Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 3 februari 2018
Bizar derde kwart helpt Vetus/Binneland aan winst (Dames 20-1 Team)


De afgelopen week werd er op trainen veel gewerkt aan het finishen, dit naar aanleiding van de verloren wedstrijd tegen Almonte. Het grote aantal extra schoten en het nipte verlies hakte er bij de meiden en coaches toch wel een beetje in. Dit zou en moest rechtgezet worden in de wedstrijd tegen Lokomotief Rijswijk. Bij Vetus/Binnenland ontbrak Melissa Roseval, die tijdens de wedstrijd grote zus werd.

Het eerste kwart gaan de meiden door waar zij de week ervoor ook al problemen mee hadden het finishen van ballen. Maar liefst 6 schotpogingen meer dan de tegenstander en toch maar een kleine voorsprong in van 13-16 aan het einde van het kwart. Als er in kwart twee nog eens 9 schoten meer dan de tegenstander genomen en gemist worden loopt het verschil in schoten erg op. De stand daarentegen niet en Lokomotief finisht tegen een behoorlijk percentage, waardoor zij nog volledig in de wedstrijd zitten. De 31-28 ruststand vraagt om een duidelijk praatje in de rust van coaches Appers en Appers.

Het derde kwart wordt uiteindelijk een zeer bijzonder kwart. Aanvallend wordt er erg veel gecreëerd, niet altijd geraakt overigens. Verdedigend zijn de meiden nu wel scherp en de tegenstander komt geheel niet tot score. Het lijkt wel alsof de ring dicht is getimmerd, want elke Rijswijks schot draait uit de ring. Daarnaast raken wij iets meer van de vele kansen en een 28-0 kwartstand beslist de wedstrijd. Het laatste kwart is voor de statistieken en levert soms leuke acties op die ook nu redelijk worden afgerond. De Loko’s weten nu wel weer te scoren en terecht. Met 27-13 in het laatste kwart en een eindstand van 86-41 op het scorebord is de overwinning weer binnen.

Chermensa van la Parra (16 punten, 5 rebounds en 3 steals), Simone Hoppe (15 punten, 5 rebounds en 4 steals), Kathelijne van Bennekom (14 punten), Tessa Dubois (11 punten, 3 steals), Anique van Schijndel (10 punten, 13 rebounds, 4 blocks en 5 steals), Evianne van Toor (6 punten, 6 rebounds en 4 steals), Roos Koopmans (5 punten, 4 assists, 6 rebounds), Eva van Oosten (5 punten), Fabiënne Dijkshoorn (4 punten, 6 rebounds).

Het toewerken naar de halve finale van de beker in en tegen Den Helder kan nu beginnen. Volgende week 10-02-2018 om 13:00 zal daar gespeeld worden. Den Helder staat in de competitie gelijk met ons en dus belooft dit een erg spannende wedstrijd te worden. De vrije worpen zullen in ieder geval beter genomen moeten worden dan deze week (54%)

Foto's van deze wedstrijd door Jan Wim van Gendeneren: KLIK HIER


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.