Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 4 maart 2019
Vetus Binnenland V20 verliest halve finale beker (Dames 20-1 Team)


Afgelopen weekend was het dan zo ver. Na een zware trainingsweek met tussendoor de verre uitwedstrijd op woensdagavond tegen Tubbergen stond de halve finale voor de beker voor de deur. Tegenstander: de nog ongeslagen Orange Angels Academy uit Amsterdam. Twee weken eerder troffen de ploegen elkaar nog in de competitie. Het was toen Vetus Binnenland V20 dat aan het kortste eind trok en dik verloor met 16 punten.

Dat de meiden van Vetus Binnenland V20 gebrand waren op een ‘revanche’ was duidelijk. Het was de Barendrechtse formatie die brutaal de leiding nam in de eerste minuten van de wedstrijd. Na 5 minuten spelen staat er een kleine voorsprong op het bord van 3-9. Een time-out aan de Amsterdamse zijde zorgt ervoor dat de meiden van Vetus Binnenland V20 het netje nog maar lastig weten te vinden, waardoor moeilijk schoten worden afgedwongen en de twijfel er aan de Barendrechtse zijde erin sluipt. Het is dat er in onze eigen defense keihard geknokt werd voor elke bal, wat ervoor zorgt dat ook de OAA moeite heeft met score. Na de eerste 10 minuten staat er een magere 11-9 voorsprong voor de OAA op de borden.

Ondanks dat er goed verdedigd blijft worden door de meiden van Vetus Binnenland V20 blijft het te moeilijk om aanvallend de open man te vinden. Een hoop vertwijfelde gezichten en weinig vertrouwen in eigen kunnen doet de aanval wankelen. Het bord wordt onvoldoende aangevallen en schoten worden zonder vertrouwen genomen. We weten dit kwart ook maar slechts 5 punten te scoren, waardoor we met een ruststand van 27-14 de rust in gaan.

Dat de meiden van Vetus Binnenland V20 zich absoluut niet wilden laten kennen werd in de tweede helft duidelijk. Het komt vlammend uit de startblokken en weet meteen de eerste aanval af te ronden met een mooie driepunter. Verdedigend staat het nog steeds als een huis en de meiden van OAA krijgen geen mm ruimte om in hun spel te kunnen komen. Daarnaast lijkt dit kwart alles samen te komen: een hoog baltempo, veel beweging van de bal af, het zoeken naar de open man en het spelen als team. Een totaal verbijsterd OAA weet dit kwart maar 8 punten te scoren, waardoor we puntje voor puntje steeds dichterbij komen. Door het kwart te winnen met 21-8, weten we met een gelijke stand aan het vierde kwart te beginnen (35-35).

Het laatste kwart is het do or die time voor beide teams. Het is een gelijk opgaande strijd, waarin de meiden van Vetus Binnenland V20 blijven vechten voor elke bal, maar vooral voor elkaar. Met nog slechts anderhalve minuut op de klok is het OAA dat een klein gaatje slaat (51-45). De scores aan de Barendrechtse zijde willen daarentegen niet meer vallen en de twijfel sluipt terug in het team. Dit resulteert in duur balverlies, waardoor OAA de wedstrijd definitief op slot kan gooien. Na 40 minuten spelen gaat de wedstrijd verloren met 55-45. Ondanks het verlies is het een wedstrijd waarop de meiden van Vetus Binnenland V20 enorm trots mogen wezen. Een fantastisch derde kwart laat zien waar de meiden toe in staat zijn en dat ze elke ploeg in de competitie het vuur aan de schenen kunnen leggen.


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.