Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 20 januari 2019
Verloren wedstrijd V12-1 vs Cobranova X12-1 (Meisjes 12-1 Team)


Zaterdag, 19 januari, speelde V12-1 thuis tegen Cobranova X12-1. Er zijn twee spelers bij CobraNova die er met kop en schouders bovenuit steken nummer 42, Thijmen en nummer 46, Justice. Deze twee jongens domineren vanaf de eerste seconde het spel. Zij stelen alle ballen en zij maken met 16, respectievelijk 24 punten, de dienst uit.

De meisjes moeten dus gaan verdedigen, maar er lopen voortdurend twee jongens vrij en laten dat nou net de eerder genoemde jongens zijn. De meisjes moeten leren omgaan met tegenslag en vechten voor wat ze waard zijn.

Mexx, Mea, Eve, Quinte en Sophie openen de wedstrijd. Vanaf de eerste aanval is duidelijk dat Cobranova geen zuivere man-to-man speelt, maar de bucket volgooit met vijf verdedigers. Hoewel de coach wel roept dat zij een meisje moeten verdedigen, groeperen zij samen en verdedigt iedereen de bal. Er gaan constant twee of zelfs drie verdedigers naar de bal, wat de meisjes dwingt de bal op te pakken. Op de leeftijd van tien en elf jaar is een strategie veranderen tijdens een wedstrijd nog niet mogelijk. Als er al een aanval gespeeld kan worden tegen vijf spelers die in de bucket staan dan is dat oefenstof van een hogere orde. De meisjes moeten het proberen op te lossen met een schot, maar dat valt niet mee. Het spel is dus wat statisch en Cobranova kan ertussen springen en de bal stelen.

Er zal geschoten moeten worden van buitenaf. Dat lukt Moira en Nina wel een keer en Eve blijft dapper proberen met een stop-stap naar de ring te gaan, maar het is duidelijk dat er nog veel geoefend moet worden op vrijlopen.

Eve opent met twee rake vrije worpen, maar Justice en Thijmen antwoorden direct en als er dan ook vrije worpen aan Cobranova worden toegekend is het 2-5.

Jasmijn, Chloë, Nina, Moira en Justina nemen het over. In de volgende periodes vinden Justina, Quinte en Eve de basket van dichtbij en Nina schiet nog een keer raak. Deze wedstrijd gaat echter over verdedigen en goed vrijlopen en hoewel de meisjes reuze hun best doen hun man te verdedigen, kan het collectief kan geen vuist maken tegen de uitstekend spelende Justice die vijf keer achtereen succesvol naar de basket gaat en eigenhandig voor een ruststand van 11-25 tekent. 

De tweede helft verloopt hetzelfde. Een volle bucket, geen mogelijkheden om de basket van dichtbij te bereiken, weinig vrijlopen en een scorende nummer 46 aan de overkant. Eve blijft het proberen en scoort een vrije worp, Justina pakt een aanvallende rebound met score, Nina scoort een vrije worp, Jasmijn scoort een keer, maar er vallen ook veel persoonlijke fouten die de scheidsrechters wel zien. Daardoor krijgt Cobranova veel vrije worpen die er dan ook nog ingaan. Eindstand: 22-56.

Coaches Judith en Annemarie hadden in de rust het verdedigende doel gesteld op 40 punten voor Cobranova, dat is deze wedstrijd niet gelukt. Het scorende doel is gesteld op 20 punten en dat wordt met 22 punten gehaald. Een volgende wedstrijd tegen Cobranova wordt het doel dan ook gezet op 24 punten scoren en de tegenstander op 46 houden. Doelen halen, persoonlijke doelen en teamdoelen, is bepalend voor het leerproces. Winst zit niet altijd in een overwinning!

scores: Jasmijn:3, Nina:4, Eve:5, Moira:2, Mea: 4, Quinte: 2, Justina: 2.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.