Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 20 augustus 2018
M16-1 heeft zijn eerste beker binnen (Jongens 16-1 Team)


Afgelopen weekend werd de 3e prijs behaald in de Flanders Cub. Ron Baan en zijn mannen reisden er voor naar de omgeving van Brugge.
De eerste dag werden er 4 spannende wedstrijden gespeeld. Zoals wel vaker na zo’n lange rit, is alle begin moeilijk en werd de eerste wedstrijd nipt verloren. De tweede wedstrijd werd echter met overmacht gewonnen. Er werd straf “Belgisch voor stevig” gefloten. Hetgeen onze Daan op veel fouten kwam te staan. Blijkbaar is er toch een cultuurverschil in wat wel en niet mag bij het verdedigen. Zijn inzet was 120% dus, het is hem ruimschoots vergeven.
Na de eerste twee wedstrijden was het lang wachten op de volgende twee. De jongens gingen wat chillen op het luchtkussen. De coördinatie ging even naar een bierhal om in te slaan, want zeg nou zelf, je weet nooit wanneer er weer eens een wedstrijd in België is.

Na deze geslaagde excursie de laatste twee wedstrijden. Nummer 3, tegen Uccle, zou moeilijk worden, zagen we aan de tussentijdse resultaten. Maar … onze jongens waren nu op stoom. Iedereen toonde veel inzet. Mooie combinaties tussen Stef, Steijn, Job en eventueel anderen. Memorabel: de tegenpartij kreeg twee vrij worpen mee….. Raymond stelt zich nabij onze bank en de basket van de tegenstanders verdekt op …. de tweede bal gaat mis en wordt in de rebound door Daan gevangen … een lange paas naar Raymond en … hij had kunnen zitten…. 3 sec.

Op dribbelen door Quinn, paas naar Kay, paas naar Wouter en weer een paar punten. Of paas terug naar de guard Stef bijvoorbeeld en dan een layup en weer wat punten. Heel veel combinaties waren te maken, hetgeen resulteerde in het veelvuldig ‘deponeren’ van de bal in de basket. Al met al wonnen we de 3e ook met een paar punten verschil. Kay raakte helaas geblesseerd aan de schouder en moest het rustig aan gaan doen.
Dank aan de tafelaars Harold, Ruben, Pascal.


De laatste wedstrijd begon om 18:15. Voor sommigen was de hongerklop wellicht de grootste tegenstander. Na wederom een spannende strijd (tegen de thuisploeg) trokken we aan het langste eind. En hierdoor stonden we na de eerste dag bovenaan. Zeer plezant.
Snel douchen en op naar een Frieterie. Vervolgens waren we om 22:30 weer thuis.
De tweede dag konden we dankzij de eerste plaats een uurtje uitslapen en hoefden we pas om 8:00 bij de Driesprong te verzamelen. Verse chauffeurs (ouders) brachten de kinderen weer naar Brugge.
Omdat we eerste waren geworden mochten we tegen de nummer 2 van de andere poule. Een club met de naam ‘Elite Academy’.
Kay was helaas thuis aan het herstellen. Gelukkig was Djayden (afwezig de eerste dag) weer beter. Daarnaast had de coach Kane opgeroepen om het team te komen versterken.
Het werd een zinderende wedstrijd. Met de moderne technieken, luisterend naar de naam Insta, was deze live thuis te volgen (dank je Melissa). Daarnaast werd er ook nog veel geappt.

Helaas verloren we… Utrecht Uball en Elite mochten de finale spelen (Uball won).
Na een lange tijd wachten kwam de wedstrijd om de derde en de vierde plaats. Wederom tegen Uccle. Er waren twee scheidsrechters waar veel over te discussiëren was, maar die onderling ook discussieerden. In ieder geval werd er weer ‘straf’ gefloten. Hetgeen resulteerde in 5 fouten voor Wouter en 5 fouten voor Daan. De laatste minuten waren zinderend.

Om de paar tellen een fout (dan zij, dan wij) waar ook voor gefloten werd. Dan weer vrije worpen en weer verder. De laatste 30 sec waren ronduit agressief te noemen. Binnenland heeft de hele wedstrijd een paar punten voor gestaan, zich niet gek laten maken, en is er met de winst vandoor gegaan.
Een zeer verdiende derde plaats.


Vlnr Wouter, Raymond, Daan, Job, Stef (liggend), Quinn, Djayden, Kay, Steijn en Ron.
Ontbrekend, maar wel op de foto hierboven van de eerste dag: Kay.

Helemaal ontbrekend wegens vakantie, maar de volgende keer wel ‘daar bij’: Kent.

Dank van de coach aan de ouders voor het rijden en de support. Dank van de ouders en spelers aan de coach !

Proficiat, Robert


Next Games
Vertom/Binnenland H1


4Consult/Binnenland VSE 1

Afval Loont Saldo
830
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Zaterdag 18-05 
aanvang 10:00u
in de Tipp InnBasketball Days 2019!!!

1, 15 en 22 juni, Driesprong te Barendrecht.
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.