Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 25 februari 2018
Vetus/Binnenland wint na matige game (Dames 20-1 Team)


De wedstrijd tussen Vetus/Binnenland en Grasshoppers is er één tussen een final four kandidaat en een team (club) dat gekozen heeft voor het opleiden en doorschuiven van meiden. De vraag vooraf was wie er van de dames 1 speelsters vanuit Katwijk mee zouden komen. Dat was er uiteindelijk geen één en dat was misschien maar goed ook. Bij Vetus/Binnenland was Fabiënne Dijkshoorn afwezig. Daarnaast de (langer) geblesseerden Simone Hoppe en Imke van Genderen. Vanuit de jeugopleiding deden Evi Overgaauw en Florianne Boekenstijn mee.

De Barendrechtse dames starten wel aardig, maar de meiden uit Katwijk spelen het eerste kwart beter. Zij creëren veel voor elkaar en krijgen meer schoten te nemen dan wij. Doordat we een goed percentage aan driepunters schieten dit kwart blijven we bij. Een 19-16 kwartstand geeft aan dat er aan beide kanten makkelijk gescoord werd.

Kwart twee mag achteraf bezien misschien wel als beste kwart worden gezien. We scoren er lustig op los en de tegenstander houden we goed van onze basket weg. Een periode waarin zowel youngsters Evi en Florianne in het veld staan levert een goede run op met onder andere zes punten van Florianne. Goed om te zien dat de jeugd onder de U20 ploeg zich zo door ontwikkelt! Als we gaan rusten met 40-32, is duidelijk dat de focus op verdedigen moet liggen.

Na rust vergeten we soms te verdedigen. Zelfs de wethouder van sport, Lennart van der Linden, merkt op dat het soms toch wel heel jammer was als je zelf scoort dat er dan binnen 3 seconden een fast break om je oren lag. De wethouder was trouwens aanwezig om de sportploeg van het jaar 2017 van Barendrecht, Vetus/Binnenland, de wisseltrofee te overhandigen voor die titel. Dit kwart werd overigens verloren met 15-19 en dus krijgen we weer een spannend laatste kwart.

De laatste tien minuten kenmerkt zich vooral door turn-overs aan beide zijden. Daarnaast ook de vele scores als ook de vele missers. Vetus/Binnenland scoort op de juiste momenten en houdt zo Grasshoppers achter zich. De uiteindelijke winst (79-70) had eigenlijk nog iets ruimer moeten uitvallen, echter eindigt Grashoppers met een aantal sterke drives en daardoor met een eindspurt.

Chemensa van la Parra (19 punten, 5 assists, 5 rebounds), Kathelijne van Bennekom (16 punten, 5 rebounds), Evianne van Toor (13 punten, 9 rebounds), Florianne Boekenstijn (10 punten, 5 rebounds), Eva van Oosten (6 punten), Melissa Roseval (5 punten), Anique van Schijndel (4 punten, 5 rebounds) Roos Koopmans (3 punten, 6 rebounds), Tessa Dubois (3 punten) en Evi Overgauw scoorde niet.

Over twee weken spelen we tegen koploper Royal Eagles. De verwachting is dat zij met een compleet team richting Barendrecht, dat betekent dat er bij hun een groot aantal meiden uit het dames eredivisie team meedoen. Zoals bekend bestaat het spelletje binnen de lijnen uit vijf tegen vijf en zullen de meiden van Vetus/Binnenland hun huid zo duur mogelijk gaan verkopen. De wedstrijd wordt gespeeld op 9 maart om 20:45 in sporthal de Driesprong.

📸: de foto's van deze wedstrijd gemaakt door Jan Wim van Genderen zijn hier te vinden


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.