Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenwoensdag 30 januari 2019
KIWA/Binnenland MU14-1 nipt onderuit tegen Cobra Nova (Jongens 14-1 Team)

Uitslagen en standen


Om nog enige kans te maken op de tweede plaats was de opdracht voor de jongens van MU14-1 afgelopen zaterdag duidelijk ; er moest gewonnen worden.

De thuiswedstrijd was in september geëindigd in een vrij kansloze nederlaag maar met de gedachte dat er op het starttoernooi was gewonnen en het feit dat er uitstekend gestart was na de winterstop werd er met nodige vertrouwen gestart.

Tijdens de trainingen was er volop aandacht geweest voor de verschillende spelsituaties waarin men terecht kon komen tegen het sterke team uit Voorburg. Yanick Valies kreeg de opdracht mee de sterke nummer 2 van Cobra Nova strak te verdedigen en onze pointguards dienden naast het benutten van hun opbouwende kwaliteiten ook hun directe tegenstander strak te verdedigen.

Er waren weer flink wat fans meegereisd naar de irritante tribune in het Forum Kwadraat en die zagen de mannen direct een 9-0 run om de oren krijgen. Binnenland mist een paar opgelegde kansen en loopt direct achter de feiten aan. Na 7 minuten hebben we nog geen punt gescoord! Uiteindelijk staat er een magere 14-8 op het bord na de eerste periode. Het samenspel is prima maar er worden teveel kansen gemist.

In het tweede kwart weten de jongens zich  goed te herstellen, de trainingen betalen zich zichtbaar uit maar Cobra Nova blijft makkelijk scoren, al komen we terug tot 20-18.

De tafelaars maken er jammer genoeg een puinhoop van, de schotklok staat vaak verkeerd en er worden Binnenland twee punten onthouden. De NBB scheidsrechter zegt dat hij het niet meer kan herstellen (lang leve de automatisering) en we moeten het er mee doen. Spijtig dat dit juist in deze wedstrijd moet gebeuren. De ruststand van 30-24 geeft in ieder geval wel hoop voor het vervolg.

In het tweede deel blijkt de verdediging van Binnenland aan de zwakke kant en is het duidelijk dat Cobra Nova een bredere, sterkere bezetting heeft waardoor ze continu het initiatief kunnen houden. Wanneer we de laatste periode beginnen met een 46-32 achterstand lijkt het een hele klus te worden. De jongens weten zich nog op te richten maar delven helaas toch het onderspit, eindstand 59-51.

De vooruitgang die al weken zichtbaar is kwam ook hier naar voren. De verdediging mag nog wat stappen maken maar jongens kunnen trots zijn op deze wedstrijd – ondanks het verlies.

Luka Gavic (14) en Rick van Erkel (12) eindigden in de dubbele cijfers.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.