Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendonderdag 22 maart 2018
Renes/Binnenland verliest, Loon Lions komt op gelijke hoogte. (Dames 1 Team)


Na de gewonnen thuiswedstrijd van zaterdagavond reisde Renes/Binnenland met een 1-0 voorsprong af naar Landsmeer. Winst in deze tweede wedstrijd van de ‘best of three’ serie zou plaatsing voor de halve finale betekenen. Bij Renes/Binnenland was dinsdag een abrupt einde gekomen aan de samenwerking met hoofdcoach Ton Kallenberg en assistent Marcel Tijssen en zijn Jantine Kraak en Eveline Kallenberg met onmiddellijke ingang gestopt. Linda Appers neemt tot het einde van het seizoen de taak van hoofdcoach op zich. Helaas was haar beoogde assistent, broer Michel Appers, afwezig door ziekte. Bij Renes/Binnenland ontbraken Myrthe den Heeten die deze week geopereerd is aan haar knie en Inez van Hulsen die na lange tijd weer aan de warming-up meedeed.

Meteen na het beginsignaal werd duidelijk dat bovengenoemde perikelen Renes/Binnenland niet onberoerd lieten. Pas nadat Loon Lions met 12-2 voor stond werd Renes/Binnenland echt wakker en werd er aan de lopende gescoord. Het eerste kwart werd zelfs met een kleine voorsprong afgesloten:  18-21.  

In het tweede kwart stokte het aanvalsspel van Renes/Binnenland. Met het schamele aantal van drie rake schoten in dit kwart werden 8 punten gescoord. Doordat Loon Lions in dit kwart gelukkig slechts 12 punten scoorde bleef de schade beperkt en werd de rust bereikt met een score van 30-29 in het voordeel van de thuisclub. Dat beide teams dit seizoen niet veel voor elkaar onderdoen blijkt uit het feit dat zaterdag exact dezelfde ruststand op het scorebord stond.

Ook in het derde kwart kwam Renes/Binnenland moeizaam tot scoren en voelde het publiek al dat de derde en beslissende wedstrijd er aan zat te komen. Vrijwel alleen Maxime Essenstam haalde het vereiste niveau en bleef doorgaan met scoren. Het energieke Loon Lions gaf juist extra gas en nam via tussenstanden van 35-29 en 41-34 (halverwege het derde kwart) steeds meer afstand. Het derde kwart werd afgesloten met een stand van 53-42.

In het vierde kwart bleek Renes/Binnenland zich al snel bij een nederlaag (en dus een derde en beslissende wedstrijd) neer te leggen. De scores kwamen weer moeizaam tot stand, slechts drie speelsters wisten in totaal 9 punten te scoren in dit kwart waar Loon Lions met 6 scorende speelsters  19 punten liet noteren. Hiermee kwam de eindstand op 72-51, een enigszins geflatteerde maar zeker terechte overwinning voor Loon Lions.

Scores aan de kant van Renes/Binnenland: Maxime Essenstam 22 punten, Lisa van den Adel 8 punten,  Zera Butter 6 punten, Gabriëlle van den Bosch 5 punten, Eline Kasius 5 punten en Susanne Taal 5 punten.

Komende zaterdag 24 maart wordt dus de derde en beslissende wedstrijd gespeeld in deze ‘best of three’ serie. Aanvang 19:00 uur in sporthal De Driesprong.

Een week later, zaterdag 31 maart, wordt eveneens in sporthal De Driesprong de bekerfinale gespeeld tussen Renes/Binnenland en Grasshoppers uit Katwijk, aanvang 20.30 uur. 


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Cangeroes THUIS
19-10-2019, 18:00uVertom/Binnenland Heren 1 tegen
Racing Beverwijk THUIS (beker)
19-10-2019, 15:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u

In de Tipp Inn

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.