Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 8 april 2018
Vetus/Binnenland bereikt FINAL FOUR (Dames 20-1 Team)


Afgelopen zaterdag mochten de Barendrechtse meiden van coaches Appers en Appers het opnemen tegen het Helderse team van Kooij en Van Rootselaar. In de halve finale van de beker werd in Den Helder verloren en dat verlies deed behoorlijk veel pijn. De meiden en coaches wilden dan ook zeker wat goed maken. Bij winst zouden de U20 meiden zich voor de tweede keer op rij plaatsen voor deelname aan de final four.

De start van de wedstrijd is voor Den Helder. Zij laten ons alle hoeken van het veld zien. Aanvallend komen wij niet door hun verdediging en verdedigend maken wij domme keuzes en geven wij de Helderse meiden alle kansen. De achterstand is meer dan terecht en de normaal hard werkende Binnenlanders laten echt het kaas van het brood eten (10-24).

In kwart twee blijft het niet lopen, maar is er al wel enige teken van verbetering zichtbaar. Den Helder komt niet meer zo makkelijk aan scoren toe, daar waar wij juist iets makkelijk scoren. De rebounds zijn iets beter verzorgd, maar toch zien de coaches nog veel hangende koppies. Een ruststand van 25-37 is schrikken en niet best.

In de rust spreken de coaches het team aan op hun prestaties en het feit dat er echt beter gespeeld kan en moet worden, maar dan wel als team. Dit is niet aan dovemans oren besteed en het team laat in kwart 3 zien waar het toe in staat is. Ondanks of misschien wel dankzij een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechters komt het team steeds dichter bij elkaar. De ballen worden elkaar weer gegund en de schoten vallen weer. In principe zouden we hier veel speelsters kunnen noemen, maar in deze fase is Tessa Dubois scorend echt aan. Het mooie is vooral dat het team dit door heeft en haar ook goed bediend. Het kwart wordt met 21-12 gewonnen en dus een 46-49 achterstand.

Het vierde kwart is spannend, maar door vooral de verdediging goed in orde te houden komen we nog verder terug en nemen zelfs een voorsprong. In deze fase staat Den Helder in een zone, maar ook daar komen we uiteindelijk goed doorheen. Daar waar het team in de eerste helft als los zand speelde was er in de tweede helft een hecht team dat voor elkaar streed en vocht. Een logisch gevolg van deze strijd en passie was de uiteindelijke overwinning met 66-60.

Deze overwinning zorgde er ook voor dat wij de final four niet meer kunnen ontlopen. We zijn sowieso geplaats en dat voor de tweede achtereenvolgende jaar. Een super prestatie van team, coaches en vereniging. De kans is aannemelijk dat wij derde worden (vorig jaar vierde) en dat wij tegen Almonte mogen uitkomen. Aankomende vrijdag spelen wij thuis tegen Landstede om 20:45. Dat is de op een na laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Chermensa la Parra (19 punten), Tessa Dubois (17 punten), Evianne van Toor (10 punten), Roos Kopoman (7 punten), Kathelijne van Bennekom (5 punten), Simone Hoppe (4 punten en 6 rebounds), Eva van Oosten en Anique van Schijndel (beiden 2 punten)


Next Games
Vertom/Binnenland H1 versus BC Vlissingen THUIS
23-03-2019 18:304Consult/Binnenland VSE 1 versus Lekdetec THUIS
23-03-2019 20:30


Afval Loont Saldo
770
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Zaterdag 18-05 
aanvang 10:00u
in de Tipp InnBasketball Days 2019!!!

1, 15 en 22 juni, Driesprong te Barendrecht.
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.