Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenzondag 7 april 2019
V12 zet goed resultaat neer tegen Cobranova X12 (vr) (Meisjes 12-1 Team)


XV12-1 speelt een uitstekende wedstrijd tegen het met verlies van rechten uitkomende Cobranova X12-1, maar kan de winst niet binnenhalen. 45-31.

De Bikkels hadden wat goed te maken tegen Cobranova na de thuisnederlaag (22-56). Het team van coaches Annemarie en Judith was dan ook tot op het bot gemotiveerd deze wedstrijd het beste van zichzelf op het veld te tonen. Mexx en Moira zijn herstellende van een blessure. Eve, Nina, Justina, Quinte en Jasmijn openen, waarna een volledig verplicht wisselsysteem in werking treedt. Alle meisjes krijgen voldoende speeltijd. Er is op trainen hard geoefend om het kenmerkende mini-spel (ik heb een bal en kan alleen nog maar zelf naar de basket) naar de achtergrond te dringen. Nina en Eve zetten het spel goed op en het is de bedoeling dat de forwards vrij gaan lopen en vanuit een pass naar de basket gaan.

Het blijkt nog wel moeilijk, maar als Eve het vrije achterveld induikt en Nina dat ziet, volgt een fraaie assist en prima score. Alle meisjes halen het beste uit zichzelf en geven maximale druk in de verdediging. Quinte, Eve, Mea en Nina zorgen dat de achterstand beperkt blijft en tekenen voor 11-9 als de uitstekend spelende Justice en Noël 17-9 maken.

Eve trekt het zich persoonlijk aan en maakt twee lay ups en een driepunter: 20-20. Periode 4.

Als alleen Quinte een lay up kan maken in periode 5 komt Cobranova weer op voorsprong: 24-22, maar de Bikkels laten zien dat zij zeker blijven vechten voor een goed resultaat. Helaas voor de meisjes is in periode 6 en 7 de basket een ver verwijderd object, steekt de vermoeidheid de kop op, worden er te veel persoonlijke fouten genoteerd en wordt er niet gescoord. Cobranova mag vrije worpen nemen. Met een stand van 29-22 is alles nog mogelijk, maar dan moet er wel gescoord worden. In periode 8 gaan Eve met een driepunter, Nina met een lay up en Chloë met twee lay ups goed naar het bord. De eindstand wordt met zeer hard werken bepaald op 45-31. Ook in deze laatste wedstrijd van de reguliere competitie hebben de meisjes laten zien dat zij, na drie klasses omhoog gezet te zijn door de NBB, in de tweede klasse uitstekend konden opboksen tegen de jongensteams. Er is veel geleerd, goed geknokt en nooit opgegeven. Succes komt als je weet dat je je best doet om het beste te worden wat je kan worden. 

De coaches hebben nog veel oefenstof en zoals alom bekend: oefening baart kunst dus op naar de voorronde van het Nederlands Jeugdkampioenschap 4 mei a.s.

Scores: Nina 4; Cloë 4; Eve 12; Mea 7; Quinte 4.

 

Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
970
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.