Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 14 oktober 2018
V12-1 vs Squirrels X12-3 (Meisjes 12-1 Team)

Uitslagen en standen


V12-1 vs Squirrels X12.3 Dames 1 here we come!

Zaterdag, 13 oktober treedt V12-1 aan tegen Squirrels X12.3. Het wordt winst met een chocoladen randje, omdat ieder meisje een persoonlijke challenge heeft gekregen van coach Judith en bij het behalen van die opdracht ligt er een reep klaar. Deze challenges moeten de meisjes uitdagen; de coaches willen een extra uitdaging toevoegen aan het spel.

Wat direct in het oog schiet is het lengteverschil tussen de Bikkels en de jongens van Squirrels. De meisjes zijn gemiddeld toch wel 5 cm langer. Hierdoor is het makkelijk rebounden. Nina, Chloë, Eve, Mexx en Justina openen de wedstrijd. Gevolgd in het tweede kwart door Jasmijn, Sophie, Moira, Mea en Quinte. De meisjes zetten direct een 8-0 run op het bord. Eve opent de score gevolgd door Nina, nogmaals Eve en Justina.

Wat belangrijker is dan de scoren, is het behalen van het persoonlijke doel. Nina maakt deze wedstrijd een reverse- en behind-the-back-dribbel en een linker lay up als die hard rechtspoot. Waardoor zij haar persoonlijke doel op het veld laat zien. Een afstandschot van Squirrels zet 8-3 op het bord. 8-3 eind periode 1.

In het tweede kwart laat ook Justina zien dat zij haar doel gaat halen. Zij dribbelt één keer een half veld over met links waarbij zij de bal goed beschermt. Voor haar doelstelling moet zij echter ook een half veld oversteken dribbelend met rechts, omdat zij linkshandig is.  Wat haar een tijdje later ook lukt en zij pakt de verdedigende rebound gevolgd door een outletpass die Chloë goed kan vangen. In dit kwart wordt het scoren vrolijk voortgezet door Mea 2x, Jasmijn 1x en Quinte 1x. 19-5 eind periode 2.

Nina, Chloë en Eve nemen in kwart drie de scores voor hun rekening en maken er 28-7 van. Chloë pakt alvast haar verdedigende rebound met outletpass. Eve zorgt ervoor dat zij meer dan 2x de aanvalsrebound pakt en deze dames laten zien dat zij hun challenge zeker niet uit de weg gaan. Er staat 28-7 op het bord eind periode 3.

In periode 4 t/m 8 is er scorend geen ander beeld: de Bikkels denderen door en Squirrels blijft achter, alle meisjes scoren deze wedstrijd, zodat een eindscore van 87-16 wordt genoteerd.

Het is interessanter dat Chloë, die nog een afstandsschot moest maken, naast haar verdedigende rebound met outletpass, de kans niet voorbij laat gaan, Moira voor haar cross-over en een raak schot zorgt, Quinte tot 2x toe een lange pass geeft en, als linkshandige speelster, een mooie rechter lay up maakt en zo coach Judith een kilo chocoladerepen lichter is.

Eve doet verschrikkelijk haar best om een stop-stap lay up te maken, zij passeert vanuit een pass met een pivotstap haar tegenstander, deze beweging wordt zeker in de toekomst herhaaldelijk van haar verwacht, maar een stop-stap lay up uit eigen dribbel is voor zowel Eve als Mea nog een wedstrijd te ver. Maar de challenges blijven staan voor alle meisjes. Wie hem gehaald heeft, krijgt een moeilijkere uitdaging, wie hem nog niet gehaald heeft, probeert het de volgende keer weer. De coaches zetten in op een correcte verdediging en 5-out aanval met insnijdende speelsters. Leermomenten genoeg, oefenstof te over om de trainingen weer mee te vullen. De Bikkels bedanken tegenstanders, scheidsrechters, juryleden en publiek. De middenstip is ons thuis, wij zijn ONE TEAM en Bikkelhard. Dames 1 van de toekomst is in wording.

Scores: Jasmijn: 12; Nina: 7; Chloë: 10; Sophie: 6; Eve: 12; Mexx: 2; Moira: 4; Mea: 21; Quinte: 6; Justina: 7

3-11, 15.30 uur  V12-1 vs Rowic X12-2

 

 


Next Games
Vertom/Binnenland H1


4Consult/Binnenland VSE 1

Afval Loont Saldo
830
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Zaterdag 18-05 
aanvang 10:00u
in de Tipp InnBasketball Days 2019!!!

1, 15 en 22 juni, Driesprong te Barendrecht.
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.