Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 4 maart 2019
Lely Binnenland VU16-1 regelt TAART voor de jarige/vervangende coach (Meisjes 16-1 Team)

Uitslagen en standen


Zaterdag 02 maart is het even schuiven binnen de gelederen van VU16-1.... beide coaches hebben deze zaterdag elders verplichtingen , waardoor de teammanager/ondergetekende de ploeg zal leiden tijdens de uitwedstrijd in Nieuw-Lekkerland.

Qua speelsters zijn we ook enigszins in afgeslankte vorm aanwezig , door vakantie, carnaval en de gelijktijdige wedstrijd van VU16-2 beschikken we over 8 speelsters.

Onze fanatieke achterban was uiteraard ook bij deze uitwedstrijd weer aanwezig , met dank aan Maaike weer voor de foto’s.

In principe zou de wedstrijd tegen de hekkensluiter Klipperstars geen enkel probleem moeten zijn , en gaan we dus zelfverzekerd richting sporthal de Klipper.

Coach Lisa “ logt “ nog even in bij onze Groeps-app  en zal vanaf haar vakantie-adres de voortgang bijhouden.
De laatste 2 trainingen zijn door coach Bell gegeven , en zij heeft de dames nog even meegegeven dat er een goed resultaat verwacht wordt!

Met beide coaches “ op de achtergrond aanwezig “ starten we onze geroutineerde warming-up onder .... Klipperstars lijkt wat geïmponeerd van onze verschijning.

De coach van Klipperstars komt even een praatje maken, en geeft aan dat zij door vakantie en blessures ook in wat afgeslankte vorm zullen aantreden met slechts 6 speelsters waarvan 1 recent pas recent is gestart met basketballen en realiseren zich ook de hun positie  in de ranglijst als hekkensluiter.
De jarige/vervangende coach van Binnenland neemt de informatie tot zich, maar schat in dat de meiden van Binnenland VU16-1 hier eerlijk gezegd weinig rekening mee zullen houden , zoals gezegd wordt er door de coaches resultaat verwacht.

We gaan van start ..... de eerste 3 minuten loopt het niet echt storm bij Binnenland en staat het 2 - 5 ??
Maar even een Time-out aan de zijde van Binnenland ..... meiden wat is dit nu? Gaan we nu zelf het spel maken of in het langzame tempo van de tegenstander mee ?

Uiteraard ... gaan we zelf het spel maken ! We willen verdedigende druk zien middels een goede press en tempo in de aanval.
Gelukkig herpakken de meiden zich snel na deze Time-out en lopen we gemakkelijk uit naar 2- 21 .
Marry (4pt) , Kirsten (4pt) en Milou (6pt) nemen hierin het voortouw.

Het geheel komt echter nogal een beetje rommelig over en de lage score van slechts 2 punten is meer aan het gebrek aan scorend vermogen bij Klipperstars te wijten als een uitstekende defense bij Binnenland.
Van afstand via de APP zijn coaches Lisa en Bell natuurlijk over de tussenstand zeer te spreken , maar ontbreekt bij hen het wedstrijdbeeld.

We gaan het 2de kwart in , en hebben duidelijk overwicht waardoor de score gestaag oploopt.
Ook onze press begint wat beter te lopen.
Echter komen we maar niet uit de rommelig manier van spelen , acties die niet goed afgerond worden waardoor er een hoop gegraai naar ballen ontstaat onder de basket.
Gelukkig hebben we in Maya een stabiele factor onder het bord in de rebound.

Bij rust is het grote verschil in niveau reeds erg duidelijk en staat het inmiddels 4 - 47.
Saar (8pt) , Maya ( 5pt) en Josca ( 4pt ) zorgen dat onze reeds grote voorsprong verder groeit.
Aanvallend heeft Klipperstars niets in te brengen en probeert tevergeefs een aantal lange ballen naar voren te gooien.

Wij gaan bij rust even de kleedkamer in ..... we stellen onze doelen in deze wedstrijd .... gaat het lukken deze wedstrijd om weer eens een TAARTJE ( 100 punten ) te regelen? Dat is al een tijd geleden.
De vervangende coach is immers jarig ... dus dat zou wel een passend resultaat zijn!

De meiden zijn het allemaal over 1 ding eens , dan moet er wel “ een tandje bij “  willen we dat deze wedstrijd redden!

Met de TAART in het vizier starten we de 2de helft.

De eerste 5- 6 minuten van de 3e periode lijkt het helemaal de andere kant op te gaan en scoren we slechts 7 punten , waardoor de stand 4 - 54 is ..... van een TAART lijkt dan geen sprake meer.

