Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 25 maart 2019
Vertom/Binnenland Heren 1 wint cruciaal duel tegen hekkesluiter (Heren 1 Team)

Uitslagen en standen


Vertom/Binnenland heeft het cruciale duel om lijfsbehoud in de eerste-divisie tegen hekkensluiter BC Vlissingen weten te winnen. De Barendrechters waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij. In de tumultueuze slotminuten kwam Vlissingen nog heel dichtbij (73-72), maar Vertom/Binnenland Heren 1 pakt uiteindelijk een dik verdiende overwinning: 80-72

Na een onfortuinlijke nederlaag tegen Blauw Wit was er trainer/coach Alex Schaap alles aangelegen om de thuiswedstrijd tegen BC Vlissingen te winnen. Om een langer verblijf in de landelijke eerste divisie veilig te stellen was een overwinning tegen de Zeeuwse hekkensluiter noodzakelijk. Om meer ervaring binnen de lijnen te kunnen brengen voegde leidsman Schaap de routiniers Thomas de Weerd en Wouter Cabaret, spelende bij de Barendrechtse reserves, toe aan de selectie. Bas den Hoedt was door een kniekwetsuur niet inzetbaar.

Na de sprongbal nam het jeugdige Vertom/Binnenland direct het initiatief. Ronald Schouten opende met een driepunter en gestaag werd een voorsprong genomen van 19-10 na 6 minuten spelen. Het kwart werd afgesloten met een prima voorsprong van 22-14.

Ook in het tweede kwart domineerde Vertom/Binnenland. Verdedigend had de Driesprong-pleog alles op orde en ook aanvallend werd de vrije man gevonden. Helaas werden veel vrije kansen onbenut gelaten, waardoor de Barendrechters zich vergaten te belonen. Toen BC Vlissingen het verschil terugbracht tot 31-25 bemoeide uitblinker Ronald Schouten zich persoonlijk met de score. Met 3 rake driepunters op tij was het verschil direct weer uitgebreid naar 40-25. De kleedkamer werd opgezocht met een ruime voorsprong van 42-29.

Na de pauze zette Vertom/Binnenland de goede lijn door. Na vijf munten leek de wedstrijd beslist: 58-39. BC Vlissingen schakelt naar een zone-verdediging. Bij de Barendrechters stokt de aanval even. Met een veilige marge van dertien punten wordt het kwart afgesloten: 61-48.

In het laatste kwart veranderd er weinig aan het spelbeeld. Vertom/Binnenland houdt het initiatief en staat 6 minuten voor tijd op een ruime voorsprong: 71-57. Met nog 1.19 minuten op de klok bij een stand van 73-65 neemt BC Vlissingen een time-out. Met een wanhoopsoffensief hopen zij het verschil te verkleinen. De Zeeuwen schieten direct een driepunter. Doordat Vertom/Binnenland de bal niet goed in neemt, krijgt Vlissingen opnieuw de kans het verschil te verkleinen. De Zeeuwen pakken direct deze kans. Met een vrije worp en nieuwe driepunter is het met nog 37 tellen te gaan opeens weer spannend: 73-72. Maar Vertom/Binnenland laat zich niet meer verrassen. Een goede actie van Wouter Cabaret wordt door Jasper de Groot goed afgerond. Vlissingen probeert met fouten snel de bal in bezit te krijgen. Jasper de Groot en Ronald Schouten maken vanaf de vrije worp lijn geen fouten. Een verdiende overwinning van 80-72 is het gevolg. Door de overwinning tegen  BC Vlissingen heeft Vertom/Binnenland heeft een langer verblijf in de eerste divisie in eigen hand. De Barendrechters kunnen zich in de resterende 3 wedstrijden definitief veilig spelen.

Spelverdeler Ronald Schouten was de grote man met maar liefst 31 punten, waaronder 9 driepunters!! Ook Georgios Lingers met 10 punten schoor zich in de dubbele cijfers.


Next Games
4-Consult/Binnenland VSE 1 tegen Keyser Sparks UIT
12-10-2019, 15:30uVertom/Binnenland Heren 1 tegen Wyba UIT
12-10-2019, 20:30u


Afval Loont Saldo
160
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
30 november 9:00. BS2 Scheidsrechter praktijkdag

BS2 Scheidsrechters praktijkdag is voor U16 teams en hoger.

Start om 9:00 >>>>Pubquiz, vr.15-11, 19:30u (

In de Tipp Inn
(Nog onder voorbehoud, maar houd die datum vrij!

 Fysio-uitleg 29-11

20:00 uur in de Tipp InnContactavond vr. 01-11

Aanvang 20:00 uur in de Tipp Inn
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.