Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 11 februari 2019
Winst in eigen huis voor Vetus Binnenland V20 (Dames 20-1 Team)

Uitslagen en standen


In de tweede thuiswedstrijd van het nieuwe jaar moesten de meiden van Vetus Binnenland V20 het opnemen tegen sterkhouder B.V. Batouwe V20. De meiden van Vetus Binnenland V20 moesten het deze wedstrijd zonder sterkhouders Anique en Eva stellen, daar deze meiden nog bezig zijn met het herstellen van blessures. Met de terugkeer van een sterk spelende Roos konden we het blessureleed goed ondervangen. In een spannend slotakkoord zijn het de meiden van Vetus Binnenland V20 die het hoofd koel weten te houden en de winst naar zich toe te trekken.

De eerste score van de wedstrijd is voor Vetus Binnenland V20 dat de eerste aanval direct afrond met een fraaie driepunter. Via een stand van 6-6 is het Batouwe dat brutaal de leiding neemt en hun aanvallen afrond met scores. De meiden van Vetus lopen in het eerste kwart te veel achter de feiten aan: in de press wordt er te afwachtend gespeeld, waardoor de meiden uit Bemmel veel ruimte krijgen in hun offense. In de laatste mooi uitgespeelde aanval van Bemmel wordt de Barendrechtse formatie zoek gespeeld, waarna in de laatste secondes een driepunter door het netje zoeft. Na 10 minuten speeltijd staat er een achterstand van 4 punten op het bord (17-21).


De boodschap voor het tweede kwart is duidelijk. Meer scherpte in de aanval en verdedigend moet er meer druk worden uitgeoefend op de bal. De meiden van Vetus Binnenland V20 komen scherp het veld op en via een 8-2 run wordt de achterstand omgebouwd tot een minimale voorsprong (25-23). Ondanks de goede start weet de Barendrechtse formatie nog niet volledig hun stempel op de wedstrijd te drukken. Met een minimale voorsprong wordt de kleedkamer opgezocht (34-32).


Het derde kwart blijven de teams aan elkaar gewaagd. Toch weten de meiden van Vetus Binnenland V20 eind 3e kwart een gaatje te slaan, waardoor ze uitlopen naar een voorsprong van 5 punten (55-50). Hierna is het ‘showtime’ voor de meiden uit Barendrecht; via mooie aanvallen waarin goed wordt samengespeeld weten de meiden uit te lopen naar een voorsprong van 11 punten. Wanneer ook de driepunters beginnen te vallen wordt de voorsprong zelfs verder uitgebreid naar 20 punten. Met nog 3 minuten te spelen en een stand van 72-52 lijkt de wedstrijd gespeeld te zijn. Een press van de meiden van Batouwe gooit echter roet in het eten. De Barendrechtse formatie wankelt en weet onvoldoende rust te houden om de press goed te breken. Slordig balverlies en een slappe defense zorgt ervoor dat de meiden van B.V. Batouwe een forse run kunnen maken. Een aantal fraaie driepunters aan de Bemmelse zijde zorgen ervoor dat het billenknijpen wordt op de bank van Vetus Binnenland V20. Wanneer er na het laatste fluitsignaal een stand van 78-70 op het scorebord staat kan er opgelucht ademgehaald worden. Zonde, want in zowel de 3e als 4e periode zaten er fantastische stukken basketbal in aan de Barendrechtse zijde.

Voor volgende week zal er 40 minuten lang gedisciplineerd gespeeld en geknokt moeten worden, daar we het dan zullen opnemen tegen de Orange Angels Academy, de nog ongeslagen ploeg uit de competitie.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.