Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 3 december 2018
Kiwa/Binnenland MU14-1 verliest van zichzelf in Amsterdam (Jongens 14-1 Team)

Uitslagen en standen


De jongens van KIWA/Binnenland 14-1 hebben zichzelf geen dienst bewezen in de uitwedstrijd tegen BV Amsterdam. In een spannende pot werd jammerlijk verloren met 70-69

Nadat de ‘starting 5’ zich in het eerste deel van periode 1 nog op achterstand laat zetten weten de mannen toch nog keurig op 15-17 te eindigen. Wat al snel opvalt is de onkunde van de tafelaars van Amsterdam, het lijkt erop dat men geen idee heeft waar men mee bezig is. Scores worden vergeten, fouten niet consequent bijgehouden. Iets wat in het verdere verloop zeker invloed heeft op de wedstrijd.

Met bankspeler Tijmen van ’t Holt in het team wordt aan de tweede periode begonnen. Amsterdam blijkt een moeilijke tegenstander en het is duidelijk dat alle concentratie en samenspel nodig is om dit tot een goed einde te brengen. Ondanks dat er bijna continu teveel voor eigen succes wordt gegaan en er, net als in periode 1, tegen vijf teamfouten wordt aangelopen gaan de mannen rusten met een 27-34 voorsprong.

In periode 3 lijken de scheidsrechters de regie kwijt te raken, mede door het getob van de tafelaars. Onze mannen beginnen sterk en door scores binnen 6 minuten van Morris van Herwijnen (8 punten) en Mario Delgado (4 punten) staan we comfortabel op een 34-46 voorsprong. Maar dan gaat het helemaal fout. De verdediging laat het afweten, makkelijke lay-ups worden gemist, er is geen rust en samenwerking en er wordt te snel van afstand geschoten. De sterke nummer 6 van Amsterdam blijkt niet meer te verdedigen en aan het eind van periode 3 staan we opeens met 52-50 achter.

Amsterdam gelooft er uiteraard weer helemaal in en wordt fanatiek aangemoedigd door het thuispubliek. Coach Zefanya grijpt terug op de vijf startende spelers en het wordt enorm spannend. Amsterdam kan spelers met vijf fouten of meer laten staan doordat het administratief een chaos is geworden. We komen nog voor te staan met 61-64 en met 2 seconden te spelen met een achterstand van 70-69 pakt de coach een time-out. Het is alles of niets. Een 3-puntspoging van Yanick Valies mist net en we moeten zonder punten terug naar Barendrecht.

Zaterdag mogen de jongens zich revancheren tegen een andere Amsterdamse ploeg, Harlemlakers, en laten zien wat ze van deze onnodige nederlaag geleerd hebben.


Next Games
Landslake Lions - Binnenland V18 2e game F4 (Landsmeer)
10-05-2019, 20:00uBinnenland V20 - Batouwe
2e game F4 (Driesprong)
11-05-2019, 15:15u


Afval Loont Saldo
930
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Basketball Days 2019!!!

1, 15 en 22 juni, Driesprong te Barendrecht.Startoernooi 31 en 31 augustusSeizoensafsluiting feest en mixtoernooi 15 juni
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.