Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzaterdag 29 september 2018
Vetus/Binnenland wint weer (Dames 20-1 Team)

Uitslagen en standen


De meiden van Vetus Binnenland-VU20 hebben ook hun tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. In een matige wedstrijd werd vrij eenvoudig met 70-44 gewonnen van Landstede uit Zwolle. In de aanval werden niet de juiste oplossingen gezocht, maar de verdediging was scherp genoeg om de tegenstander gedurende en lange periode in een verstikkende houdgreep te houden. Die verdediging was de basis voor de ruime winst.

Voor de wedstrijd was er een sponsorpresentatie waar onder het toeziend oog van sponsor Vetus de ploeg werd voorgesteld. Misschien dat door het voorname bezoek de meiden wat van slag waren, want het begin was niet best. Ondanks een zichtbaar overwicht werd dit niet in punten omgezet. Dit kwam voornamelijk omdat de Barendrechtse meiden van afstand met losse flodders schoten en teveel naar eigen kansen zochten, daar waar meer teamspel nodig was. De verdediging klopte wel aardig, waardoor er na 4 minuten een 6-6 stand op het scorebord stond. Aan het eind van het eerste kwart liepen ineens de combinaties wel goed, wat resulteerde in een 20-10 tussenstand na het eerste kwart. Wie dacht dat de meiden deze opleving door konden zetten, kwam echter bedrogen uit. De verdedigende druk was even weg, en twee driepunters van Zwolle later was het ineens weer een wedstrijd. Dat was voor Coaches Rob en Esther het moment om op te roepen tot nog meer verdedigende druk. Daarin bleek voor de tegenstander de snelheid van Vetus Binnenland-VU20  een niet te slechten hindernis. Door deze snelheid en druk werden ook meer rebounds gepakt, ondanks het lengte-overwicht van de tegenstander.

Na een 31-19 ruststand gingen de Vetus Binnenland-VU20 meiden weer verder met waar ze gebleven waren. Er werden weer veel steals en rebounds gepakt. En ondanks dat het schot maar niet bleef lopen, liepen ze steeds verder weg. Dat kwam ook omdat er enkele fastbreaks konden worden gelopen, maar er soms ook echt goed werd samengespeeld. Met name Simone en Anique hadden enkele fraaie acties in de aanval en vervulden hun taak om de beste speelster van de tegenpartij te verdedigen met verve.  De Binnenlanders liepen zo weg naar een 55-26 stand met drie minuten te gaan in het derde kwart. De coach van Zwolle vluchtte in een time-out en zette zijn team vervolgens in een zone neer. Dit haalde het tempo wel uit de wedstrijd. Het vierde kwart was vooral voor de statistieken. De teugels werden gevierd en in de aanval werden weer teveel de individuele oplossingen gezocht. Na een matig kwart kwam er zo een 70-44 eindstand in de boeken te staan. Al met al hebben de meiden van Vetus Binnenland-VU20 laten zien dat als ze echt gaan verdedigen, ze het iedereen moeilijk kunnen maken. In de aanval moet er echter nog steeds meer lijn in het spel komen en moet er beter als team worden gespeeld.

Deze wedstrijd was een zesje, maar om van de topteams te winnen moet er een 9 worden gescoord. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het topteam van de basketballbond zelf op het programma. Op het laatste moment lijkt het er echter op dat deze niet door gaat omdat opmerkelijk genoeg de basketballbond geen team op de been kan brengen.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.