Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendonderdag 12 april 2018
Binnenland VU14-1 mentaal sterk in wedstrijd tegen Jump 80 (Meisjes 14-1 Team)

Uitslagen en standen


Voor de verandering deze keer de wedstrijd op vrijdagavond , aangezien dit een inhaalwedstrijd betreft die opnieuw ingedeeld moest worden. Met dank aan iedereen voor de organisatie op het veld en achter de bar ..en tevens voor het invallen als scheidsrechter of als tafelaar.
 
Voorafgaand aan de wedstrijd ontvangen we in de bestuurskamer met alle aanwezige ouders en speelsters een korte uitleg van Linda en Lisa over de deelname aan het NJK 2018. Binnenland zal in een aantal leeftijdsklasses deelnemen aan de voorrondes op 28 april in Leiden.
 
Na de uitleg over het NJK 2018 , kunnen we direct richting veld 2 waar de instroom-training M10/12 bijna afgerond is. Alles loopt gesmeerd , het veld is snel opgebouwd en iedereen is op tijd aanwezig , alles staat snel klaar inclusief Tablet voor de registraie van de wedstrijd via de NBB APP.
De tegenstander Jump is wederom met een volledige team-bezetting aanwezig van 12 speelsters.
Wij hebben zowel de beschikking over Charity als Paula dus totaal  is Binnenland met 9 speelsters.
 
Helaas ontbreekt echter coach Myrthe , die er deze avond niet bij kon zijn.
Wel is er ander " bezoek " bij de spelersbank die de interesse van de meiden wekt ....
Iemand die wel erg veel weg heeft van coach Lisa .... zouden het zusjes zijn?
Er wordt even wat gekletst met dit onverwachte bezoek en vragen gesteld..
Milou stelt dan de gedurfde vraag ... wie is er eigenlijk beter Lisa? jij  of Natalie ....
 
Tijd om warm te gaan lopen ..... Milou !!
We hebben een 15 minuten om warm te lopen dus coach Lisa zet onze meiden direct aan het werk.
Binnenland heeft een  " lichte gezonde spanning " voor de wedstrijd , en de meiden hebben zich voorgenomen om niet in dezelfde valkuilen te trappen die Jump '80 eerder toepastte in de uitwedstrijd.
 
Op de afgelopen trainingen is de ZONE verdediging behandeld en ook hoe om te gaan met SCREENS.
Coach Lisa heeft het volste vertrouwen in haar speelsters dat we in deze wedstrijd een goed antwoord kunnen geven op de tactiek van Jump, die ongetwijfeld een herhaling zal zijn van de uitwedstrijd.
 
We gaan van start .... de tribune is goed gevuld ...en de sfeer is goed !
Milou opent de score namens Binnenland....gevolgd door een score van Kirsten ...en wederom Milou ..
Binnenland gaat goed uit de startblokken en komt al snel 6 - 0 voor..
We hebben wel in de eerste minuten al direct 2 fouten te pakken ( Rochella en Kirsten ) maar de toon is gezet.. Jump brengt kort daarop de score naar 6 - 4 gevolgd door en time-out van Jump.
Coach Lisa neemt kort daarop ook de eerste time-out van Binnenland ... en waarschuwt haar speelsters voor de fouten. Geen slaande bewegingen ...! Goed positioneren en stil staan ... armen omhoog!
 
We hebben op het eerste gezicht minder moeite met de ZONE verdediging , en lopen middels een score van Saar verder uit naar 12 - 4. Wel heeft Kirsten reeds haar 2de fout te pakken. Jump neemt een 2de time-out...en gaat zoals verwacht de fysieke tactiek wat verder opvoeren. Binnenland blijft echter op aanwijzen van coach Lisa , goed bewegen en de bucket van hoog naar laag doorkruisen in rechte lijnen. Niet alle acties komen goed uit de verf , maar we vallen in ieder geval niet stil deze keer.
Er blijft beweging in ons spel zitten...
 
Inmiddels zijn Maya en Rochella ook op toeren en brengen zij de score snel naar 20 - 6.
Aan het einde van het eerste kwart heeft Saar nog een fout nodig om de productiefste speelster qua scores bij Jump af te stoppen. D.m.v. een vrije worp brengt Jump de stand eind 1e kwart op 20 - 7.
Geen onverdienstelijke voorsprong.....
 
