Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 3 december 2018
Lely Binnenland VU16-1 verovert koppositie in zinderende uitwedstrijd (Meisjes 16-1 Team)

Uitslagen en standen


Het Binnnenland VU16-1 team moet deze zaterdag aantreden tegen de koploper DAS VU16-1 en heeft uitzicht om bij winst de koppositie over te nemen van DAS. De thuiswedstrijd op 6 oktober werd ondanks een goede wedstrijd verloren met 54 - 57 , de beide ploegen zijn dus op papier aan elkaar gewaagd.Echter heeft Binnenland met grotere marges van andere tegenstander in de poule gewonnen dan DAS. Met een goede dosis zelfvertrouwen reizen we daarom af naar Delft. We wachten even in de Driesprong tot de eerste helft van VU16-2 afgelopen is en Merith bij ons kan aansluiten om af te reizen naar Delft. Tulin zal deze keer niet mee gaan , maar maakt de wedstrijd bij VU16-2 af. Helaas kunnen we nog steeds niet beschikken over Maya en Kirsten door aanhoudende blessures.

We arriveren in Delft maar de locatie is wat onoverzichtelijk  ( in een groot/nieuw scholencomplex  ) , met betaald parkeren wat voor enige vertraging zorgt , dus we gaan maar snel warmlopen.

De line-up .. en daarna kunnen we snel van start.... wat gezonde spanning , maar op het eerste gezicht lijkt Binnenland er klaar voor. In de 1e periode zal snel het tegendeel blijken , het is DAS die het initiatief neemt waar Binnenland dit nalaat. Coaches Lisa & Bell zijn genoodzaakt om al snel een time-out te nemen om orde op zaken te stellen.

“Dames kunnen we gewoon even ons normale spel gaan spelen “ is de vraag ....dit lijkt nergens op ?

De 1e periode speelt Binnenland dus alles behalve overtuigend en laat DAS het spel bepalen.
We hebben voornamelijk moeite om de erg sterk spelende nummer 10 van DAS af te stoppen , goed voor 13 punten in deze 1e periode.

Rochella ( 4 pt. ) en Saar ( 5 pt. )  weten de schade in de eerste periode enigszins te beperken door beide 2 scores uit een eigen actie naar het bord, waarbij Saar hier nog een 1 rake vrije worp bij op kan tellen.
Josca ( 1 pt.) weet ook nog 1 vrije worp mee te pikken , waardoor de eerste periode eindigt in 17 - 10 voor DAS.

Opvallend is wel dat we hiernaast gezamenlijk nog eens 10 vrije worpen missen in de 1e periode , waarbij het bord en de ring ons niet vriendelijk gezind zijn en overal een stuiterbal van lijken te maken.

De 2de periode dreigt de score snel verder uit te lopen en doen we wat we kunnen , maar zijn de coaches nog steeds niet tevreden met het spel van Binnenland. Waarbij de coaches af en toe de aanwijzingen vanaf de kant met een pauze inlassen, omdat zij hebben het gevoel continue in herhaling te vallen , even kijken hoe het zelfoplossend vermogen van het team het tij kan keren in het spel van Binnenland.

De voorsprong van DAS schommelt elke keer tussen de 9 en 13 punten , waarbij Binnenland aansluiting probeert te vinden. We laten ons te makkelijk passeren op insnijdende acties van speelsters van DAS , die vrij baan lijken te krijgen richting het bord.

Ook in de rebound hebben we het moeilijk. Met Merith hebben we gelukkig een goede speelster met lengte in de Bucket , echter missen we de ondersteuning van de geblesseerde Maya en Kirsten.

We gaan de rust in met een tussenstand van 31 - 20. Scores deze 2de periode zijn van Josca ( 2 pt. ), Rochella ( 3 pt. ) , Saar ( 1 pt. ) , Rocherney ( 2 pt. ) en Merith ( 2 pt.)

