Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendinsdag 25 september 2018
Lely Binnenland VU16-1 goed uit de startblokken tegen Grasshoppers (Meisjes 16-1 Team)

Uitslagen en standen


Zoals we de afgelopen weken hebben kunnen zien, hebben de meiden van Binnenland VU16-1 niet stil gezeten tijdens de voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd, en zijn zij uitvoerig aan het trainen geweest in de buitenlucht d.m.v. de Bootcamps gegeven door Maaike en ondergetekende.

Beide coaches Lisa & Bell waren natuurlijk benieuwd of deze extra trainingen zouden bijdragen aan een goede start in de competitie.

We zijn deze wedstrijd met 10 speelsters aanwezig, waarbij Souhaila als bankspeelster aanwezig is vanuit VU14-1.

Merith en Tulin zijn deze zaterdag niet aanwezig, maar met VU16-2 mee naar een uitwedstrijd in Zoetermeer. ( niet geheel onverdienstelijk , ... info onderaan in het verslag :)

Tevens hebben wij een debutant in het blauwe tenue van Binnenland en zal Parlán van Steen ( afkomstig van Barons ) haar eerste wedstrijd voor Binnenland spelen.

Uiteraard starten de meiden met een goede warming-up en geven beide coaches de opdrachten mee die ze uitgevoerd willen zien in de wedstrijd.

Er is de afgelopen weken getraind op een goede positie in het veld zowel aanvallend als verdedigend.
Communiceren met elkaar en “ bewegen “.

Het eerste kwart starten we erg sterk en lijken we niet direct onder de indruk van het lengtevoordeel wat Grasshoppers heeft.
We lopen snel uit naar een 16-2 voorsprong met scores van Maya ( 4 punten ) , Rochella ( 6 punten ) , Saar ( 2 punten ) en Milou ( 4 punten ).

Het vervolg van het 1e kwart lijkt Grasshoppers aan te willen haken , maar vergroten wij wederom de voorsprong naar 24-6
met 2 fraaie scores achter elkaar van onze debutant Parlan.

Het 1e kwart eindigt in 24-8 ...  de coaches zijn tevreden over het scoreverloop , maar geven ook de nodige verbeterpunten aan.

1e kwart

Na deze instructies van coaches Lisa & Bell starten we aan het 2e kwart ...... waarbij als snel blijkt dat Grasshoppers blijkbaar ook de nodige instructies hebben meegekregen van de coaches.

Nu is het Grasshoppers die het initiatief nemen en vervolgens 3 scores achtereen verzilveren...
Lisa & Bell  “ trekken aan de handrem” ..... tijd voor een time-out van Binnenland.
Even koppies er bij houden meiden .... en de tegenstander geen kans geven om er nog een wedstrijd van te maken!

Rochella neemt in op de baseline en de overige posities/bewegingen zijn doorgenomen om Maya vrij te maken voor actie richting het bord.
De “ pass “ komt net te laag aan en aangezien er 3 verdedigers de weg richting het bord versperren , strand deze poging helaas.
Geen score , maar wel de opdracht uitgevoerd !

We gaan de rust in met een stand van 36 - 18 , en kunnen helaas niet meer over Josca beschikken zij heeft zich eerder bij een val  ongelukkig bezeerd aan haar onderarm/pols ( gelukkig blijkt dit achteraf mee te vallen )

2e kwart

Het team trekt zich in de rust terug in de kleedkamer en evalueert de eerste helft van de wedstrijd , wat vinden de spelers zelf goed gaan en wat kan beter ?  De coaches geven uiteraard ook hun commentaar op het spel tot nu toe.
Er gaan een hoop dingen goed , maar de coaches zouden graag zien dat we verdedigend meer druk uitoefenen en feller zijn.

Met deze opdracht beginnen we aan de 2de helft.

In dit 3e kwart komen ook Kirsten en Rocherney tot scoren , en voeren we inderdaad verdedigend de druk behoorlijk op bij Grasshoppers.

Rochella loopt tegen haar 2de fout aan , bij het maken van een “ steal “ ..... dit zijn overigens de enige 2 fouten aan Binnenland zijde.
De arbitrage is de hele wedstrijd al erg coulant met het toebedelen van fouten , aan beide fronten , waardoor het spel er af en toe erg fysiek aan toe gaat.

We vergroten desalniettemin onze voorsprong naar 54 - 28.

Echter komt het geheel een beetje rommelig en ongecontroleerd over , en willen de coaches wat meer overzicht en rust in het spel zien.
Tijd voor een Time-out van Binnenland.

Bankspeelster Souhaila bepaalt de score aan het eind van het 3de kwart : 62 - 38


3e kwart

In het 4e kwart lijkt de rust in het spel van Binnenland weer iets terug gekeerd en wordt er weer goed positie gekozen en gecommuniceerd.
Acties die de coaches graag zien , Marry positioneert Saar als high post ( zie foto )  , “ pass “ en doorlopen om te snijden .... zoals op de training uitvoerig geoefend.

In de slotfase springt er 1 aanval uit waarbij Maya tot 3 maal toe de aanvallende rebound op schotpogingen van haar medespeelsters heeft en vervolgens zelf de aanval afrond met een score.
Zelfs de bank van Grasshoppers roept tegen haar eigen speelsters  : hee .. ga nou eens rebound-en!!

Met dit laatste wapenfeit kunnen we concluderen dat we vandaag als Binnenland VU16-1 ...Grasshoppers de baas waren...


De eindstand wordt vastgelegd op : 76 - 50

We bedanken het publiek .... en als we de tegenstanders bedanken voor de wedstrijd zeggen de coaches van Binnenland en Grasshoppers tegen elkaar ... Tot vanavond ... .. en iedereen weet inmiddels hoe dat is afgelopen !  smiley

De speelsters van VU16-1 zijn daarom ook apetrots op hun coaches Lisa & Bell !

4e kwart

Josca Overdijk #4 : geblesseerd uitgevallen
Marry van Kampen #5 : geen score
Rochella van la Parra #6 : 14 punten
Souhaila Badaoui #7 : 2 punten
Saar van Oosten (C)#8 : 14 punten
Parlan van Steen #9 : 8 punten
Milou van Vliet #10 : 8 punten
Kirsten de Rooij #11 : 4 punten
Rocherney van Gobbel (C)#12 : 2 punten
Maya van Driel #14 : 24 punten

Lisa van den Adel ( coach  ) : 1 x SUPERCUP 
Gabrielle van den Bosch ( coach ) : 1 x SUPERCUP 
Sander van Driel ( teammanager ) : 1 x biertje aan de bar bij Chiel

( wedstrijd VU16-2 , Merith : 10 punten , Tulin : 22 punten ) 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
970
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.