In het 2de kwart krijgt bij Jump ook de speelster van formaat aanzienlijk meer speeltijd en lijken er wederom gerichte " Rugby-acties "  in de maak te zijn bij Jump. Gelukkig mag Maya al wat meer minuten maken van de fysio , dus staan we zelf fysiek ook wat sterker in het veld. Vooralsnog laten we ons niet intimideren en vergroten we de voorsprong naar een eindstand in het 2e kwart van 36 -16.
 
scores :
Souhaila : 2 punten
Rochella : 6 punten
Maya : 2 punten
Milou : 4 punten
Paula : 2 punten
 
Het spel wordt bij vlagen wel steeds fysieker en Binnenland maakt daardoor ook de nodige fouten Rochella 1 x , Maya 1x  en Souhaila 2 x. Bij rust waarschuwt coach Lisa nogmaals om ons niet mee te laten slepen in het fysieke geweld.
 
We blijven ons eigen spelletje spelen ......en fysiek meedoen is goed ... maar Lisa wil dit graag terug zien in double-teaming op de guard van Jump bij de inname. De coach heeft naar haar zin nog te weinig goede uitvoeringen van deze actie gezien.
 
In de rust heeft de coach van Jump blijkbaar zijn dames specifieke instructies gegeven om wederom zoveel mogelijk SCREENS toe te passen.
Waardoor de Rugby-wedstrijd wederom een feit is....veel van deze acties lijken doelgericht om onze Point-Guard letterlijk uit te schakelen. Marry en Rochella wisselen om beurten deze posities af om de "impact "enigszins te verdelen.
Rochella wordt dan uiteindelijk toch weer gevloerd en continue onnodig hardhandig verdedigd. Marry blijft vooralsnog een harde aanvaring met 1 van de ingezette screens gelukkig bespaard. Coach Lisa kan de toegepaste tactiek van Jump , niet helemaal plaatsen als iets wat bij de basketbal-sport thuis hoort?
 
De coach van Jump gaat zelfs op een gegeven moment beklag doen bij de arbitrage omdat onze meiden van zich af bijten. Gelukkig weet Binnenland de kalmte te bewaren en blijven wij het spel bepalen tot grote frustatie van de tegenstander, Het 3e kwart eindigt dan ook met een riante voorsprong van 53 - 26
 
In het laatste kwart gooit Binnenland nog even het gas er op en is Jump definitief gebroken. De double-teaming wordt goed toegepast , waardoor we de nodige steals pakken. De schoten die we nemen vallen achter elkaar precies goed...hierbij komt ook Charity tot fraaie scores , die tevens weer erg sterk verdedeigend spel liet zien ! We zien zelfs mooie combinaties via Maya en Kirsten als "High Post ".
Een mooie fase van de wedstrijd waar de meiden laten zien wat ze in huis hebben zowel individueel als team-play.
61 - 32
63 - 32
65 - 32
66 - 32
68 - 32 
70 - 32
 
Jump 80 krijgt nog een kleine opleving en weet nog een aantal aanvallen succesvol af te ronden ... 72 - 38. Rochella gooit hier in de slotfase nog even een drie-punter overheen en dan komt Jump niet meer aan scoren toe.. Saar en Kirsten brengen de eindstand dan op 79 - 38.
 
Erg knap van het Team dat ze met ondersteuning van de Coach en publiek deze wedstrijd " mentaal de baas"  waren en naar hun hand hebben weten te zetten!
 
Scores :
Milou : 10 punten
Kirsten : 4 punten
Rochella : 36 punten
Saar : 10 punten
Maya  : 8 punten
Souhaila : 4 punten
Paula : 4 punten
Marry : geen
Charity : 3 punten
 
 

Next Games
Vertom/Binnenland H1 versus BC Vlissingen THUIS
23-03-2019 18:304Consult/Binnenland VSE 1 versus Lekdetec THUIS
23-03-2019 20:30


Afval Loont Saldo
770
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Zaterdag 18-05 
aanvang 10:00u
in de Tipp InnBasketball Days 2019!!!

1, 15 en 22 juni, Driesprong te Barendrecht.
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.