Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 10 maart 2019
V12-1 sleept de winst binnen in slotfase tegen Bouncers X12-2: 62-67 (Meisjes 12-1 Team)

Uitslagen en standen


Zaterdag, 9 maart'19, reist V12-1 af naar Waddinxveen voor de uitwedstrijd tegen Bouncers X12-2. De geblesseerde Moira kan nog niet mee en dus is het team met negen speelsters compleet. De starting five zijn Nina, Sophie, Eve, Mea en Quinte. De eerste periode is volledig voor Bouncers met 4-0. De wedstrijd komt langzaam op gang, want ook in de tweede periode wordt weinig gescoord. Alleen Eve kan met een mooie stop-pivoteer-stapbeweging een score aantekenen. Bouncers scoort ook: 6-2.

Langzaam aan komt het Bikkelcollectief op gang, Nina, Jasmijn 2x vw, en Eve houden het scorende Bouncers bij en komen langszij in de vierde periode: 8-8. Het verdedigen moet feller en coach Judith drukt de meisjes nogmaals op het hart dat wie de rebound pakt, de wedstrijd wint.

Het blijft een wedstrijd van puntje-puntje en hard werken, maar daar hebben de Binnenlandse meisjes patent op. Er wordt geknokt en een bal die binnen bereik is, wordt altijd binnengehaald. Justina laat haar tegenstander maar eens merken dat met haar niet te sollen valt, ze trekt aan de bal en het is man down. Chloë en Eve pakken hun scores mee, Nina doet een drietje in het zakje en Mexx bevestigt deze wedstrijd haar nieuwbakken status als schutter met twee rake schoten en een driepunter tekent zij voor 7 punten.

De meisjes hebben te kampen met beduidend veel persoonlijke fouten tegen, terwijl de tegenstander lijkt weg te komen met dezelfde soort fouten. De balans 6 om 17 fouten in de wedstrijd lijkt hiermee verstoord en het blijft dan ook flink knokken tegen vijf Bouncers plus twee scheidsrechters. De directe tegenstander van Eve blijkt nogal onder de indruk van het vrouwelijk scorend vermogen en Eve maakt goed gebruik van al haar passeerbewegingen. 

Inmiddels blijft de stand in het voordeel van de Bouncers: 37-30 bij start periode 7. Er is dus werk aan de winkel. Justina scoort 2x en Mexx pakt in deze fase een tweetje en drietje: 40-39.

Periode 8 zal dus allesbepalend zijn. Coach Annemarie geeft alles bij het roepen naar de meisjes en het Bikkelcollectief komt op stoom. Hoewel Chloë, Mexx en Quinte tegen fouten aanlopen en de scheidsrechter een overduidelijke uitbal voor Barendrecht aan Bouncers toekent waaruit gescoord wordt, laat niemand het hoofd hangen. Sophie pakt een zeer belangrijke aanvalsrebound en scoort 42-43, Bouncers antwoordt 44-43, Eve soort 44-45, Bouncers antwoordt wederom voor 47-45. Het lijkt de Bikkels maar niet te lukken de voorsprong te pakken. Nina en Mea weten de stand gelijk te trekken 47-47 en 51-51 als Eve en Mea weten te scoren zonder tegentreffer: 51-55

Chloë scoort een vrije worp, Justina en Sophie scoren, maar de Bouncers vechten terug en zetten 55-58 op het bord. Toch weten de jongetjes niet goed om te gaan met de crossovers van vooral Mea, die uitgevonden heeft dat zij beter naar het bord kan gaan via het midden van het veld na een crossover in plaats van keihard langs de zijlijn te blijven dribbelen. De uitstekend spelende Maxim Toet zet zijn 18e punt voor Bouncers op het bord en daarmee staan de Barendrechtse meisjes nog maar 1 punt voor: 57-58. Sophie schiet een drietje, Bouncers antwoordt, Quinte pakt een lay up en Eve een vrije worp met nog twee minuten te gaan: 59-64.  Bouncers krijgt wederom vrije worpen toegekend en Thijs Kuipers tekent voor een rake vrije worp en een score: 62-64. Eve loopt tegen een fout aan, maar met nog 1 minuut te gaan, vergeet Bouncers te scoren, als Chloë dan een drietje in de basket legt, is het pleit beslecht, de winst gaat met 62-67 mee naar Barendrecht. Er is een geheel Bikkelwaardig resultaat neergezet.

Bikkels, coaches en ouders juichen het dak van de hal!

Scores: Jasmijn: 4; Nina: 12; Chloë: 6; Sophie: 7; Eve: 13; Mexx: 7; Mea: 10; Quinte: 2; Justina: 6

Zaterdag 16 maart, 11.30 uur, CBV Binnenland V12-1 vs HBV The Jumpers X12-1


Next Games
Landslake Lions - Binnenland V18 2e game F4 (Landsmeer)
10-05-2019, 20:00uBinnenland V20 - Batouwe
2e game F4 (Driesprong)
11-05-2019, 15:15u


Afval Loont Saldo
930
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Basketball Days 2019!!!

1, 15 en 22 juni, Driesprong te Barendrecht.Startoernooi 31 en 31 augustusSeizoensafsluiting feest en mixtoernooi 15 juni
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.