Gelukkig weten we dan middels druk uit te oefenen , wederom in ons vertrouwde spel te komen ... de acties zijn nog niet helemaal 100% perfect , maar de “ drive “ en het tempo komen terug in de wedstrijd.
De meiden denken nog even de instructies van coach Bell , en gaan er voor !!!

Klipperstars heeft zich al enige tijd geleden berust in een onderdanige rol , en probeert de schade middels een ZONE verdediging te beperken.
Ook worden de meiden van Binnenland meermaals fysiek / foutief afgestopt , maar bij verhaal halen bij de scheidsrechters , wordt er verwezen naar het scorebord ? Blijkbaar is een fout geen fout in Nieuw-Lekkerland als de tegenstander meer dan ruim voor staat ?

We laten ons hierdoor niet afleiden en zetten systematisch de enige 2 dribbelaars die Klipperstars heeft dusdanig onder druk dat er van een opbouwende aanval aan de zijde van Klipperstars geen sprake meer is.
Rocherney schakelt de fanatiekste point-guard (nr. 16) met gemak uit en heeft besloten zich voor de rest maar niet te storen aan het wilde getrek / geduw en gezwaai met armen.
Maya neemt de andere potige dribbelaarster ( nr.28 ) voor haar rekening en zet haar gecontroleerd elke keer vast op de zijlijn.

Rochella ( 8pt) , Saar ( 4pt) en Maya (4pt) zorgen dat er zicht blijft op de TAART!
Einde 3 kwart : 5  - 65

OK ... meiden wat gaat het worden ?  nog 35 punten is dat haalbaar?
Wel heeft de vervangende coach nog 1 voorwaarde ... geen schoten meer van afstand ... inmiddels hebben we zo’n 10 pogingingen op de kop van de Bucket van het bord af zien stuiteren.
Het feit dat er 2 totaal verschillende type baskets op het veld staan helpt ook niet echt mee.
Voorwaarde is dus acties richting het bord! Instemmend wordt er geknikt bij dit aanvalsplan.

Het 4de kwart gaat van start ... en Binnenland lijkt het eindsprintje te gaan trekken ..... de score loopt gestaag op middels inderdaad acties richting het bord , die steeds beter gaan lopen. Goed bezig meiden!

Klipperstars maakt nog 1 score , maar kan eigenlijk niet meer doen dan als obstakels in het veld fungeren waarbij af en toe nog wild met armen wordt gezwaaid richting onze Binnenland meiden.
We hebben ons neergelegd bij het feit dat de arbitrage hier niet meer adequaat op reageert en houden ons doel voor ogen.
Rochella ( 11pt) , Josca ( 8pt ) , Maya ( 8pt ) , Milou ( 6pt ) zorgen ervoor dat in de laatste minuut de TAART in de oven kan !

Nog wat gerommel aan de wedstrijdtafel met de klok die doorloopt bij een out of bounds  .. wat de meegereisde Binnenland Supporters vanaf de tribune proberen te corrigeren.

Dan komt voor de meiden het lang verwachte euforie moment ... wat middels een 3-PUNTER van Rochella wordt bezegeld : 100 punten!
Een kort vreugdedansje in het veld... en ook inmiddels in de groeps-app is het nieuws bekend.

We ronden uiteindelijk af met een eindscore van 7 - 104 en de TAART is behaald voor de jarige/vervangende coach.

Een fantastisch resultaat wat Lely Binnenland VU16-1 mag toevoegen aan haar lijstje.
Niet zo zeer het grote verschil in score , maar de behaalde doelstelling is de grootste winst in deze wedstrijd.

En Cherryl en Rochella kunnen binnenkort het team op een lekkere taart trakteren.

De scores :
Josca #4 : 16pt/2P

Marry #5 : 6P/2P
Rochella #6 : 25pt/2P
Saar #8 : 14pt/P
Milou #10 : 14pt
Kirsten #11 : 4pt
Rocherney #12 : 8pt/3P
Maya #14 : 17pt/2P
 


Next Games
Landslake Lions - Binnenland V18 2e game F4 (Landsmeer)
10-05-2019, 20:00uBinnenland V20 - Batouwe
2e game F4 (Driesprong)
11-05-2019, 15:15u


Afval Loont Saldo
930
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Basketball Days 2019!!!

1, 15 en 22 juni, Driesprong te Barendrecht.Startoernooi 31 en 31 augustusSeizoensafsluiting feest en mixtoernooi 15 juni
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.