Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 16 september 2018
Vertom/Binnenland Heren 1 onderuit bij competitiestart (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Vertom/Binnenland Heren 1 moest in de eerste competitiewedstrijd de meerdere herkennen in regiogenoot River Trotters. Op het centercourt van sporthal de Driesprong werkte de jeugdige Barendrechters hard, maar konden in aanvallend opzicht de ervaren tegenstander niet volgen.


Vertom/Binnenland begint gehavend aan de eerste klus. Om verschillende redenen waren Ronald Schouten, Niels Ritstier Elyanio Bellel en Roy Valk niet inzetbaar. Dit betekende dat het coach-duo Alex Schaap en Eric-Jan van Ooijen de beschikking had over slechts 8 fitte spelers. Door de afwezigheid moest met name de guard positie anders worden ingevuld.


Desondanks kwam Vertom/Binnenland sterk uit de startblokken. Zonder schroom zette de Barendrechters druk en namen brutaal een voorsprong van 8-2. De opponent uit Hardinxveld-Giessendam vluchtte in een time-out. Met resultaat. Na het eerste kwart was het verschil omgebogen en keek de thuisploeg tegen een kleine achterstand aan: 15-18.


In de tweede periode had Vertom/Binnenland de zaken verdedigend op orde. Dit resulteerde in hard verdedigen en goede rebounds. Helaas kon aanvallend geen vuist worden gemaakt. Met een stand van 20-32 werd de kleedkamer opgezocht.


Na de pauze zetten de Trotters, één van de titelkandidaten in de eerste-divisie, de wedstrijd op slot. Binnen 5 minuten werd het verschil vergroot naar 25-44. Maar Vertom/Binnenland gaf zich niet gewonnen. Vol inzet werd keer op keer de strijd aangegaan. Op het resultaat had het geen invloed. Via 34-56 na 30 minuten eindigde de wedstrijd met een 48-71 stand op het bord. Bas den Hoedt (12 punten) en Jasper van den Adel (11 punten) schoten zich in de dubbele cijfers.

Na afloop was trainer/coach Alex Schaap tevreden over het vertoonde spel: ”Het team heeft heel hard gewerkt en verdedigend een prima wedstrijd gespeeld tegen een kampioenskandidaat. Deze lijn moeten wij doortrekken”.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen BC Virtus in Werkendam op het programma. Niels Ritstier en Roy Valk zijn dan weer terug. Dat geeft coach Alex Schaap in ieder geval meer mogelijkheden.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.