Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 15 april 2018
Vetus/Binnenland naar dikke winst tegen Zwolle (Dames 20-1 Team)


De final four werd vorige week in Den Helder al behaald. De focus zal dan ook op die final four komen te liggen. De wedstrijd tegen Zwolle kwam op een goed moment voor de Barendrechtse talenten. Bij Vetus/Binnenland was ditmaal wederom bankspeelster Florianne Boekenstein aanwezig.

 

In de afgelopen week werden ook de voorselecties voor de diverse nationale jeugdselecties bekend gemaakt. Roos Koopmans en Simone Hoppe werden voor de Vu20 uitgenodigd. Chermensa van la Parra en Eva van oosten mogen bij de Vu18 aansluiten. Kathelijne van Bennekom en Florianne Boekenstein bij de Vu16. Dat betekent dat maar liefst 6 van de 10 speelsters voor een Nederlands team voorselectie zijn uitgenodigd.

Coach Michel daarover: “Een compliment voor de jeugdopleiding en mijn team. Er hadden er zelfs nog meer geselecteerd mogen, of zelf moeten, worden.”

Een sterke defense in zowel het eerste (5 punten tegen) als tweede (9 punten) tegen zorgde ervoor dat er bij rust al een groot verschil op het bord stond. Bij Binnenland werd nog redelijk wat gemist, maar toch scoorde het team respectievelijk 15 en 28 punten voor rust. Die 43 punten werden verdeeld over tot dan toe acht speelsters, waarbij de drie driepunters op rij van Chermensa van la Parra een mooie flow aan ons gaf.

De tweede helft wordt er vooral nog gespeeld om een goed gevoel aan de game over te houden en leuk met elkaar te spelen. Dat met elkaar spelen lukt aardig. Zwolle staat veelvuldig in een zone, waardoor ze het tempo omlaag proberen te brengen. De meiden van Binnenland houden echter druk en het tempo hoog zodat er ook na rust nog eens 42 punten bij het totaal geteld kunnen worden. Zwolle scoort na rust iets meer (23 punten) en eindigen dus op 37 punten.

Een ruime overwinning, waarbij weer blijkt dat wanneer Binnenland als team speelt en elkaar de bal gunt een ieder aan scoren toe kan komen en ook een ieder assists kan geven.

Volgende week vrijdag is de laatste competitiewedstrijd tegen Grasshoppers in Katwijk. Die week erna op 28 april begint dan de halve finale (heenwedstrijd) in sporthal de Driepsrong.

Chermensa van la Parra (26 punten, 6 assists, 5 rebounds en 5 steals), Roos Koopmans (12 punten en 7 rebounds), Eva van Oosten (12 punten), Melissa Roseval (7 punten, 3 assists en 4 rebounds), Evianne van Toor (7 punten, 4 rebounds en 5 steals), Anique van Schijndel (6 punten en 6 rebounds) Simone Hoppe (6 punten en 5 rebounds), Kathelijne van Bennekom (4 punten en 5 rebounds), Tessa Dubois (3 punten, 5 assists en 5 rebounds), Florianne Boekenstein (2 punten)


Next Games
Vertom/Binnenland H1 versus BC Vlissingen THUIS
23-03-2019 18:304Consult/Binnenland VSE 1 versus Lekdetec THUIS
23-03-2019 20:30


Afval Loont Saldo
770
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Zaterdag 18-05 
aanvang 10:00u
in de Tipp InnBasketball Days 2019!!!

1, 15 en 22 juni, Driesprong te Barendrecht.
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.