Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 26 november 2018
Dubbele winst voor Lely Binnenland VU16-1 op Leiderdorp VU16-1 (Meisjes 16-1 Team)

Uitslagen en standen


 

Deze vrijdagavond 23-11 om 20:15u hebben we een inhaalwedstrijd staan in de Driesprong tegen Leiderdorp VU16-1.

We zijn vroeg aanwezig want er is een fotoshoot voor VU16-1/2 (mede mogelijk gemaakt door Desire Stork)
Later meer nieuws over de fotoshoot.

Een aantal ouders en de teammanager genieten van een wijnproeverij aan de bar bij sommelier Dick.

De meiden van Binnenland hebben al een aardige routine gekregen en coaches Lisa & Bell hebben een half woord nodig om de warming-up goed te laten verlopen.
Vandaag spelen ook Merith en Tulin weer bij ons mee , helaas hebben we 2 geblesseerden : Maya en Kirsten.

Het 1e kwart zijn we een beetje aan het aftasten met wat voor tegenstander we te maken hebben , Leiderdorp staat immers onderaan in het klassement maar heeft wel verrassend een zege behaald op het hoger geplaatste Grasshoppers.

Leiderdorp blijkt over 1 Guard te beschikken met een behoorlijke dribbel , en voornamelijk een hoge startsnelheid , daarbij gaat ze ook nog graag voor haar eigen actie naar het bord.
Na de 1e periode staat de teller hierdoor bij zowel Rocherney als Rochella al op beiden 2 fout , en totaal 8 teamfouten.

Voor de rest is Binnenland nog niet echt onder de indruk van de verdere capaciteiten van Leiderdorp.
Maar moeten we nog wel even ons eigen spel gaan maken , voorlopig staat het einde 1e periode 19 - 13, waarbij 11 punten zijn voor de snelle guard aan de Leiderdorp zijde.

De 2de periode hebben we een beter antwoord op de scoringsdrift van de aanjager bij Leiderdorp , tot grote ergernis van de coach van Leiderdorp die elk moment aangrijpt om zijn ongenoegen hierover te uiten richting arbitrage, Binnenland speelsters , de tafel en zelfs de coaches van Binnenland.
Er wordt niet goed gefloten volgens de coach van Leiderdorp , de arbitrage laat zich niet beïnvloeden maar is niet blij met al dit overdreven luidruchtige commentaar.

In onze ogen onterecht commentaar ?! De foutenlast bij rust is 13 teamfouten Binnenland tegen 8 teamfouten voor Leiderdorp.
Een onstuimige speelster aan Leiderdorp zijde heeft in de 1e helft , zelfs al haar 5e fout te pakken.

Doordat de score aan de kant van Leiderdorp bijna letterlijk stil is komen te vallen in periode 2  , lopen we gemakkelijk uit naar een ruststand van 42 - 20.
Met name Tulin staat erg sterk in de rebound en weet scorend af te ronden of staat vrij onder het bord en wordt bereikt middels een mooie assist en scoort deze periode maar liefst 14 punten.

De 2e helft blijkt dat we een maatje te groot zijn voor Leiderdorp en wagen ze nog een poging onze aanval af te stoppen middels een zone-verdediging.
De zone van Leiderdorp lijkt niet optimaal te functioneren dus dit blijkt tevergeefs en ons minimaal af te remmen.

Het tempo gaat omhoog en Binnenland speelt en scoort fanatiek, einde 3e periode staat het 70 - 27 ,
deze periode is ook bankspeelster Merith sterk aanwezig met 6 punten.
Beide bankspeelsters hebben zo een behoorlijke bijdrage aan de score en zijn uiteindelijk gezamenlijk goed voor 27 punten deze wedstrijd.