Wederom zijn het bord en de ring ons niet gunstig gestemd en missen we 6 vrije worpen. Het team trekt zich terug in de kleedkamer en gaat zich beraden hoe de ommekeer moet komen in deze tot nu toe lastige uitwedstrijd.

Klein lichtpuntje is dat DAS toch al de nodige teamfouten heeft gemaakt om onze aanvallende acties af te stoppen , 12 teamfouten voor DAS deze 1e helft tegen 7 voor Binnenland. Helaas kunnen ze zich deze foutmarge permitteren door een ruime spelersbank van 11 speelsters tegen de 8 speelsters van Binnenland.


De 3e periode gaat van start en begint met direct al een snelle score van DAS , gevolgd door al snel een 2de score Dit zal echter de grootste marge ( 35 - 20 ) zijn die DAS heeft kunnen bewerkstelligen deze wedstrijd. Het is nog niet direct merkbaar aanwezig , maar Binnenland gaat uiteindelijk de hakken in het zand zetten en knokken voor de punten.

Het aanstaande strijdplan van Binnenland wordt in ieder geval ingeluid met een waarschuwing voor coach Lisa , die een discussie aangaat met een van de scheidsrechters over het correct toepassen van de juiste regels.

Binnenland is strijdbaar en probeert middels een full court press de verdedigende druk er weer op te gooien.
DAS weet deze met een tegenmaatregel af en toe slim te omzeilen , maar de ploegen beginnen langzamerhand weer gelijkwaardig op te gaan. Hierna kent Binnenland een bepalende fase in de wedstrijd met een run naar 35 - 31 , met scores van Rochella en Milou gevolgd door 4 rake vrije worpen van Rocherney en Rochella,

Met als klap op de vuurpijl een fraaie actie naar het bord van Rochella tussen 3 man door gevolgd door een bonus +1  !!

DAS doet aan het eind van de 3e periode nog iets terug met 1 score, maar de laatste score is voor
Binnenland via een fraaie actie van Saar , waardoor de 3e periode overtuigend voor Binnenland is met 13 punten tegen 6 voor DAS.

De ommekeer waar het team en de coaches met smart op zaten te wachten geeft nieuwe energie voor de 3e periode, maar we zijn er nog niet......

De foutenlast aan de kant van DAS heeft is door onze sterke periode ook behoorlijk opgelopen , er zijn aan het begin van de 4de periode een 2 tal speelsters met 4 fout waaronder een erg sterke speelster ( nr.38 ) die na de nummer 10 de grootste bijdrage aan de score levert.

Aan onze kant zitten echter Rocherney en Merith beiden ook al aan een foutenlast van 4P.


De 4e periode opent Saar de score en verkleint de achterstand naar nog maar 2 punten !
37 - 35 !!

Hierna schieten beide ploegen fanatiek uit de startblokken en willen beide de winst binnen halen.

Totaal zullen er in deze periode verdeeld over de 2 teams maar liefst 17 fouten gefloten worden door de overigens uitstekende arbitrage.


De toon van de slotfase is gezet.
Degene met de meeste vechtlust zal als winnaar uit de bus komen.

Aan Binnenland zijde duikt Parlan veelvuldig achter de bal aan in een poging de bal te veroveren, hetgeen haar 3 fouten deze periode oplevert maar haar acties luidkeels worden aangemoedigd vanaf de bank.


Het spel wisselt zich in deze fase van de wedstrijd in hoog tempo af en zo ook de scores
39 - 35
39 - 37  Rochella met wederom een fantastische score gevolgd door een bonus !


De sterk spelende nr. 38 bij DAS maakt de overtreding en moet met 5 fout het veld verlaten.


39 - 38 !!!


Onze spelersbank staat op ontploffen , Maya en Kirsten zijn al de hele wedstrijd weer op volle toeren aan het aanmoedigen! Dan zien we achter onze spelersbank , onze Binnenland Dames 2 in tenue staan , die zich aansluiten in de aanmoediging.

