Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 21 oktober 2018
Vetus/Binnenland Vu20 bekert verder (Dames 20-1 Team)


De meiden van Vetus Binnenland V20 moesten op zaterdag in Landsmeer aantreden voor de eerste ronde van de bekercompetitie. Tegenstander was het VU18 team van de plaatselijke club. Mede door een erg sterk tweede en derde kwart (33-9 en 25-11) werd een eenvoudige 99-55 zege behaald. Door de zege gaat Vetus Binnenland V20 door naar de volgende ronde, die in november wordt gespeeld.

De start van de wedstrijd was dubbel. Het liep in de aanval allemaal wel redelijk, maar verdedigend liet het spel te wensen over. Er werden teveel persoonlijke fouten gemaakt, waardoor de tegenstander veelvuldig naar de vrije worplijn mocht, maar ook kwamen hierdoor diverse speelsters in foutenlast. Met nog steeds een smal team bleek deze kwetsbaarheid. Na een 10-8 achterstand ging de aanval steeds beter lopen en aan het eind van het kwart stond er zowaar een 23-20 voorspring voor de Barendrechtse meiden op het scorebord.

In het tweede kwart hielden de meiden het tempo hoog. Hiermee kregen de Lions het steeds moeilijker. Na 5 achtereenvolgende driepunters werd een eerste gat geslagen. Compliment aan het team dat ze het hierbij niet lieten, maar gewoon doordenderden. Enkele fast breaks volgden en de tegenstander raakte het spoor volledig bijster. In dit kwart schoot Chermensa 4 van haar totaal 7 gescoorde driepunters binnen. Met 56-29 werd de kleedkamer opgezocht. Het scorebord leek echter wel op een kerstboom, met 18 fouten van Vetus Binnenland VU20.

Ook het derde kwart was de verdediging sterk en moeilijk te slechten voor de thuisclub, die een paar VU20 speelsters mee lieten doen. De aanval bleef lekker lopen en op regelmatige wijze werd een onbereikbare voorsprong van 81-40 aan het eind van het kwart genoteerd. Het vierde kwart zakte het niveau helaas wat in. Daar waar in de eerste drie kwarten mooie teamaanvallen werden gespeeld, werd in het laatste kwart te vaak de eigen actie gezocht. Daardoor werd de 100 punten grens ook net niet bereikt.

Al met al een goede wedstrijd. Nu werd al vanaf het tweede kwart gas gegeven en de tegenstander de wil opgelegd. Er werd goed gerebound en bij vlagen werd er echt mooi samengespeeld. Ook toonde het team mentale kracht door ongedaan met de foutenlast en een minder goed begin om te gaan. De vooruitgang is zichtbaar. Komende vrijdag spelen de meiden de thuiswedstrijd tegen HSV uit Haren dat één plaats boven Vetus Binnenland VU20 staat


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.