Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 15 oktober 2018
Vertom/Binnenland Heren 1 wint in thriller (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Vertom/Binnenland Heren 1 heeft in een zenuwslopende thriller de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De wedstrijd tegen het Brabantse Den Dungk bleef tot de laatste seconden spannend. Ondanks dat beide teams elkaar geen duimbreedte toegaven, hielden de jonge Barendrechters de punten in de Driesprong!

Voor het eerst dit seizoen begonnen de coaches Alex Schaap en Eric-Jan van Ooijen met een complete selectie aan een competitiewedstrijd. Toch begon Vertom/Binnenland heren 1 slap. Het ervaren Den Dungk profiteerde en maakte direct het verschil. Binnen 3 minuten was het eerste gaatje geslagen: 6-11. Pas toen werd de Barendrechters wakker. Met twee driepunters op rij van aanvoerder Jasper de Groot zette hij Vertom/Binnenland weer naast de Brabantse opponent: 12-13. Op basis van een goed georganiseerde verdediging en een snelle omschakeling naar de aanval werd de goede lijn doorgezet. Na een kleine voorsprong na de eerste tien minuten (20-18) wervelde Vertom/Binnenland in het tweede bedrijf. Verdedigend werd er compact de bucket dicht gehouden en met fraaie en vooral gecontroleerde aanvallen werd een riant gat geslagen: 36-20. Ruben Brauw zorgde voor het hoogtepunt door een fraaie interceptie met een dunk af te ronden. De frustratie van de Brabantse tegenstander nam toe en resulteerde in technische fouten voor speler Roel Cuppen en trainer/coach Francesco Pizzocolo. Met een ruime en terechte voorsprong van 41-29 werd de kleedkamer opgezocht.

Na de rust was Vertom/Binnenland het even helemaal kwijt. Den Dungk zette veel druk op de Barendrechtse aanval. Dit leidde tot veel verwarring. Met een run van 0-8 werd het verschil terug tot 41-37. De thuisploeg herstelde zich, al werd het verschil nooit meer groter dan 6 punten verschil. Op 51-51 en 53-53 kwam Den Dungk op gelijke hoogte Door hard te werken bleef Vertom/Binnenland wel aan de positieve kant. Met een kleine voorsprong van 56-53 werd aan het laatste kwart begonnen. De laatste tien minuten waren ongelofelijk spannend. Vertom/Binnenland speelde onrustig en had moeite om vanuit de aanval het netje te vinden. De punten werden vanaf de vrije-worplijn bij elkaar gesprokkeld. Maar liefst 11 van de 17 strafworpen werden in deze fase benut.

Met nog 2.07 minuten op de klok zorgde Jeroen Los voor een belangrijke driepunter. Hij vergrootte de voorsprong naar 71-65. Met nog 40 seconden op de klok kwam Den Dungk terug tot 73-72, In de spannende eindfase maakte Los opnieuws een belangrijke score. Uiteindelijk schoor Ronald Schouten vanaf de vrije worp lijn de wedstrijd in het slot. Het jeugdige Vertom/Binnenland behaalde eerste overwinning met 77-72. Jasper de Groot (17) , Elaynio Bellel (15), Jeroen Los (11) en Ruben Brauw met 10 punten schoten zich in de dubbele cijfers.

Na afloop was coach Alex Schaap heel erg blij: “Wij hebben een hele jonge groep. Op de trainingen wordt er ongelofelijk hard door hen gewerkt. Op basis van de inzet is deze overwinning zeer welkom en verdiend”.

Vertom/Binnenland Heren 1 speelt komende zaterdag opnieuw in thuiswedstrijd. De Barendrechters komen in de NBB-beker uit tegen BV Wyba uit Wijchen. De wedstrijd in sporthal Driesprong begint om 17.30 uur.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.