Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 18 februari 2019
Zwaar weekend voor gehavend Vetus Binnenland V20 (Dames 20-1 Team)

Uitslagen en standen


De meiden van Vetus Binnenland V20 hebben een zwaar weekend achter de rug. In minder dan 24 uur moest er gespeeld worden tegen zowel het nog ongeslagen Orange Angels Academy als het uitgeruste team van H.S.V. Basketball. Met het ontbreken van Anique, Eva en Roos stonden de meiden van Vetus Binnenland V20 voor een haast onmogelijke taak.


Op vrijdag tegen Orange Angels Academy begonnen de meiden van Vetus Binnenland V20 te angstig aan de wedstrijd. Volkomen onder de indruk van de ongeslagen status, het enorme lengteoverschot en de pressie zowel op als van de bal af zorgden ervoor dat de meiden van Vetus Binnenland V20 zich het kaas van het brood lieten eten. Na een redelijke start stond er aan het eind van het eerste kwart een achterstand van 15 punten op het bord (10-25). Als er in het tweede kwart een stand van 13-34 op het bord staat lijkt de wedstrijd gespeeld. Maar Vetus Binnenland laat zich niet kennen en begint aan een heuse inhaalrace. Door alle spanning te laten vallen gaat de Barendrechtse formatie vrijer spelen, en weten ze makkelijk tot score te komen. Het kwart wordt gewonnen met 18-8, waarna de kleedkamer opgezocht wordt met een kleine achterstand van 28-36. Een kleine opleving aan het begin van het derde kwart zorgt ervoor dat het verschil terug wordt gebracht naar 5 punten (37-42). Maar langzaam maar zeker begint de smalle rotatie de meiden van Vetus Binnenland V20 op te breken. Waar Orange Angels Academy volop door kan wisselen, heeft Binnenland de beschikking over 7 van hun vaste speelsters. Aangevuld door een steeds sterker spelende Joska en een sterk debuterende Isa (beide uit V18) was er nog enige ruimte om de meiden af en toe een adempauze te geven. Via kwartstanden van 24-27 en 9-14 gaat de wedstrijd uiteindelijk verloren met 61-77.

Veel tijd om te balen van de verloren wedstrijd op vrijdagavond was er eigenlijk niet. Zaterdagochtend om 10 uur moesten de meiden van Vetus Binnenland V20 alweer op pad naar het hoge noorden, waar de uitwedstrijd tegen de felle meiden van H.S.V. Basketbal op het programma stond. Aangevuld met Genicyn – die in deze wedstrijd haar eerste minuten maakte in de eredivisie V20 – arriveren we ruim op tijd bij Sporthal Scharlakenhof. Met de wedstrijd van de avond ervoor nog in de benen vlogen de meiden van Vetus Binnenland V20 uit de startblokken. Een 0-9 run in de eerste minuten gaf goede hoop voor de rest van de wedstrijd. Na een time-out aan de kant van Haren wordt al snel duidelijk dat de vermoeidheid de meiden uit Barendrecht parten begint te spelen. De concentratie is weg, met als gevolg vele onnodige fouten die resulteren in turnovers en easy baskets voor de tegenpartij. Een laatste goed uitgespeelde aanval, afgerond met de eerste punten van Isa in de V20 eredivisie zorgde voor een kleine voorsprong aan het eind van het eerste kwart (10-13). Ook in het tweede kwart hebben de meiden van Vetus Binnenland V20 moeite met de Harense ploeg. Haren weet zelfs een voorsprong te pakken, maar de Barendrechtse meiden weten op hun tandvlees elke keer weer aansluiting te vinden. Met een stand van 27-27 wordt de kleedkamer opgezocht. Na een positieve peptalk in de rust laten de meiden van Vetus Binnenland V20 enorme veerkracht zien. Ondanks de vermoeidheid wordt er in de tweede helft sneller gespeeld en meer druk gegeven in de verdediging. Via kwartstanden van 13-23 en 12-13 weet Vetus Binnenland V20 de wedstrijd in Haren te winnen met 52-63 en het weekend positief af te sluiten. 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.