Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 9 april 2018
Wedstrijd verslag M14 : Groningen uit…altijd lastig (Jongens 14-1 Team)

Uitslagen en standen


Zaterdag 7 april  wachtte M14-1 een van de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen tegen BVG in Groningen.  Rond de klok van 13:15 uur rijden we gezamenlijk richting het noorden. Na twee en half uur komen de jongens enigszins stijf uit de auto’s en op de parkeerplaats gooien we lekker met een rugby bal de spieren weer een beetje los voordat we de sporthal betreden.

Bij aanvang van de wedstrijd hebben beide ploegen 28 punten, waarbij gemeld moet worden dat Binnenland 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Het gat met de nummers 3 is te groot om nog mee te strijden om het kampioenschap, dus de eindstrijd gaat tussen BVGroningen en CBV Binnenland.

Bij winst zetten we een enorme stap in de goede richting en kan de ploeg volgende week in de eigen Driesprong al kampioen worden. Verlies geeft een heel ander beeld en kan leiden tot een beslissingswedstrijd.

BVGroningen treedt aan met maar liefst 12 spelers tegenover de 9 spelers van Binnenland en ook het thuispubliek is in aantallen ons de baas (qua geluid heeft het gast publiek zich niet onbetuigd gelaten !)

BVG gaat zeer voortvarend van start; na de 2-0 en de 2-2 loopt de Groningse ploeg uit met oa 2 driepunters naar 10-2. De druk op de Binnenlanders is gelijk groot, maar gelukkig komen we terug en na 4 minuten komen we weer op gelijke hoogte : 10-10 en volgt de eerste time-out van BVG. Het eerste kwart gaat naar BVG met 16-12. 

In de 4de minuut van het tweede kwart komt Binnenland voor het eerst aan de leiding door een score van Quinn : 17-18. Het blijft ontzettend spannend en er moet hard gewerkt worden om de Groningers van het scoren af te houden. Binnenland heeft geen goed antwoord op de aanvals strategie van Groningen en heeft moeite om goede stops te maken tegen de fysiek sterke tegenstander. We gaan met 5 punten achterstand de rust in : 25-29.

Een korte bespreking in de rust, waarin we een kleine tactische aanpassing bespreken voor zowel offense als defense en waar we met name het vertrouwen in de ploeg uitspreken om deze wedstrijd goed af te sluiten.

Als we de arena weer instappen staan de gezichten niet heel enthousiast en er volgen nog een paar korte 1 op 1 gesprekjes in een poging de motivatie voor de 2de helft omhoog te krijgen.

BVG loopt uit naar 35-24 (!) en de bank van Groningen wordt wild. Een flauwe supporter roept luidt :”jullie zijn toch de nummer 1?!”

Of de jongens het hebben gehoord of niet …het is wel het moment van de ommekeer. Waar Groningen al begint te rekenen, begint voor Binnenland de strijd pas echt. Met veel inzet en passie volgens scores van Jeremiah, Yanick, Wouter en Quinn en in de 4de minuut van het derde kwart leidt Groningen met nog maar 1 punt : 35-34 > timeout BVG

 

Het geloof in eigen kunnen is volledig terug en de jongens moedigen elkaar aan. Scores volgen aan beide zijden en halverwege de 6de minuut maakt Jeremiah wederom de aansluiting 40-40 en brengt Wouter Binnenland aan de leiding. Het derde kwart eindigt met de stand 44-44.

 

Het 4de kwart gaat op dezelfde voet verder. 7de minuut 51-51, drietje van Quinn : 51-54, vrije worp Raoul : 51-55, score Wouter 51-57, score BVG 53-57. In de laatste minuut waarin BVG er alles aan doet om weer gelijk te komen, krijgt Jayden de bal op de 3 punt lijn en staat open. Iedereen houdt zijn adem in…. Hij zal toch niet….ja hoor. Jayden voelt zich goed, staat open en neemt dus zijn schot. Zonder twijfel een van de mooiste scores van het seizoen : 53-60. Met nog 21 sec op de klok nemen we een timeout bij bal bezit BVG. De laatste belangrijke instructies. Nog even volhouden.

Na 40 minuten strijd eindigt deze prachtige wedstrijd met 53-62 in het voordeel van Binnenland.

Een groot compliment naar de ploeg en zeker ook naar de tegenstander. Wat een mooie game. De wedstrijd was te volgen via een livestream waardoor ook bijv de vader van Quinn vanuit Praag de wedstrijd kon volgen. In totaal hebben we 36 kijkers geregistreerd – top !

Volgende week wacht de wedstrijd tegen HanzeStars om 13:00 uur in de Driesprong –  iedereen is van harte welkom !
 


Next Games
Vertom/Binnenland H1 versus BC Vlissingen THUIS
23-03-2019 18:304Consult/Binnenland VSE 1 versus Lekdetec THUIS
23-03-2019 20:30


Afval Loont Saldo
770
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Zaterdag 18-05 
aanvang 10:00u
in de Tipp InnBasketball Days 2019!!!

1, 15 en 22 juni, Driesprong te Barendrecht.
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.