Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 2 december 2018
Vertom/Binnenland Heren 1 mist scherpte (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Het jonge Vertom/Binnenland Heren 1wil dit jaar veel lederen én moet het dit seizoen vooral van hard werken hebben om de punten te pakken. Tegen Basketbal Academy Limburg konden de Barendrechters de noodzakelijke inzet en teamwork niet opbrengen. Het resultaat was een duidelijke nederlaag van 63-93.

Vertom/ Binnenland had de afgelopen twee weken geen wedstrijd gehad. Zonder de lange center Dolf de Graaf (enkelblessure) speelde het team in de eigen Driesprong tegen het hooggeplaatste Basketbal Academy Limburg (BAL).


Trainers Alex Schaap en Eric-Jan van Ooijen startte met Ronald Schouten, Jeroen Los, Jasper de Groot, Jasper van den Adel en Roy Valk. De Barendrechters waren vanaf de spronngbal niet scherp. Binnen 3 minuten stond een 0-9 achterstand op het scorebord. Schaap vluchtte in een time-out. Door driepunters van Los en Schouten werd het verschil na vijf minuten weer in evenwicht gebracht: 12-13. Vervolgens gaven beide formaties gaven elkaar geen duimbreed toe. Met een kleine achterstand van 19-22 werd de eerste periode afgesloten.


Ook in het tweede kwart ging de wedstrijd gelijk op. Toen BAL de verdediging aanscherpte naar een zone-press kwam Vertom/Binnenland in de problemen. In plaats van makkelijke oplossingen te zoeken werd te weinig met overleg gespeeld. Wat niet hielp was dat de Barendrechters reageerden op de warrige leiding van de scheidsrechters Anwer en Stoete. Via 25-28 liep het verschil snel op naar 28-40. Met een achterstand van 33-43 werd de kleedkamer opgezocht.


Na de pauze startte BAL met een 0-6 run (33-49) en leek de wedstrijd gespeeld. Nog één keer bracht Vertom/Binnenland de stand terug tot 10 punten: 42-52, maar de thuisploeg was niet scherp om het Bal lastig te maken. Na 3 perioden as het verschil opgelopen tot 49-66. Tot 6 minuten voor tijd wist Vertom/Binnenland met een achterstand van 59-70 de schade redelijk beperkt te houden. Door een run van 0-21 werden de Barendrechters in de slotfase volledig overklast. Via 59-91 werd een terechte nederlaag van 63-93 geleden.


Coach Schaap was na afloop zeer ontevreden over de wedstrijd tegen één van de sterkere tegenstanders in de competitie. “Het is onnodig om zo’n grote nederlaag te leidden. Wij kunnen tegen elke tegenstander opspelen, maar dan moeten de spelers wel beseffen dat iedere wedstrijd volledige inzet en motivatie wordt vereist”.


Spelverdeler Ronald Schouten schoot zich met 21 punten in de dubbele cijfers. Volgende week speelt Vertom/Binnenland de uitwedstrijd tegen EVBV Octopus in Vught.Het jonge Vertom/Binnenland Heren 1wil dit jaar veel lederen én moet het dit seizoen vooral van hard werken hebben om de punten te pakken. Tegen Basketbal Academy Limburg konden de Barendrechters de noodzakelijke inzet en teamwork niet opbrengen. Het resultaat was een duidelijke nederlaag van 63-93.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.