Onze totale foutenlast blijft echter toenemen in de 3e periode en er komen 9 teamfouten bij voor Binnenland. ( totaal al 22!)
De wedstrijd is reeds gespeeld maar coaches Lisa & Bell denken ook vooruit naar de wedstrijd van morgen ... uit in Leiderdorp tegen dezelfde tegenstander.
Tulin en Merith zijn niet aanwezig en zullen met VU16-2 meegaan , waardoor er maar 7 speelster beschikbaar zijn bij VU16-1.
Zelf zullen de coaches de uitwedstrijd tegen het vergelegen Martini spelen waardoor de teammanager / ondergetekende het coachen van de uitwedstrijd tegen Leiderdorp morgen zal moeten waarnemen.

Met deze optelsom :  uitwedstrijd, weinig speelsters, vervangende coach, hoge foutenlast, coach die letterlijk aan de arbitrage vraagt om fouten.

Maakt Binnenland de volgende onverwachte wending : heel ongewoon en de meiden zijn dit totaal niet gewend gaan we zelf Zone verdedigen.
In de 4e periode lijkt dit in ieder geval een positief effect te hebben op onze foutenlast want we hebben nog maar 1 fout nodig om aanvallen af te stoppen.
De meiden staan wat onwennig in de zone , maar na wat tips en uitleg van de coaches pakken ze het snel op.
Coaches Lisa & Bell leggen aan de meiden uit dat dit enkel een oefening/noodscenario voor de wedstrijd van morgen is.

We spelen de wedstrijd gecontroleerd uit en bepalen de ruime eindstand op : 92 - 38

Josca #4 :  6 punten / 3P
Marry #5 : 6 punten / 2P
Rochella #6 : 18 punten / 3P
Saar #8 : 14 punten / 2P
Parlan #9 : 10 punten / 3P
Milou #10 : 2 punten / 2P
Rocherney #12 : 9 punten / 4P
Tulin #13 : 16 punten / 1P
Merith #15 : 11 punten / 3P


Dan de dag er op : zaterdag 24-11 om 15:00u de uitwedstrijd in Leiderdorp !

Met de overwinning van gisteren op zak starten we goed en kijken we even hoe de arbitrage reageert op onze full-court press.
Kleine tip van de waarnemend coach : probeer in het begin enkel een pass te onderscheppen , even rustig aan met fysiek contact / directe steals.
De arbitrage lijkt correct te fluiten en ook de luidruchtige coach van gisteren is wat minder “ aanwezig “.
We hebben gaande weg de 1e periode toch weer de nodige fouten nodig om de fanatieke guard van Leiderdorp af te stoppen, maar met 6 fouten blijft het redelijk binnen de perken.
Wel gaan we slim wisselen om de foutenlast zo evenredig mogelijk te verdelen zodat alle 7 speelsters de wedstrijd hopelijk kunnen voltooien.
Ook het verdedigen van de snelle guard gaan we om beurten doen , om zo de mandekking op deze speelster continue optimaal te houden.

Goede start : 1e periode 15 - 27 , waarbij Saar met 10 punten de grootste bijdrage aan de score levert.

De 2 periode staat er ineens een voor ons onbekende dame op de voorgrond als coach te fungeren bij de spelersbank van Leiderdorp.
De bij de Driesprong zo “ aanwezige “ mannelijke coach is naar het einde van de spelersbank verdwenen en staat uit een bidon te lurken
en heeft de touwtjes blijkbaar uit handen gegeven?
We worden geconfronteerd met wederom een zone verdediging , maar nu eentje die luidkeels die door deze “ verrassingscoach “ wordt geïnstrueerd.
Schuiven, naar links ... midden .. dichtlopen ...!

De zone van Leiderdorp blijkt met deze aanwijzingen vanaf de zijlijn nu beter te functioneren. En onze meiden lopen vast en raken enigszins gefrustreerd.

De 2e periode eindigt daarom in een gelijke strijd waarbij beide teams 12 punten scoren
en we de rust in gaan met een stand van 27 - 39

Wel is het in de 1e helft wat rumoerig geweest vanuit het publiek richting onze spelersbank en onze speelsters in het veld.
Niet fijn omdat de lage tribunes direct langs het veld staan kort achter de base-line.
We proberen ons op de wedstrijd te focussen en niet te veel aandacht te schenken aan het commentaar.

