Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 4 november 2018
Vetus/Binnenland VU20 met hakken over de sloot (Dames 20-1 Team)


De meiden van Vetus Binnenland wonnen zaterdag in Eindhoven van Almonte en behielden daarmee de ongeslagen status. De overwinning was echter met miniem verschil: 1 punt. Met name in de aanval werd er niet sterk gespeeld, maar ook verdedigend lieten de Barendrechtse meiden teveel gaten vallen. Zo kregen ze een goede les voor de topper aanstaande vrijdag tegen regerend kampioen en nummer 1 Lions uit Landsmeer.

De wedstrijd in de koude zaal begon alles behalve hartverwarmend. Anique scoorde de eerste vijf punten voor Vetus Binnenland, maar verder kwam het niet echt los. Na een fraaie assist van Imke op Evianne stond er na 8 minuten wel een 3-13 stand op het scorebord en leek er geen vuiltje aan de lucht. Na een 5-13 kwartstand ging het echter in het tweede kwart mis. De eerste drie Barendrechts aanvallen eindigden in turnovers, de volgende vijf in gemiste schoten en 1 geraakte vrije worp. Omdat de verdediging wel goed bleef functioneren, bleven de meiden aan de goede kant van de score met 9-16 na 5 minuten in het tweede kwart. De rest van het kwart verslapte de verdediging echter, terwijl de bal in de aanval maar niet viel. Almonte kwam zelfs vlak voor rust op een 21-20 voorsprong. Uiteindelijk kwam de rust bij 21-21.

Vetus Binnenland herstelde zich in het derde kwart. Na enkele driepunters werd het 25-33 en daarna werd de voorsprong regelmatig uitgebreid. Aan het eind van het derde kwart was de voorsprong weer in de dubbele cijfers: 32-43. Het begin van het vierde kwart had Almonte echter twee snelle scores en liep de voorsprong direct terug naar 6 punten. De rest van de wedstrijd werd het een zenuwenstrijd. De bal wilde weer niet vallen, zelfs niet vanaf de vrije worp lijn, waar Binnenland totaal 12 punten liet liggen. De Barendrechts angstgegner Almonte rook zijn kans en groef zich verder in. Zo kwamen ze puntje voor puntje dichterbij. In de laatste minuut werd het bij 48-49 ongemeen spannend. Het Barendrechtse schot ging mis, maar de aanvalsrebound werd gepakt. Na twee Eindhovense fouten mocht Beyza met 2 seconden te gaan naar de vrije worplijn. Ook nu viel de bal niet. De rebound kwam echter in de veilige handen van Simone terecht en daarmee was de winst binnen. Waar vorig seizoen nog de finale met 1 punt werd gemist, werd nu met hetzelfde verschil enigszins revanche genomen.  

Aanstaande vrijdag zal er door Vetus Binnenland tegen de fier bovenaan staande Lions uit een ander vaatje moeten worden getapt. De wedstrijd begint om 20:45 in Barendrecht.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.