Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 4 november 2018
V12-1 vs Rowic X12-2 (Meisjes 12-1 Team)

Uitslagen en standen


 Zaterdag 3 november speelt V12-1 de return tegen Rowic X12-2. Evenals de uitwedstrijd in Dordrecht is het jongensteam geen match voor de Bikkels. De Dordtse jongens geven niet op en gooien alles in de strijd, maar de Barendrechtse meisjes zijn sterker, sneller en meer gedreven. Hoewel de tegenstander deze wedstrijd maar twee keer tot score komt, blijven zij iedere keer verdedigen en maken het de meisjes zo lastig mogelijk.

Coach Judith benadrukt dat deze wedstrijd moet gaan over het meenemen van trainingsvaardigheden naar de wedstrijd. Passen naar vrije meisjes, lay up's met linker- of rechterhand, outlet pass na een verdedigende reboud en break lopen. Jasmijn, Sophie, Moira, Mea en Quinte openen de wedstrijd. Zij scoren allemaal en zetten een run van 12-0 op het bord. In de tweede periode komen Eva, Eve, Mexx, Justina en Chloë op het veld. Mexx, Justina en Eve zetten het scoren voort en zo is de wedstrijd na periode twee eigenlijk gespeeld met 18-0 op het bord.

De coaches verschuiven de nadruk naar het behalen van persoonlijke uitdagingen en dat laten de Bikkels zich geen twee keer vertellen. Met veel aanmoediging van de bank wordt er gezocht naar de lange pass, de stop-stap, cross overs, between the legs en het innemen in een georganiseerd vierkant. 

Eve heeft overmacht in de rebound en haar aanvallende rebounds worden al gauw genoteerd, maar dan moet er nog een stop-stap lay up gelopen worden en dat duurt tot 56 seconden voor tijd. De knop gaat om en zij pakt vijf pogingen en vier aanvallende rebounds, waarna zij iedere keer de bucket weer uitdribbelt, omdraait en weer een stop-stap poging onderneemt. Eén, twee, drie en vier keer gaat het is, maar met nog een paar seconden op het bord gaat de bal er toch eindelijk in. Helaas vindt de scheidsrechter een stop-stap een loopovertreding, maar zo zien coaches Annemarie en Judith het niet. 

Verdedigende uitblinkers deze wedstrijd zijn Mexx en Moira. Mexx heeft de tegenstander met de beste dribbelskills aan Dordste zijde. Dat mag de pret niet drukken, Mexx gooit lengte en gewicht in de strijd en stopt keer op keer de bal, waarna een teamgenoot de bal kan stelen en er een lay up volgt. Moira laat goed zien wat het begrip "inhalen" betekent. Tegenstanders mogen een voorsprong pakken, maar komen haar nooit voorbij. Mea doet haar werk, zoals altijd, en scoort lay up na lay up.

Voor Eva is het debuut in V12-1 een beloning voor altijd op trainen komen. Bij afwezigheid van Nina pakt zij haar kans. Zij staat haar mannetje en steelt drie keer een bal om daarna in volle vaart op de basket af te gaan, helaas nog zonder scores tot gevolg. In periode 3 lukt het Rowic via Avi Karsten een keer te scoren: 20-2, maar Mea, Sophie en Jasmijn gaan ook succesvol naar de basket en zetten 31-2 op het bord. Chloë en Moira doen ook een duit in het zakje Ruststand 35-2.

Periode 5 t/m 8 geven geen ander beeld, waarbij een eervolle vermelding voor Thijs Filippo aan Dordtse zijde op zijn plaats is voor de tweede score voor Rowic: 61-4. Justina en Mexx vinden het nog niet genoeg, Mexx verdedigt nog één keer keurig, maar op buiklengte in plaats van armlengte en ontvangt haar derde persoonlijke fout. Justina zet met twee rake schoten de eindstand op 65-4.

De scheidsrechters, tegenstanders en ouders worden bedankt, met speciale dank aan V16-1 die niet alleen met de twee verplichte juryleden hun taak uitvoerden, maar met zes meisjes de jurytafel hebben bemand.

Scores: Jasmijn: 12; Chloë: 2; Sophie: 10; Eve: 6; Mexx: 2; Moira: 4; Mea: 17; Quinte: 4; Justina: 8

Zaterdag, 10 november, 9.30 uitwedstrijd Hurricanes X12-2 vs X12-1


Next Games
Vertom/Binnenland H1


4Consult/Binnenland VSE 1

Afval Loont Saldo
830
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Algemene Ledenvergadering

Zaterdag 18-05 
aanvang 10:00u
in de Tipp InnBasketball Days 2019!!!

1, 15 en 22 juni, Driesprong te Barendrecht.
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.