Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingendinsdag 18 december 2018
Vetus Binnenland V20 slaat dubbelslag (Dames 20-1 Team)

Uitslagen en standen


De meiden van Vetus Binnenland hebben een welhaast onmogelijke taak volbracht. Binnen vierentwintig uur hebben ze twee tegenstanders in uitwedstrijden verslagen. Vrijdag werd de tweede plaats in de competitie bereikt door in Leiden een ruime winst (46-79) te behalen, een dag later werd in een zwaar bevochten wedstrijd in Tubbergen ten koste van Jolly Jumpers (58-61) de halve finale voor de beker bereikt. Met deze dubbelslag hebben de meiden 2018 mooi kunnen afsluiten met 11 winstpartijen en 1 nederlaag.


Op vrijdag tegen Leiden begonnen de meiden te slap aan de wedstrijd. Leiden pakte brutaal een 4-0 winst, waarna Vetus Binnenland in de achtervolging moest. Bij 7-15 tegen het eind van het kwart na twee driepunters van Chermensa leek een omwenteling te komen, maar door niet attent verdedigen kon de thuisclub weer terug komen in de wedstrijd.  Daardoor stond er na het eerste kwart een magere 14-16 op het scorebord. In het tweede kwart ging het verdedigend wel beter. Daardoor liep de voorsprong langzaam maar zeker op, tot 24-31 bij rust.

Door een 7-2 start kwam er begin tweede helft ontstond er een 12 punts voorsprong. Er werd in die tweede helft goed samengespeeld, waardoor het in de aanval steeds beter ging lopen. Met name Kathelijne (12 punten in de tweede helft), Chermensa (12) en Eva (10) lieten zich niet onbetuigd en schoten er samen 5 driepunters in.

De sleutel tot de steeds verder groeiende voorsprong was echter de goede verdediging. De druk die daarin werd gegeven verzwakte de tegenstander steeds meer, wat tot enkele steals leidde. Maar ook werd de tegenstander daardoor vermoeider in de verdediging waardoor er makkelijkere kansen werden verkregen. Na het derde kwart was de voorsprong al 17 punten (34-51), wat eind vierde kwart zelfs naar 41-75 werd getild. De zoemer kwam bij 46-79 in een wedstrijd waarin het mooi was om te zien dat het hele team in de tweede helft er een schepje bovenop deed en zo een fraaie teamprestatie neerzette.

Nog geen 20 uur later moesten de meiden na een lange rit alweer aantreden in Tubbergen. De thuisclub had zich voor de bekerwedstrijd speciaal versterkt en was er op gebrand om de halve finale voor de beker te bereiken. Vanaf het begin ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Gedurende de gehele wedstrijd bleven de ploegen altijd binnen de 7 punten van elkaar. Het eerste kwart was wel voor Vetus Binnenland met 13-18.

In het tweede kwart ging Jolly Jumpers in een zone staan. Daartegen werd niet gedisciplineerd genoeg gespeeld en ook viel het schot in die eerste helft niet. Jolly Jumpers kroop steeds dichterbij en pakte een 26-21 voorsprong. Een belangrijke driepunter van Kathelijne en een vrije worp van Eva op een technische fout brachten Vetus Binnenland weer op 1 punt verschil. Na een score van de thuisclub pakte Evianne een steal en kon met een fraaie lay-up de ruststand van 28-27 op het scorebord brengen.

Het was duidelijk dat de thuisclub ook in de tweede helft terug zou grijpen naar de zone verdediging. De Barendrechts meiden schoten in die tweede helft echter gelukkig 7 driepunters binnen. Eind derde kwart dwongen die driepunters Jolly Jumpers om terug te gaan naar een man to man verdediging, maar Vetus Binnenland liep uit naar een maximale voorsprong van 42-49 tegen het eind van het derde kwart. Toch sloot de tegenstander weer aan en bij 49-49 aan het begin van het vierde kwart was het weer een open wedstrijd. Jolly Jumpers ging weer in de zone, maar met twee inside acties hiertegen van Simone kreeg Vetus Binnenland meer wat lucht (53-59). De laatste 5 minuten bleek de vermoeidheid van de twee wedstrijden zo kort na elkaar zijn tol te eisen. Met name in de aanval kon er niet veel meer gecreëerd te worden. Verdedigend werden echter de ruggen gerecht en werd nauwelijks meer iets weggegeven, ondanks de foutenlast aan Barendrechtse zijde. Zo werd in de laatste twee minuten de 58-61 voorsprong zwaarbevochten over de eindstreep geloodst, onder luid gejuich van de zoals altijd weer grote meegereisde trouwe supportersschare.

Met name deze winst tegen het versterkte Jolly Jumpers was een mentale opsteker. Ondanks dat het schot niet goed viel en er sprake was van vermoeidheid, gaven de meiden niet op, bleven ze vertrouwen in elkaar hebben en stonden ze er op het moment dat het moest in de verdediging. Een verdiend dik compliment voor alle meiden, om 2018 fraai mee af te sluiten!

In de kerstvakantie zal deel worden genomen aan een toernooi in België, waarna op 4 januari de eerste wedstrijd van 2019 staat te wachten, in en tegen Apeldoorn.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.