Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 18 maart 2019
Vertom/Binnenland Heren 1 doet zichzelf te kort (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


In de strijd om lijfsbehoud in de eerste-divisie heeft Vertom/Binnenland Heren 1 duren punten laten liggen tegen Blauw-Wit. In Roosendaal hadden de Barendrechtse basketballers lang het beste van het spel. Helaas glipte de wedstrijd in de tweede helft uit handen van de Barendrechters. Uiteindelijk kwam Vertom/Binnenland in de spannende slotfase net te kort: 58-55.

De wedstrijd tegen Blauw Wit stond al weken omcirkelt. De ploeg uit Roosendaal staat op de ranglijst net onder Vertom/Binnenland. Met een overwinning zouden de Barendrechters zich zo goed als veilig spelen in de landelijke eerste divisie. Helaas moest assistent-trainer Eric-Jan van Ooijen door griep verstek laten gaan. Zijn taak werd op de bank ingenomen door Leo den Hoedt. Verder kon trainer/coach Alex Schaap in deze belangrijke wedstrijd niet beschikken over de 2.05 meter lange center Dolf van de Graag (privé) en de geblesseerde Bas den Hoedt.

Schaap begon met Ronald Schouten, Jasper de Groot, Jeroen Los, Jasper de Groot en Roy Valk. Vertom/Binnenland startte gelijk fel. Schouten zorgde bij zijn eerste balcontact direct voor eer een driepunter. Vertom/Binnenland hield direct het initiatief. Dit resulteerde in een snelle voorsprong van 3-10 na 5 minuten. Het kwart werd afgesloten met nipte voorsprong van 11-14. Verdedigend had Vertom/Binnenland de zaken op orde, alleen het aanvallend spel was veel te onrustig. Hierdoor lieten de heren kansen liggen op een grotere voorspong. Met een verschil van 24-30 werd voor de rust de kleedkamer opgezocht.

Ook na de pauze kwam Vertom/Binnenland goed voor de dag. De Barendrechtse hoofdmacht had het beste van het spel en behield een ruime voorsprong: 30-38. Na een time-out van Blauw-Wit wisten de Roosendaalse opponent het spelbeeld om te draaien. De gastheren gaven veel druk op de spelverdelers en vonden de gaten in de verdediging van de ploeg van Schaap. Met een 16-3 run, keek Vertom/Binnenland opeens tegen een achterstand aan van 46-41. Het verschil bleef tot de slotfase op het bord staan. Met nog 3.31 minuten te spelen was het verschil 55-50. De problemen waren voor Binnenland werden nog groter toen spelverdeler Ronald Schouten en Jeroen Los met 5 persoonlijke fouten naar de kant moesten Door scores van center Roy Valk (8 punten) werd het verschil verkleind tot 55-54. In de spannende slotfase kreeg Vertom/Binnenland nog een aantal kansen om de winst naar zich toe te halen. Met nog 12 seconden op het bord en een achterstand van 58-55 kreeg Vertom/Binnenland nog één aanval. De benodigde driepunter viel helaas niet. Een onnodige, maar een pijnlijke nederlaag was het gevolg: 58-55.

Spelverdeler Ronald Schouten en Niels Ritstier (beiden 11 punten) schoten zich in de dubbele cijfers.

Volgende week zaterdag speelt Vertom/Binnenland de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen BC Vlissingen. Om het lijfsbehoud in de eerste divisie in eigen hand te houden is en winst op hekkensluiter BC Vlissingen essentieel. De thuiswedstrijd in sporthal de Driesprong begint om 18.30 uur. Vertom/Binnenland Heren 1 kan uw steunt gebruiken!


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.