Het wordt een hectische eindstrijd waarbij coaches Lisa & Bell letterlijk op het puntje van de spelersbank zitten of van de spanning omhoog schieten.

Er volgen enkele in hoog tempo opvolgende aanvallen van beide kanten , waarbij Saar voor het eerst in de wedstrijd ons op voorsprong brengt :

39 - 40

Een andere speelster van DAS ( nr.27 ) neemt dapper de rol als aanjager op zich en weet DAS in de slotfase in de race te houden, echter nu heeft DAS last van de stuiterballen van het bord en de ring en moeite met scoren.

41 - 40

Rochella trekt al snel de score weer bij , waarbij het bord en de ring ons nu wel gunstig gezind zijn!

41 - 42

Rocherney loopt tegen haar 5de fout aan in een poging de nr. 27 af te stoppen  , 2 vrije worpen DAS .... Beide mis !!

Na een fout van de topscorer van DAS nr. 10 , wordt er een Time-out ingelast , Rochella verzilverd na de time-out  1 vrije worp .... 41 - 43

De spanning langs de zijlijn heeft zijn hoogtepunt bereikt , het is nu erop of eronder !

Merith loopt ook tegen haar 5de fout aan !

2 maal voor DAS..

1 vrije worp raak ....

42 - 43

DAS NEEMT HIERNA DE LEIDING WEER MIDDELS EEN SCORE OVER ..........AAAHH

44 - 43 ..... de coaches en de bank van Binnenland  houden het niet meer.

De fanatieke nummer 10 van DAS maakt achter elkaar 2 fouten bij acties van respectievelijk Milou en Josca ..


We missen wederom 4 vrije worpen !!!

Parlan maakt haar 3de fout ...2 vrije worpen DAS

1 x maal raak ...

45 - 43

Fout DAS .....2 x Rochella

1 x raak ....

45 - 44

AHHHHHHHHHHHHH.... nog maar 1 punt achter! ZENUWSLOPEND !


Rochella blijkt in de slotfase over stalen zenuwen te beschikken met nog 47 sec op de klok 2 x een vrije worp 45 - 45

45 - 46 !!

WE STAAN WEER VOOR !!

Uiteindelijk is de laatste succesvolle aanval in de wedstrijd ook voor ons en bepalen we de eindstand op 45 - 48 !!

Een zinderende uitwedstrijd met een zwak begin maar een ongelooflijk spannende slotfase waar het beide kanten op had kunnen gaan.


De meiden en coaches zijn dolblij en staan dus nu op nummer 1 in de poule , een winterkampioenschap is op “ papier “ al binnen omdat DAS met verlies van rechten speelt en de overige teams Binnenland niet meer kunnen passeren op de ranglijst, Wij gaan echter voor de  “ echte / volledige” nummer 1 positie , waarbij we nog 2 wedstrijden voor de boeg hebben.

15 december 14:00u de laatste thuiswedstrijd van dit gedeelte van het seizoen , met dus voor VU16-1 een klein feestje in het vooruitzicht!

Milou #1 : 2 pt.
Josca #4  : 3 pt. / 1P
Marry #5 : geen score
Rochella #6 : 25 pt. / 3P
Saar #8 : 12 pt. / 1P
Parlan #9 : geen score / 3P
Rocherney #12 : 4 pt./ 5P
Merith #15 : 2 pt. / 5P

P.s. Binnenland Dames 2 wist ook van DAS te winnen met 46 - 50 !!
 


Next Games
Landslake Lions - Binnenland V18 2e game F4 (Landsmeer)
10-05-2019, 20:00uBinnenland V20 - Batouwe
2e game F4 (Driesprong)
11-05-2019, 15:15u


Afval Loont Saldo
930
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Basketball Days 2019!!!

1, 15 en 22 juni, Driesprong te Barendrecht.Startoernooi 31 en 31 augustusSeizoensafsluiting feest en mixtoernooi 15 juni
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.