Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendinsdag 4 december 2018
M18-1 pakt punten in Utrecht (Jongens 18-1 Team)

Uitslagen en standen


Zaterdag 1 december gaat M18-1 op bezoek in Utrecht bij de Cangeroes, die de tweede plaats bezetten in de tweede divisie. Een belangrijke wedstrijd in deze spannende competitie tussen 12 ploegen die zeer aan elkaar gewaagd zijn.

Binnenland heeft tot nu toe 8 punten uit 7 wedstrijden gehaald – waarbij aangetekend moet worden dat de 3 verliezen met een max verschil van 7 punten zijn geweest.

Vandaag gaan we dus de strijd aan met de nummer 2.

Door de blessures van Boris en Robin hebben we vandaag extra de beschikking over Gijs [M18-2] en 2 debutanten uit M16-1 : Daan en Kent.

Binnenland gaat vol energie van start en Joris brengt ons aan de leiding. Na de 6-6 komt er een kleine run van Binnenland van 7 punten tot 6-13. Met scores over en weer blijft het verschil 7 punten en weet Daan Docter direct na zijn wissel, zijn debuut bij M18-1 te verzilveren door een fraaie treffer en daarmee de voorsprong naar 9 punten te brengen. Het eerste kwart is voor Binnenland : 18-24

In het tweede kwart laten we steken vallen en geven we Cangeroes de gelegenheid om de schade te herstellen; in de derde minuut is het verschil nog maar 1 punt. De druk wordt groter en de Cangeroes ruiken bloed. Het blijft spannend en we gaan rusten met een kleine achterstand : 38-34

Het derde kwart zit weer vol energie en er wordt enorm hard gewerkt. We komen weer vrij snel langszij en het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Felton, Timo, Joris, Valentijn en Manuel weten allemaal de basket te vinden en er wordt als een team aangevallen en als een team verdedigd. Met nog een paar fraaie ballen van Thomas komt Binnenland uiteindelijk weer op een 5 punten voorsprong en Manuel sluit het derde kwart af met een stand van 53-60.

Het laatste kwart moet de beslissing brengen. De asst coach van Cangeroes krijgt, na eerdere waarschuwingen nu toch een ‘T’. De voorsprong slinkt uiteindelijk naar 3 punten en met 5 minuten op de klok zelfs naar 2. Binnenland blijft doorgaan en gelooft in een overwinning. Vol vertrouwen bouwen we langzaam de voorsprong iets uit tot 7 punten in de laatste minuut. Voor de zoveelste keer let de tafel niet op de tijd en gaan er kostbare seconden verloren. Ook de 2 scheidsrechters hebben het niet direct in de gaten. Een ietwat geëmotioneerde coach haalt verhaal en wordt direct beloond met een ‘T’ (dit keer geen waarschuwingen). Terecht, maar daarmee is het nog niet klaar. Zonder enige reactie van de arbiter over de tijd gaat de discussie nog een heel even door, gevolgd door een tweede ‘T’ en dus verwijdering uit de zaal. Met nog 20 (of was het nou toch …25?) seconden op de klok en 2 vrije worpen voor Cangeroes moeten de mannen zichzelf redden. En dat doen ze! Timo sluit af en de overwinning gaat mee naar Barendrecht : 67-74.

Een welverdiende overwinning en wederom een enorm spannende wedstrijd in deze competitie. Koploper Cady laat geen punten liggen, maar Binnenland klimt door deze overwinning naar de 5de plaats met goed zicht op de top 3. Volgende week RoBa in de Driesprong !


Next Games
Landslake Lions - Binnenland V18 2e game F4 (Landsmeer)
10-05-2019, 20:00uBinnenland V20 - Batouwe
2e game F4 (Driesprong)
11-05-2019, 15:15u


Afval Loont Saldo
930
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Basketball Days 2019!!!

1, 15 en 22 juni, Driesprong te Barendrecht.Startoernooi 31 en 31 augustusSeizoensafsluiting feest en mixtoernooi 15 juni
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.