Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 13 januari 2019
Vliegende start V12-1 uit in Den Haag tegen The Jumpers X12-1: 44-73 (Meisjes 12-1 Team)


Terwijl de jongens van The Jumpers zich rijk rekenden tijdens de warming up: "Makkie, tegen meisjes", hadden de Bikkels daar hele andere ideeën over. Vooraf was er wat spanning over het feit dat de NBB, tegen de wensen van CBV Binnenland in, de meisjes niet één, maar drie klasses hoger had ingedeeld, maar coaches Annemarie en Judith staan er niet te lang bij stil. "Wij doen wat wij altijd doen: basketballen. Breng de oefenstof naar het veld, doe wat je altijd oefent en rol ze op, bijt je vast, bikkel hard!".   

Mexx toont zich een uitstekende teamcaptain en organiseert de warming up en zorgt dat iedereen attent blijft op het veld bij het innemen van de bal en de verdediging. 

De startende vijf, Mexx, Jasmijn, Chloë, Mea en Justina beginnen wat zenuwachtig aan de wedstrijd. Chloë opent met een fraaie lay up, maar er is direct een tegenscore aan Haagse zijde. Ook de twee rake lay ups van Mea worden direct beantwoord en bovendien is de verdediging te slap, waardoor The Jumpers 6-6 kan aantekenen aan het eind van periode 1.

Het is de beurt aan Eve, Sophie, Nina, Quinte en Moira om verandering in de score te brengen en de verdediging op orde te krijgen. Sophie laat nog maar eens zien dat zij uitstekend de bal kan innemen en kan scoren als zij insnijdt, Eve vindt de basket vier keer waardoor The Jumpers het wat meer in de fysieke kracht zoekt. Nina laat zich daardoor niet uit het veld slaan en staat haar mannetje vanaf de vrije worplijn: twee rake vrije worpen. Als dan ook de verdediging attent is en de rebound gepakt wordt, is een kleine voorsprong een feit. 6-16.

In periode 3 en 4 pakken Justina, Sophie, Mea Eve en Nina hun punten mee. Er wordt vooral attent ingenomen aan de zijlijn en de hand off-pass begint ingebikkeld te raken, waarna lay ups gescoord kunnen worden. Vooral Mea maakt gebruik van haar snelheid laat vijf verdedigers achter zich en gaat in rechte lijn op de basket af. De ruststand 18-31 brengt een positieve stemming, maar dan slaat The Jumpers toe.

In periode 5 vergeten de meisjes te verdedigen, er wordt niet overgenomen en The Jumpers ruikt lont. Zij beginnen aan een inlooprace en tekenen 30-37. Jasmijn herpakt zich als eerste en scoort, gevolgd door Nina met een lay up en een driepunter: 30-44. Chloë wordt twee keer voorbijgelopen, maar haar fantastiche doorzettingsvermogen krijgt de overhand en dan is het gedaan met de tegenstander. Hij komt er niet meer langs en zij pakt hem helemaal in.

Helaas loopt Quinte tegen een fout aan en The Jumpers krijgt twee vrije worpen die ook verzilverd worden. Het blijft spannend: 35-44. Moira scherpt de verdediging aan, steelt de bal en scoort. Als Nina, Eve en wederom Moira achtereenvolgens scoren, kan alleen topscorer aan Haagse zijde, Ömer (15 pt.), nog iets terugdoen, maar er staat 39-55 op het bord en dat is voor The Jumpers een onoverbrugbaar verschil. Het wordt een speler zelfs teveel en hij dreigt met slaan. De scheidsrechters, heren R. Swagerman en T. Schenderling, die uitstekend leiding geven aan de wedstrijd, pikken dit gedrag niet en verzoeken de coach de speler van het veld te halen. De desbetreffende speler keert zich daarop tegen de scheidsrechter en begint te duwen en slaan, waarop hij niet meer mee mag doen. Hoewel Ömer zijn best blijft doen te scoren voor zijn ploeg, maken Justina 2x, Eve 3x, Nina en Sophie het af: 44-70. Wie het laatst lacht, lacht het best. De eerste overwinning in de nieuwe klasse is een feit!

Scores: Jasmijn: 2, Nina: 14, Chloë: 6, Sophie: 7, Eve: 14, Moira: 8, Mea: 16, Justina: 6.

19 januari, 11.45 uur CBV Binnenland V12-1 vs Cobranova X12-1

Het publiek wordt in grote aantallen verwacht dus kom op tijd.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.