Renes.

Renes.Realisatie website:
Magna Cura Automatisering Netzaken.nl Web Applicaties en toepassingenmaandag 8 april 2019
Dames 2 terechte kampioen!!! (Dames 2 Team)

Uitslagen en standen


Het is niet velen gegeven: in je allerlaatste wedstrijd van je lange basketbalcarrière nog een keer kampioen worden. Het lukte Daniele den Duyf.

Het mooiste was nog hoe heel het team haar dit gunde, net zoals het kampioenschap een teamprestatie was. Laat de statistieken maar voor wat ze zijn op de app. Natuurlijk heb je specialisten voor de vrije worpen, onder het bord of de afstand schutters maar een heel belangrijk aspect is niet in cijfers uit te drukken: de verdedigende acties.

Verdedigend hebben de dames dit jaar de basis gelegd voor een mooi seizoen waar ze maar 1 nederlaag moesten toestaan (met 1 puntje verloren van de Dunckers).

Vorige week thuis tegen DAS 2, de nummer 2 van de ranglijst, had eigenlijk de bekroning moeten plaatsvinden. Helaas werd voor deze wedstrijd al duidelijk dat de regels dit jaar zijn veranderd en het niet volstond om bij gelijke stand de nummer 2 tweemaal te verslaan.  Toch lieten de dames zich in die wedstrijd van hun beste kant zien en stonden ‘we’ binnen 3 minuten met 14-0 voor!!

DAS kwam nog wel iets terug maar dat het niet fout kon gaan bleek wel uit een blinde buzzbeatervan… Daniele aan het einde van het 2ekwart waardoor de dames lachend de kleedkamer opzochten en daar ontspannen weer uitkwamen voor het vervolg. In het 3een 4ekwart werd het massaal opgekomen thuispubliek vooral getrakteerd op mooie verdedigende teamacties en 3-punters van Kim die ‘aan’ stond. Spannend was het niet meer en de gasten dropen af met een 60-45 nederlaag in de tas.

Dus vandaag de punten nog even ophalen in Delft bij Punch en we zijn kampioen. Punch is  een team dat vaak in een wisselende opstelling speelt en het was dus even afwachten wie we vandaag tegenkwamen. Gelukkig waren ze zo goed als compleet en moesten we vol aan de bak.

In het begin leek het nog een lastig potje te worden, we kregen bizar veel fouten tegen en de schoten vielen niet. Ook dan is er geen paniek in het team, we spelen ons eigen spel, gaan niet mee in het kamikaze spel van de thuisploeg en eindigen we het 2ekwart met een voorsprong van 22-40.

In de rust hebben de coaches tijd genomen om de defence weer wat aan te scherpen want het duurt in het 3ekwart vrij lang tot de thuisploeg weer een puntje op het bord mag bijschrijven. De wedstrijd is gespeeld als we aan het 4ekwart beginnen met een stand van 35-54. De laatste minuut moeten we nog een fout maken om een wissel voor Daniele mogelijk te maken die onder luid applaus van publiek en bank het veld afgaat en even later de beker, medaille en de bloemen van voorzitter Wim van der Hoek en  coördinator Wilma van de Hulst in ontvangst mag nemen.

Gefeliciteerd!!


Next Games
4-Consult/Binnenland Dames 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00uVertom/Binnenland Heren 1
Aanvang competitie
14-09-2019, 00.00u


Afval Loont Saldo
60
Standen & Uitslagen
Uitslagen Alles | Standen

Agenda.
Startoernooi 31 en 31 augustus
Ticket Center Dames 1.
Koop hier uw toegangskaart

Twitter.