Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 27 januari 2019
Winst glipt V12-1 door de vingers (Meisjes 12-1 Team)


In een zinderend spannende wedstrijd, waarbij V12-1 alles uit de kast haalt, glipt de winst in de laatste periode toch weg. The Hurricanes X12-1 pakt de laatste scores en wint.

Vooraf hebben gastcoach Lisa en coach Judith de doelen gesteld op een score van 26 punten als verbetering op de score van de vorige wedstrijd tegen Cobranova. Daar werden 22 punten gemaakt. De tegenscores van The Hurricanes moesten op 46 gehouden worden.

Het aanvallende doel wordt met 44 punten ruimschoots gehaald en tot de tweede seconde in de laatste periode lijkt het erop dat The Hurricanes op 45 punten gehouden kan worden, maar in de laatste periode van vier minuten is de strijd gestreden en de energie is op. De tegenstander kan niet meer tegengehouden worden, het overnemen is nog best moeilijk en The Hurricanes weten de basket te vinden.

Moira is herstellend van een week hevige griep en is nog niet fit genoeg om mee te doen en Sophie is afwezig door dezelfde griep.

De Bikkels verschijnen met acht meisjes bij de line up. Het volledige slangenwisselsysteem is uit de kast gehaald. Nina, Eve, Mea, Quinte en Justina openen de wedstrijd. De scores gaan de gehele wedstrijd gelijk op. Het is puntje-puntje. Coach Lisa doet haar best de meisjes toe te roepen. Eve, Mea en Quinte openen met scoren, maar iedere lay up en ieder schot wordt beantwoord door The Hurricanes. Het is een zwaar fysieke strijd, waarbij vooral Eve verschillende keren tegen de grond gesmakt wordt. De scheidsrechters voeren hun taak voor het eerst uit en ook de tafel wordt door onervaren leden bemand. Gelukkig komen meisjes van V16 helpen met tafelen en als ook Esther van Bochove het fysieke gevecht vanaf de tribune niet meer aan kan zien, komt zij helpen. Eerst probeert zij de scheidsrechters te coachen, maar als de strijd overgaat in rugby door de Spijkenisser spelers, besluit zij het over te nemen van een van de scheidsrechters en kan de wedstrijd onder haar uitstekende leiding vervolgd worden.

Nina en Justina doen ook een duit in het zakje. Periode 1: 12-10.

De wedstrijd blijft scorend in evenwicht. Ruststand 23-23.

Via het slangsysteem komt iedereen in het veld. Mexx schiet een prachtige driepunter gevolgd door een score van Quinte. Eve bikkelt onder zware fysieke verdedigende druk door, Justina, Mea en Eve scoren weer, maar de Bikkels komen niet los van een uitstekend spelend Hurricanes. Coaches Lisa en Judith besluiten om de man-to-manverdediging pas in te laten gaan rond de driepuntslijn, omdat de acht meisjes het hele veld niet goed bij kunnen benen nu zij ook veel meer spelen. Op die manier hopen de coaches dat de speelsters ook iets vaker kunnen overnemen, maar dat blijkt nog een gecompliceerd concept te zijn.

Het blijft moeilijk basketballen tegen teams die alleen verdedigen door de bucket te vullen en met twee man op de bal afspringen. Eigenlijk is hier sprake van een zoneverdediging en het afstandsschot moet uitkomst bieden. Nina is de meest uitgesproken schutter en pakt zo wel twee keer haar schot mee. Periode 7: 43-39.

Dan komt periode 8 en de topscorer aan Spijkenisser zijde, Pepe, ruikt zijn kans nu Eve, die als enige wat tegenlengte kan bieden niet in het veld staat. Hij scoort vier keer. 

Als scheidsrechter Esther het voortdurende commentaar van de coach van The Hurrianes genoeg vindt, deelt zij een T uit. Mexx mag de vrije worp nemen en schiet feilloos raak. Haar persoonlijke challenge van twee keer scoren is daarmee ook een feit en de reep verdiend. 

De Bikkels hebben laten zien dat zij wel degelijk in deze klasse kunnen spelen. Er is uitstekend strijd geleverd en met een klein beetje geluk had de winst binnen kunnen zijn. Het succes zal zeker volgen als De Bikkels zo goed hun best blijven doen. Eindstand: 44-53.

scores: Nina:14; Eve: 13; Quinte:7; Mexx: 4; Mea: 4; Justina: 2


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.