Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 2 december 2018
Vetus Binnenland V20 walst over Apollo heen (Dames 20-1 Team)

Uitslagen en standen


Vrijdag hebben de meiden van Vetus Binnenland V20 weer een tegenstander aan de zegekar gebonden. In een makkelijke wedstrijd tegen Apollo uit Amsterdam werd het 77-46 na een ruststand van 34-19. Met 16 punten, 5 assists en 5 rebounds speelde topscorer Chermensa een gedegen wedstrijd. Imke blijkt verder op de weg terug te zijn; voor het eerst na haar terugkeer van een langdurige blessure scoorde ze weer in de dubbele cijfers.

Apollo heeft de naam een stugge ploeg te zijn met vaardige speelsters. Daardoor gaven ze in het begin van de wedstrijd goed partij tegen Binnenland. Met 3 minuten te gaan was het nog 12-12, maar mede door twee mooie inside acties van Kathelijne werd een gaatje geslagen dat tot het eind van het kwart (20-14) in stand bleef.

In het tweede kwart waren de punten duur en kon Vetus Binnenland niet loskomen van Apollo. Na 5 minuten stond er 22-19 op he scorebord. Daarna ging de tegenstander in een zone verdediging staan, die door twee achtereenvolgende driepunters in een 30-19 werd omgebogen. Een mooie steal met score van Anique en een fast break score van Eugenie erbij maakten het gat groter en zetten de Binnenlanders op een comfortabele voorsprong bij rust.

Begin tweede helft begon Vetus Binnenland V20 weer fris en energiek. De continue verdedigende druk begon zijn tol te eisen bij de gasten en door een 11-2 run aan het begin kwam de voorsprong boven de twintig punten uit. Een wat mindere fase in de verdediging volgde, waarin Apollo teveel ruimte kreeg. Het verschil bleef onoverbrugbaar, maar een 52-32 stand na het derde kwart was onnodig weinig.

Daarom werd in het laatste kwart een doel gesteld om tenminste op 75 punten uit te komen. Dit gaf de meiden weer de benodigde focus en motivatie. Na vier minuten al was het gat naar 30 punten verschil getild (63-33). Daarna vergaten de meiden de verdediging teveel op jacht naar de 75 punten. Die werden in de laatste minuut wel gehaald na een score van de weer sterk verdedigende Beyza. Weer een te makkelijke wedstrijd helaas, waar Vetus Binnenland V20 te weinig werden uitgedaagd. Dat gaat volgende week anders worden, wanneer het sterke Den Helder in een uitwedstrijd op zaterdag zal worden bestreden.


Next Games
Vertom/Binnenland H1 versus Black Eagles thuis
15-12-2018 20:154Consult/Binnenland VSE 1 versus Dozy BV UIT
5-1-2018 19:00


Afval Loont Saldo
1048
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Pubquiz, vr.14-12, 19:30u

In de Tipp Inn

 
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.