Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenwoensdag 27 maart 2019
KIWA/Binnenland MU14-1 legt het af tegen MBCA in uitstekend duel (Jongens 14-1 Team)

Uitslagen en standen


In het gevecht om plaats 3 moesten de jongens van Zefanya Lesnoesa het als nummer 4 in Amstelveen opnemen tegen de bezetters van de derde plek.

Met het bijzonder tumultueuze thuisduel nog in gedachten, beloofde het op voorhand al interessant te worden. Zoals al het gehele seizoen is er weer een grote schare fans meegereisd en zijn we, zoals altijd, wat dat betreft in de meerderheid.

Jammer genoeg moeten we het stellen zonder Jelte Kuin (knieblessure) maar heeft coach Jacco van MU14-2 de goedheid om, ondanks een eigen wedstrijd op overlappend tijdstip, Koen van der Tol af te staan zodat we toch met 8 man aan de start staan.

Er wordt fel gestart door beide partijen maar, met name door Binnenland, teveel gemist. Gelukkig heeft Luka Gavic zijn vizier wel scherp staan. Hij zorgt mede, met 6 punten, voor een 16-15 stand voor MBCA aan het einde van de eerste periode.

Ook in de tweede periode is het duidelijk dat de teams zeer aan elkaar gewaagd zijn. Beide teams laten prima basketball zien, al wordt er weinig gescoord. Positief punt is dat onze jongens zich in deze spannende pot niet laten verleiden tot het maken van veel fouten, iets dat vaker nogal eens tot problemen heeft geleid dit seizoen. Ruststand 30-27 voor MBCA

Na de rust golft het spel steeds meer op en neer. Jeffrey Muller mikt er 2 vrije worpen in en onder aanvoering van Yanick Valies en Luka lukt het om een 7-punts achterstand om te buigen in een 36-40 voorsprong en eindigen we periode 3 met een prima 50-54.

In het laatste kwart neemt Luka de point guard positie over van Morris van Herwijnen, die in de tweede helft grotendeels aan banden wordt gelegd door zijn uitstekend verdedigende tegenstander. De ploegen blijven elkaar op de huid zitten maar in de laatste drie minuten weet MBCA toch uit te lopen naar een 74-66 overwinning. Een leuke wedstrijd voor het publiek en zeker genoeg reden voor de mannen om met opgeheven hoofd het veld te verlaten.

Omdat Binnenland thuis met 13 punten verschil heeft gewonnen is de derde plek nog niet helemaal buiten bereik. Zaterdag de laatste thuiswedstrijd. Met Amsterdam hebben we nog een appeltje te schillen dus reken op een tot de tanden toe gewapend team dat in stijl afscheid zal willen nemen van het thuispubliek. Komt allen, aanvang 18:00 uur

 


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
970
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.