
09-03-2019 17:454Consult/Binnenland VSE 1 versus Loon Lions BEKER
20-02-2019 20:30


Afval Loont Saldo
720
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Op dit moment geen items voor de agenda.

Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.