Naar de kleedkamer .... heel mooi om te zien dat de meiden als team de vervangende coach ook ondersteunen door in te haken op eerdere wedstrijden waar een goede zone werd neergezet.
Veel bewegen en de Bucket diagonaal doorkruisen wordt genoemd als een optie.
Uiteindelijk wordt er gezamenlijk besloten om letterlijk het “ gas “ er op te gooien en voor de Fast-breaks te gaan.
Een dappere beslissing met 7 speelsters en reeds een wedstrijd in de benen van de dag er voor.

Vol vertrouwen komen de meiden uit de kleedkamer en kunnen we direct het veld op.
En dat Binnenland het tempo omhoog gaat gooien zullen ze weten.
Met Rochella als aanjager schieten we keer op keer richting de aanvalshelft voordat Leiderdorp überhaupt tijd heeft om een zone op te zetten.
We lopen in No time uit naar 29 - 49 , waarbij Leiderdorp na een Time-out, de zone-tactiek van de “ verrassings”-coach noodgedwongen op moet geven en weer man to man gaat verdedigen.

We zijn nu echter niet meer te stoppen en blijven het tempo hoog houden, de foutenlast slaat nu de andere kant uit en Leiderdorp heeft 7 teamfouten nodig om onze salvo aan fast-breaks af te weren.
We maken een run naar 29 - 65, waarbij Leiderdorp dus slechts 2 punten heeft gescoord in de gehele 3e periode!
Kirsten en Maya zijn al de hele wedstrijd fanatiek aan het aanmoedigen vanaf de bank en gooien er nog een schepje bovenop.

Marry en Parlan hebben de verdediging van de snelle guard om beurten voor rekening genomen en steken hier zichtbaar veel energie in.

Waarbij Parlan als een echte bikkel doorknokt ondanks een blessure aan haar ribben, en een aantal botsingen in het veld.
Marry heeft wat last van haar voet , maar strijd ook dapper verder.
Josca en Saar hebben de langste meiden van Leiderdorp verdedigend voor hun rekening genomen.

Echt Teamwork!

Begin 4e periode :


Moeten we de zone nog toepassen die Lisa & Bell gisteren uitgelegd hebben wordt er gevraagd ?
Lijkt me niet aan de orde op dit moment  .... zegt de coach .. gewoon de wedstrijd met dezelfde energie uitspelen!

Even nadenken .... nog ander opdrachten van de coaches ?
We moesten ze onder de 38 punten houden wordt er geroepen, want dat hadden ze in de Driesprong tegen ons gescoord.
Ok ... zo gezegd ... zo gedaan!

In de 4e periode houden Josca , Rochella en met name Milou als uitblinker het tempo van het aanvallende spel hoog, en slagen we er verdedigend inderdaad in om Leiderdorp onder de 38 punten te houden.

Rocherney moet wel nog als enige speelster met 5 fout in de 4e periode het veld verlaten, maar heeft deze wedstrijd met tomeloze inzet gespeeld zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Top !

Dit team heeft een topprestatie neer gezet ! En ik weet zeker dat beide coaches Lisa & Bell heel trots zijn op hun meiden!

Eindstand : 35 - 87 !!

P.s. Ook de coaches waren succesvol bij Martini !

Josca #4 :  15 punten / 3P
Marry #5 : 2 punten
Rochella #6 : 27 punten / 3P
Saar #8 : 20 punten / 3P
Parlan #9 : 2 punten / 3P
Milou #10 : 14 punten
Rocherney #12 : 7 punten / 5P

 


Next Games
Landslake Lions - Binnenland V18 2e game F4 (Landsmeer)
10-05-2019, 20:00uBinnenland V20 - Batouwe
2e game F4 (Driesprong)
11-05-2019, 15:15u


Afval Loont Saldo
930
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Basketball Days 2019!!!

1, 15 en 22 juni, Driesprong te Barendrecht.Startoernooi 31 en 31 augustusSeizoensafsluiting feest en mixtoernooi 15 juni
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.